Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnám leküzdeni ezt?

Hogyan tudnám leküzdeni ezt?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy mindenben első akarok lenni és emiatt folyamatosan stresszelek, ideges vagyok. Kitűnő tanuló vagyok már elég régóta, így amikor valami nem sikerül olyan jól, nagyon rosszul érzem magam, ráadásul az osztálytársak is beszólogatnak, ha valami nem 5-ös, ami nagyon rosszul esik. A tanárok folyamatosan azt sulykolják belém, hogyha én nem tudom ki tudja? Tanulni kell mindig minden órára, sőt a plusz információk is szinte elvárásnak számítanak nálam. Persze a maximalizmusnak (ha ez annak tekinthető) megvannak az előnyei is, de én most kifejezetten arra lennék kíváncsi, hogy mit lehet tenni ellene, mert egyszerűen már beleőrülök ebbe a helyzetbe... A válaszokat előre is köszönöm :)

2015. ápr. 23. 16:38
 1/2 anonim ***** válasza:

A suliban még én is pont így voltam. Egyszer-kétszer majd nem jön össze, ami elég rosszul fog esni, de megtanulod, hogy nem lehet mindent. Az iskola még olyan, hogy azt a nálad sokkal rosszabb képességűek is el tudják végezni.

Az osztálytársaid meg azért szólnak be, mert látják, ez mennyire fontos neked, és valószínűleg ellenszenvet vált ki, amikor ők 2-est kapnak, te pedig magadba zuhansz egy 4-es miatt.

2015. ápr. 23. 17:04
 2/2 anonim válasza:

Szerintem gondold vegig miert vagy maximalista: elismeresre vagysz azoktol akikre felnezel? Ha igen akkor gondold bele hogy nem a jegy az elismeres hanem az hogy ok tudjak mennyire okos vagy es ezert varnak jobbat toled. Ha magadnak akarsz megfelelni akkor nem a jegy kene h szamitson hanem a tudas igy ne zavarjon egy ket nem tokeletes dolgozat.

En hasonlo helyzetben voltam foldrajzbol es toribol: nagyon sokat keszultem orakra es dolgozatokra mert szuksegem volt arra a megerositesre es elsimeresre amit annal a tanarnal el akartam erni. Ha pl nagyon nehez volt a tz es csak 4est tidtam irni a tobbiek meg 2est akkor hallgathattam h ne csinaljam a musort egy 4es miatt mert nekik sokkal rosszabb lett...

Esetleg magyarazd el nekik h nem a jegyekrol szol a dolog hanem arrol h onmagadhoz es a keszulesedhez merten h teljesitesz, h ink azert vagy feldult mert tudod h kepes vagy ra es h keszultel vagyis igy olyan erzes neked mintha idot pocsekoltal volna

2015. ápr. 24. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!