Hogyan tudnám leküzdeni a bulimiámat?
Huhh. Először is, őszinte részvétem.
Én is voltam bulimiás, borzalmas időszak volt. 17 éves koromban kezdődött, 3 évbe telt, hogy legyőzzem.
Arra gondoltam, amikor már tényleg borzalmas állapotban voltam, hogy mennyi rossz dolog történt, történhet velem ebben a betegségben, mert ez az. Számos dolgot próbáltam. Mentem pchihológushoz is, nem segített. A végén arra gondoltam, hogy mennyire meghiztam, a fogaim kirohadhatnak (a gyomorsav miatt) és e ronda, Számomra gusztustalan dolgokra gondolva, egyre csak észrevettem, hogy szépen, lassan leszoktam. Hát igen, tényleg sajnálom ezt a fiút, de csak annyit tudok mondani, remélem találsz mihamarabb egy másik fiút, boldogan éltek majd és le tudsz szokni a folyamatos évestől. Nem hiszem, hogy Segítettem, de sok sikert.
Nem tudom átérezni teljes mértékben a problémád, mert sosem voltam bulimiás. Egyetlen táplálkozási rendellenességben szenvedtem csak, az ortorexiában. Nagyon sajnálom, ami a fiúval történt!
Mint minden betegségnek, ennek is komoly lelki háttere van. Aminek két oka lehetséges: az önértékelésed és az önbecsülésed szenvedett valamikor komoly károkat és ezért vissza kéne találnod ahhoz, hogy szeresd és értékeld önmagad.
A második, hogy van benned egy olyan elfojtott trauma, ami miatt nem tudsz ettől szabadulni. Én azt javasolnám, hogy keress fel egy kineziológust vagy alkalmazd a hipnózist, ezek a lelki gyökerét oldják meg a problémádnak.
Valamint még egy fontos dolgot: olvass önsegítő könyveket, pl. Louise L. Hay nekem is sokat segített. Ha tudsz angolul, az sokkal jobb, Youtube-on nagyon jó anyagai vannak.
Én például futás, tömegközlekedés közben szoktam hallgatni telefonról, és nagyon jót tesz.
Sportolsz valamit? Az is nagyon jó, ha ki tudod mozogni magadból a problémákat és endorfint termelsz. Nekem a futás nagy kedvencem, de a lényeg, hogy olyat válassz, amit szívesen csinálsz.
Amikor Anyukám meghalt, sokat mozogtam és az jót tett. Persze a lelki terápia is, én például minden reggel meditálok az ágyban felkelés előtt.
A gyász azonban csak idővel oldódik fel, ezt nem tudod semmilyen módszerrel megoldani.
Remélem segítettem!
Pszichés problémák ellen küzdeni reménytelen, de szakszerűen könnyen megoldható.
A bulimiával az érzelmi hiányt igyekszik pótolni az ember. Ha az a korábbi (akár régi) hiány megszűnik, elmúlik a bulimia. Nézd meg:
Egy kineziológus segíthet oldani a bulimiát okozó traumát. Már 3-5 oldás is segíthet.
Akut, rövidtávú segítség lehet az Ifjúsági Lelki Elsősegély: 137-00 számon ingyen hívható hétfőtől szombatig 9-21 óra között Telekom vagy T-mobile számról, fülkéből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!