Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológusom azt akarja,...

A pszichológusom azt akarja, hogy dolgozzak és szarjam le a szorongást, mi tegyek?

Figyelt kérdés
Rég járok hozzá, mindig ecseteli, hogy nincs miért szoronganom pánikolnom és most elakar küldeni dolgozni. Fáj nagyon mert nem tudok dolgozni, ez a probléma miatt keerstem fel és most amikor kimondta és eljöttem pánikrohamom volt!!!

2015. jan. 22. 16:08
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Sürgősen keress másik pszichológust, mert akihez jársz, egy kókler! Csak ront a helyzeteden!
2015. jan. 28. 14:00
 22/35 anonim ***** válasza:
és csak beszélgetni szoktatok? Vagy relax is ilyesmik?Egyébként szerintem neked az NLP lenne jó, mondjuk nekem is csak nincs rá most keret..Meg hát a nincs miért szoronganom, ez tök jó csak eddig is tudtuk.Tbs-hez jársz vagy magánhoz?
2015. jan. 28. 19:16
 23/35 A kérdező kommentje:
Csak beszzélgetünk. Magánhoz.
2015. jan. 29. 21:49
 24/35 anonim ***** válasza:
De azért haladtatok valamelyest?
2015. jan. 30. 19:32
 25/35 A kérdező kommentje:
Nem..
2015. jan. 30. 20:08
 26/35 anonim ***** válasza:

Tériszonyom van. Mit teszek? Felmegyek egy magas helyre, és próbálom leküzdeni a tériszonyomat. Mondogatom magamnak, hogy "Nem félek a magasságtól! Nem félek a magasságtól!", hátha egyszer csak elhiszem. Ez a kognitív irányzat. Csakhogy a tudattalant nem lehet ilyen könnyen átverni, pontosan tudja, hogy átverés az egész, mert igenis félek a magasságtól, és iszonyatos belső feszültséget élek meg emiatt az ellentmondás miatt.

A kognitív irányzat a tudattalan átverésére épít, én egyáltalán nem hiszek benne. Ha félek, akkor félek, és nekem az segít, ha szembe tudok nézni a félelmemmel, meg tudom élni, megértem az okát, hátterét, és akkor elveszíti felettem az uralmát.

A te pszichológusod olyan módszert alkalmaz, ami a jelek szerint egyáltalán nem működik nálad, inkább csak fokozza a szorongásodat. Neked egy analitikus terápia felelne meg, amelyben ELŐBB megtanulod kezelni a félelmedet, szorongásodat, és csak amikor már készen állsz, akkor - saját elhatározásodból - próbálgathatod magad éles helyzetekben.

2015. jan. 31. 11:39
 27/35 A kérdező kommentje:

Tehát van olyan terápia, mely segít összeszednem magam? És csak mindezek után kezdeni visszatérni a rendes élethez?

A pszichológusomnak nem kéne szólnia ilyen esetben? Ez azt bizonyítja, hogy csak a pénzemre hajt!!!!!

2015. jan. 31. 12:17
 28/35 anonim ***** válasza:
A terápia sem biztos, hogy mindenkinek használ. Amúgy nem a pénzedre hajt, de ő kigyógyítani tényleg nem fog tudni, azt magadnak kell.
2015. jan. 31. 13:06
 29/35 anonim ***** válasza:

Mindenki a saját módszerében hisz, és nem fogja reklámozni a többit, hiszen nem is igazán ismeri.

Annak alapján, amit leírtál, szerintem neked nem való a kognitív terápia, sokkal jobb lenne egy analitikusan orientált. Én arra jártam, és szerintem borzasztóan hatásos (ha jó szakemberrel csinálod és te is dolgozol magadon).

2015. jan. 31. 13:11
 30/35 A kérdező kommentje:

Ha a terápia nem használ, akkor mi az ami igen????

De nem segit hogy gyógyitsam ki magam...Én nem értem hogy kell!!

És az analitikussan orientált időben hosszú? Elég rosszul állok anyagilag.

Ha megkérdezhetem mivel jártál ilyen terápiára és meggyógyultál?

2015. jan. 31. 16:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!