Hogy lehet ezt leküzdeni?
Gyerekkoromban, miután megnéztem a heti kötelező X-akták részt, majd utána mentem a szobámba, majd összeszartam magamat. Mivel gyakran néztem én is horrorfilmeket, gyakran rám tört a para. Beképzeltem ezt-azt, a sötét szobában. Én úgy küzdöttem le, hogy meggyőződtem róla, hogy nincs a sötétben semmi. Amikor elkezdtem félni a sötéttől, akkor erőt vettem magamon, kipattantam az ágyból és körülnéztem a szobában, ágy alatt, szekrényben, persze a villanyt nem kapcsoltam fel, mivel akkor értelmetlen lett volna az egész. Így megnyugtattam magamat, hogy nincs a sötétben semmi, amitől parázni kéne.
Másik módszer, hogy a parás gondolatokat ki kell verned a fejedből addig amíg elalszol. Én ezt gyerekként úgy oldottam meg, hogy egy általam nagyon kedvelt mese (micimackó sorozat) főcímzenéjét "játszottam le" fejben, esetleg képekben is elképzeltem azt, és simán eltudtam aludni.
Persze nem tudom, hogy te mennyi idős vagy, lehet elég dedósnak hangzanak ezek a módszerek, de nekem gyerekként segítettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!