Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Csak én vagyok az a nyomorék,...

Csak én vagyok az a nyomorék, aki szilveszterkor is otthon ül, sír, vagdos, szorong, remeg?

Figyelt kérdés

Szociális szorongás, depresszió. Senkim nincs. itt vagyok egyedül. Vágok, remegek, sírok. Kegyetlenül fáj. Nem tudom mit tegyek.

Ti mit csinálnátok a helyemben?

20/L

2014. dec. 31. 14:39
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:

De ne a negatív dolgokat mond magadnak, mert azt el is hiszed és azt szívod be magadba. Addig amíg azt mondod hogy ezt sem tudod meg csinálni, meg munkaképtelen vagyok, meg semmit nem érek, persze hogy képtelen vagy normálisan élni. A gondolkozásodon kéne változtatni. Ki lehet belőle jönni, csak higgyél magadban és pozitívabb dolgokra gondolj. A sok hü.lyeségneka miket bemesélsz magadnak annak az ellenkezőjét mondjad, hogy meg tudod csinálni, jól tudod érezni magad. Kezd jel ismerkedni. Én ezt nem tudom megérteni, borderline-os vagy? Ha az is vagy, abból is ki lehet jönni, nem igaz, hogy nincs kiút.

Gondolj arra, nem egyedül vagy, aki Szilveszterkor is egyedül van. Én is egyedül vagyok, nem megyek sehová, de nem is nagyon kívánkozom. Nekem is sok bajom van, de nem panaszkodom. Jó persze én nem is vagyok beteg, semmi mentális bajom nincs, de azt nem mondom nem szoktam magam alatt lenni. De ahogy te gondolkozol az nagyon nem jó. Vagdosással nem mész semmire, csak ronda lesz a bőröd, bekerülsz a zártra, vagy nem tudom hova, és? Szétgyógyszereznek, nem hinném, hogy az jó. Hallgass zenét, próbálj ismerkedni, vagy sétálj egyet, süss valamit, annyi mindent lehet csinálni. Te pl. mennyire foglalkozol a hozzádtartozóiddal? Mert ha ők leszarnak az egy dolog, te mit teszel a kapcsolatért?

2014. dec. 31. 15:53
 12/48 anonim ***** válasza:
100%

Én 3 pszichológuson mentem keresztül, mire a mostanihoz kerültem, akihez nem csak hogy TB alapon, tehát ingyenesen járhatok, de még jó is. Törődik velem, remek észrevételei vannak és nagyon sokat segít. Szóval ne add fel a szakember keresést. De ha másképp nem megy, érdemes lenne egy pszichiáterhez is elnézned, mert elviselhetőbbé tudja tenni a mindennapokat, amíg ténylegesen nem gyógyulsz.

Én csak azt tudom mondani, hogy régóta szenvedek a magam bajától, az emberek általában egy kukkot se értenek abból, hogy mi bajom, így inkább csak a diagnosztizált betegséggel magyarázkodom és letudom ennyivel. Nagyon sokszor szeretném feladni, nagyon sokszor tűnik reménytelennek. De olyan segítséget és támogatást kapok, hogy nem adom fel és néha, szebb napokon hiszem hogy egyszer majd minden rendben lesz. Küzdök. És az én családom se könnyíti annyira a dolgomat.

Szóval hogy én mit csinálnék a helyedben? Más szituációban, hasonló érzelmi helyzetben voltam. Hozzám akkor odajöttek és elmondták hogy már rég beláttam hogy segítség kell, hisz kipróbáltam pár pszichológust, akkor most miért várom, hogy ha egyedül csinálom minden jobb lesz? És felvetették hogy talán itt az idő, hogy pszichiáterhez is elmenjek, mert talán itt komolyabb segítség kell. Pedig az illető nem is tudott az önsértő viselkedésemről. Csak minden másból jutott erre a következtetésre. Megmondta milyen számot hívjak fel, hova menjek, elindított az úton amin azóta is megyek és ahol annyi támogatás kaptam már, hogy úgy érzem nem is érdemlem meg.

Tehát amit én tennék a helyedben: megbeszélném magammal, hogy még nem tettem meg minden tőlemtelhetőt és hogy igenis kaphatok segítséget. Megbeszélném magammal, hogy helyre akarok jönni. Vagy legalábbis azt, hogy két út van. Az egyik a halál, a másik pedig hosszú, tele küzdelemmel, fájdalommal, de egy csomó jóval is talán. A halálból vissza nem térhetek, de ezt az utat addig járom, amíg akarom. Félév múlva is mondhatom, hogy ennek nincs értelme, én meg akarok halni. És akkor újra elgondolkozhatok, hogy vajon megtettem-e mindent, vagy van még valami, amit nem próbáltam? Mert annak nincs értelme, hogy egy helyben szenvedsz. Valamerre menni kell.

Mindig van holnap amíg adsz esélyt neki és mindig lehet jobb, amíg adsz esélyt neki. Ha egyedül vagy szilveszterkor, szerintem nem érdemes ezt a napot másként kezelned mint a többit. Legfeljebb kelj fel még a napfelkelte előtt, nézd meg az első napfelkeltét a jövőévben és éld át a reményt amit az a szép látvány adni tud. Fogadd meg, hogy megpróbálod és kérj szakszerű segítséget! Az én idei évem is katasztrófa volt, nem vágyom a következőre, ünnepelni se nagyon akarok, de az egyetlen fogadalmam az lesz önmagamnak, hogy mindent megteszek, hogy 2015 jobb legyen. Kitartást, ne hagyd el magad! Ha akarod írhatsz és beszélgethetünk kicsit. 19L

2014. dec. 31. 15:53
 13/48 A kérdező kommentje:

#10, nálam a munkaképtelenség a szociális fóbia miatt van. miért nem lehet ezt megérteni?

#11, nem vagyok borderline-os. szociális fóbia, depresszió és néha pánikrohamok.

nem tudok ismerkedni, minden ismerkedésem kudarcba fulladt.

#12, oké, írok.

2014. dec. 31. 16:26
 14/48 anonim ***** válasza:
Biztos vagyok benne, hogy nem te vagy az egyetlen, de nem hiszem, hogy ezt akartad hallani. Mi a baj? Mióta tart, mitől kezdődött? Tudom, hogy neten keresztül nehéz segíteni, de hátha tudok jó tanácsokat adni.
2014. dec. 31. 16:43
 15/48 anonim ***** válasza:
Arra vagyok igazából kíváncsi, hogy mivel foglalkozol. Tanulsz? Mi a végzettséged?
2014. dec. 31. 16:44
 16/48 anonim ***** válasza:

Nekem is írhatsz, hasonló helyzetben vagyok én is.

22/F

2014. dec. 31. 16:55
 17/48 anonim ***** válasza:
10 es vagyok szerinted nekem nem volt szociális fóbiám miután egy csomót bántottak?Mindben fejben dől el.Ne magyarázd meg magadnak,meg nekem hogy neked gyógyíthatatlan bajaid vannak stb mert nincsenek.Amíg így kezeled magad sose leszel boldog bele kell törődnöd hogy változtatni tudsz ezen mert így van.
2014. dec. 31. 17:23
 18/48 anonim ***** válasza:
Van egy, két ismerősöm, akik szoc. fóbiások, de olyanról még nem hallottam, hogy vagdossák is magukat. Miért kell vagdosnod magad? A szoc. fóbia az az amikor nem bírsz emberek közé menni, mert fizikailag leszel rosszul, a depressziót meg mindenki ismeri. A depressziód mióta van? Van oka, vagy csak úgy randon jön rád?
2014. dec. 31. 17:24
 19/48 Vad-Ász ***** válasza:

Én is itthon ülök.

Haverjaim mind máshol külömböző helyeken buliznak.

-

éngem meg nem hivtak sehova

itthon kell ülnöm.

szoronganom,depiznem.

17/F

2014. dec. 31. 17:25
 20/48 anonim ***** válasza:
Vad Ász engem meg hívtak 2 en csak nem mentem el.:)
2014. dec. 31. 17:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!