Hogyan tudnám leküzdeni ezt?
A suliban még én is pont így voltam. Egyszer-kétszer majd nem jön össze, ami elég rosszul fog esni, de megtanulod, hogy nem lehet mindent. Az iskola még olyan, hogy azt a nálad sokkal rosszabb képességűek is el tudják végezni.
Az osztálytársaid meg azért szólnak be, mert látják, ez mennyire fontos neked, és valószínűleg ellenszenvet vált ki, amikor ők 2-est kapnak, te pedig magadba zuhansz egy 4-es miatt.
Szerintem gondold vegig miert vagy maximalista: elismeresre vagysz azoktol akikre felnezel? Ha igen akkor gondold bele hogy nem a jegy az elismeres hanem az hogy ok tudjak mennyire okos vagy es ezert varnak jobbat toled. Ha magadnak akarsz megfelelni akkor nem a jegy kene h szamitson hanem a tudas igy ne zavarjon egy ket nem tokeletes dolgozat.
En hasonlo helyzetben voltam foldrajzbol es toribol: nagyon sokat keszultem orakra es dolgozatokra mert szuksegem volt arra a megerositesre es elsimeresre amit annal a tanarnal el akartam erni. Ha pl nagyon nehez volt a tz es csak 4est tidtam irni a tobbiek meg 2est akkor hallgathattam h ne csinaljam a musort egy 4es miatt mert nekik sokkal rosszabb lett...
Esetleg magyarazd el nekik h nem a jegyekrol szol a dolog hanem arrol h onmagadhoz es a keszulesedhez merten h teljesitesz, h ink azert vagy feldult mert tudod h kepes vagy ra es h keszultel vagyis igy olyan erzes neked mintha idot pocsekoltal volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!