Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Most már végképp nem tudom,...

Most már végképp nem tudom, hogy mitévő legyek. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Gyerekkorom óta alvajárok. Nem csak szimplán alvajárásról van szó, hanem mintha egy másik énem lenne ilyenkor. Érdekes ezt leírni, talán nem is érti meg az aki nincs ebbe benne. Ébredtem már padláson,erkélyen, másik szobában stb.. Szinte minden éjszakámat végigkíséri ez, s mostmár ráment teljesen a magánéletemre is.

19 éves fiú vagyok, kb másfél éve kevert szorongásos és depressziós zavart állapított meg nálam. Szedtem Ataraxot, Valdoxant, de egyik sem használt, sőt az utóbbi az éjszakai aktivitásomat még jobban fokozta.Október környékén közöltem vele, hogy nem szeretnék gyógyszereken élni, ennek következtében lemondott rólam, azt mondta, hogy ő csak gyógyszerrel tud segíteni, s ha nem szedem akkor majd egy év múlva menjek vissza kontrollra.. Az depresszióm és az alvási mizériám azóta sem javult, sőt...Kb két hónapja felkerestem a Honvéd Kórház alváslaboratóriumát. Kértem időpontot, de csak ugye beutalóval lehet oda menni, így hát felkerestem a pszichiáteremet. Természetesen adott beutalót.. Vártam a csodát , hogy majd végre a neurológus szakik megmondják, hogy mitől van ez és mi az ellenszere, de nem így lett. Másfél hónapot vártam az időpontra, de kb fél óra alatt le lett zongorázva az egész annyival, hogy felírtak nekem Rivotrilt meg Pszichoterápiát javasoltak. És ennyi. Hiába kerültem a főorvoshoz (aki egyébként nagyon jóarc volt), ennyivel le lett tudva. Hiába kértem, hogy fektessen be, és nézzék végig a két szemükkel, hogy mit csinálok éjjelente, azt mondta, hogy felesleges, hiszen egyértelmű,hogy valami nem okés, és csak akkor lenne értelme a befektetésnek, ha valami netán nem lenne világos..

És most itt vagyok teljesen elkeseredve 19 évesen, miközben gyógyszerekkel akarnak leszedálni. Mit csináljak ??

Nem engedhetem meg magamnak, hogy magánrendelésre menjek 10-20ezer forint /alkalom áron egy magán pszichiáterhez. Ki tudna segíteni ?

Mielőtt felvetődne, szedtem már sok bio cuccot, ittam már különfélébbnél különfélébb teákat, de semmi sem használt. A depressziót még legyőzöm valahogy hiszen muszáj pozitívnak lennem a családom miatt, de az éjszakai aktivitásomhoz egyedül kevés vagyok...

2015. júl. 27. 21:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Másik pszichiátertől másodvéleményt kérni?

Esetleg a háziorvosodat is megkérdezhetnéd, hogy tudna-e ajánlani másik helyet. (Személyes, illetve közvetett tapasztalatom a Honvéd Kórházról - többszöri látogatás alapján - hogy egy nagy kalap sz*r az ambuláns ellátás, leginkább azért, mert agyon vannak terhelve az orvosok.)

2015. júl. 27. 22:21
 2/4 már19nevetirtam válasza:

Ahogy olvastam a fő gondod az alvajárás,az akár el is múlhat ídővel..

Én is 19 éves vagyok és rendszeres alvajáró.

Csináltam én is dolgokat ,mászkáltam,letéptem a kanapéról a háttámlát ,meg elvettem más takaróját,most ebbe nem megyek bele..

Én 1:30körül alszom el és most így nyáron 5 kor kelek, iskola ídőszakban ugyan így csak ott 6:30 kor kelek és néha ha fáradt vagyok lefekszem 1órára kb 17órakkor .Tehát nem alszom sokat ,és alvajáró vagyok.Nem tudom ezzel kapcsolatban mi a gond?Nem értem azt a részét hogy ez rámegy a magán életedre..Egyszer már írtam itt az én "szokásaimról" megprobálom megkeresni és le írom azt is..

2015. júl. 30. 17:23
 3/4 már19nevetirtam válasza:
2015. júl. 30. 17:27
 4/4 A kérdező kommentje:

Az, hogy rámegy a magánéletemre úgy értem, hogy nem tudok ott aludni barátnál/barátnőnél, mert ott is előfordul és nem mindenki tolerálja ezt, sokan megdöbbennek/megijednek.

Illetve pl. éjszakai fogszabályzót hordok amit minden éjjel kiveszek mivel ugye "beszélgetek valakivel vagy épp cselekszem valamit" és fogszabályzóval ezt nem szabad...

Zavaró minden esetre.

2015. aug. 16. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!