Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem szeretem az alkoholt,...

Nem szeretem az alkoholt, ezért inkább füvezek. Van ezzel valami probléma?

Figyelt kérdés
16 éves fiú vagyok, jó gimnáziumba járok, jól tanulok. A környezetemben sokan isznak alkoholt hétvégente, de pár baràtom nem. Mi inkább összejövünk, és elszívunk 1-2-3 jointot. Egyszerűen nem vágyom arra, hogy alkoholizáljak, betompuljak, szédüljek, másnap pedig rosszul legyek. Nekem egy joe sokkal nagyobb élményt ad, kreatívabb vagyok, jókat beszélgetünk, elgondolkodok minden féle mélységekben. Ez szerintem sokkal jobb mint inni. Tudom 16 évesen egyik sem tesz jót, de valami nekem (és a fiatalság 90%-ának) kell valami "segédeszköz" a péntek esti kikapcsolódáshoz, mert már idegileg is alig bírom azt hogy minden nap 7 óra +2nap amikor 8 óra +embertelen mennyiségű házi a mindennapokra és a hétvégére egyaránt. Mit gondoltok? Ez gáz? Én nem érzem annak az átlaghoz képest, de azért a laikusok véleményére is kiváncsi vagyok.

2014. dec. 22. 19:45
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Lehet füvezni hogyne lehetne. Belehalni nem fogsz csak mikor elkap a rendőr aztán elterelésre kell járnod az egy életen keresztüli megpecsételés marad. Az én szerény véleményem szerint a fű annak való aki nem bírja a piát. Próbáltam sajnos azt az undormányt, valahogy a hülyeségeken gondolkodás nekem nem tartozik a kikapcsolódás közé, gondolkodok épp eleget. Én pl alkohol párti vagyok (ez is egy vélemény). Lehet az is bőven rásegít hogy birom a piát és másnap még soha nem fájt a fejem , pedig volt egy-két rázós történet...Meg abba gondolj bele a fű lassítja az agyi impulzusaidat (magyarul hülye leszel tőle, feledékeny leszel tőle, és nem mellesleg könnyebb rászokni mint az alkoholra, az megint hülyeség, hogy nem lehet rászokni mert okoz pszichológia függőséget. Igaz a heroin meg alkohol fizikait okoz :) ). Ha ez eddig nem lenne elég, mit gondolsz mi mindenen keresztül megy át az a szutyok mire átjön a határon? Vagy milyen hozzá nem értők termeszthetik akik lelocsolják mindenféle szutyokkal? Viszont a fűt nem lehet túladagolni, úgy mint az alkoholt mert azt túl lehet, viszont a hosszútávú hatásai egyiknek se jó... Meg azért ne hasonlíts össze egy california orvosi marihuánát , meg egy magyar füvet amit valami hülyegyerek termesztett az ablakba. Ha nem kaptok drogtesztet, meg nem heti rendszerességgel szívjátok ,akkor nem lehet belőle baj. A lényeg a BIÓ FŰ-től óvakodjatok, azt semmilyen körülmények között ne próbáljátok ki mert azt tényleg egy kukába való szutyok!

16f

2015. jan. 20. 23:13
 32/40 anonim válasza:

Kedves Előttem szóló!

Az hogy egy-egy drog (igen, az alkohol is az) milyen hatással van egy emberre, teljesen egyénfüggő. Nincs olyan hogy bírja meg nem bírja, ez azt feltételezné, hogy tud a tolerancián változtatni. De ez nem így van. Nem tudsz biológiailag erre "ráedzeni". Tehát az általánosításod, miszerint a fű azoknak való, akik nem bírják az alkoholt, teljesen helytelen. Valaki egyszerűen ezt választja és kész. Valaki pedig mindkettővel él. Na persze azzal vigyázni kell! Az elterelés pedig nem jelent priuszt egyátalán. (just sayin')

Az, hogy te hülyeségeken gondolkodtál, azt mutatja mi van a tudatalattidban. Meg egyébként az csak a felszín (remélhetőleg), a fű az introspekció kedvelt eszköze, hatását lehet irányítani,de ebbe most nem mennék bele.

Igen, tény, hogy valóban lehet bizonytalan eredetű a fű, nem is érdemes úgy megvenni. Ki kell alakítani jó kapcsolatokat. Igen, ez sajnos a feketepiac árusai közt való keresgélést jelenti, de Magyarországunkon, ami jobban teljesít, legálisan még nem lehet hozzájutni.

Egyébként egy jó magyar alföldi pálinkát sem lehet összehasonlítani egy barackízű szeszesitallal.

Én azt mondom, mindenki döntse el, melyikhez hogy viszonyul, mekkora a toleranciája, milyen alkalom van éppen. Ízlések és pofonok :)

2015. jan. 21. 13:42
 33/40 anonim válasza:

Ja, és a biofű( a.k.a. Herbál) valóban kerülni való egy mocsok.

17/F

2015. jan. 21. 13:43
 34/40 A kérdező kommentje:

Kedves 31-es: az elterelés ha jól tudom 6 hónapig tart, és nem kapsz érte priuszt ahogy az előttem szóló is mondta. Persze nem lehet egy leányálom, de ilyenkor meg felvetődnek azok az elvi kérdések hogy végső soron miért is illegális? Az emberrablás, a zsarolás, az agresszió rossz dolog, addig amíg a yard fel nem veszi a mágikus ruháját? Mert tulajdonképpen megzsarol engem, hogy börtönbe zár ha egy növény virágát el merészelem szívni, elrabol, mert elvisz, és agresszíven kipakolja a zsebem, hogy nincs e benne véletlenül egy növény virága. Szerintem ez egy undorító képmutatás.

Lehet hogy te hülyeségeken gondolkodtál, én speciel nem. Nekem meg az nem kikapcsolódás hogy berúgok, rosszul vagyok, szédülök és gátlástalan p*cs leszek. De persze engem nem érdekel, felőlem más nyugodtan tegye ezt magával, de nekem ne ez legyen már az egyetlen legális alternatíva. Senki nem mondta, hogy nem lehet rászokni, csak szerintem azért van különbség a "de jó lenne tekerni egy bigit" típusú "elvonási tünet" és a delírium tremens-fizikai dependencia között.

Azt a mondatodat pedig, hogy lassítja az agyi impulzusokat pedig azzal az indokkal cáfolnám meg, hogy egyszerűen nem igaz. A THC a CB1 és CB2 kannabinoid receptorokhoz kötődik, és ezáltal befolyásolja a szerotonin szintet, és ennek tudható be a pszichedelikus hatás. Semmi köze nincs az agyi impulzusokhoz. A magyar fű Magyarországon terem, mivel logikusan nagy tömegeket kis haszon érdekében nagy lebukási veszéllyel senkinek sem éri meg átcsempészni a határon. Amúgy a kontaktom elég biztos mert egy nagyon jó barátom, és közvetlenül neki nődögél a kis növénykèje. Valamint az illető ért hozzá, és még egyszer sem volt semmi probléma a mokkal :) na mindegy, jó szórakozást mindenkinek

2015. jan. 21. 16:24
 35/40 anonim ***** válasza:
38%

Istencsászár vagy kérdező!

Mindent tudsz a fűről!

Szerintem belőled Marihuána legalizálás aktivista lesz!

Pályát ne tévessz!

És igen a fű jobb az alkoholnál!

2015. jan. 24. 14:50
 36/40 anonim ***** válasza:
De én most nem értem ha valaki mértékkel iszik akkor miért lenne rosszul tőle? Ha mint egy bolond vedelsz annak beláthatatlan következményei is lehet persze, de most megiszol 2 felest meg 2 sört ,akkor most attól rosszul leszel? Meg mellesleg a fűtöl is lehetnek nem kevésbé kellemes érzéseid ha úgy szívod mint egy bolond, meg snoop doggnak hiszed magad.... Amúgy mindjárt kihozza a srác 16 évesen amit a neten olvasgatott meg hallot a dílertől hogy ez egészséges.. Majd ha szívod 30 éven keresztűl, akkor találd ki, hogy egészséges vagy károsít... Gondolom az elszívása nagyon egészséges lehet ha alapból füstől és tartogatod lenn sokáig... Szívj el egybe egyedül egy 2-3g-os green speace-t azt akkor meglátjuk mennyire fogod magad jól érezni tőle.... Amúgy, hogy soha nem halt bele senki az azért hülyeség mert allergiás rohamot okozhat (nagyon ritka , de létezik ilyen kedves kérdező). Tény hogy mind az alkoholnak mind az ellenörzött körülmények közül kikerülő marihuánának lehetnek pozitív hatásai, de mind a kettőnek lehetnek negatív hatásai! Viszont az tény hogy az alkoholnak elég kemény elvonási tünetei vannak, viszont nehezebb is rászoknia és a fizikai függősége csak akkor nyilvánul meg ha elég sokáig nagy mennyiségben iszol főleg töményet. Napi 3 sör esténként max depressziót fog okozni ugyan úgy mint a drága zöld növényünk! 29f (13 éve napi szintű alkohol és marihuána fogyasztó)
2015. jan. 31. 15:45
 37/40 Monotropus válasza:
Hello! En azt mondom neked meg most hagyd abba amig ra nem szoksz!!! Ugyanis nagyon is ra lehet szokni! 27 eves vagyok 12 evesen probaltam ki a fuvet es kb 7-8 eve szivok minden nap. Es pontosan ahogy leirtad az elejen azert szivtam mert kreativ voltam jokat dumaltunk haverokkal stb stb. De ez ma mar nem igy van. Egy olyan szintre jutottam, hogy ha nem szivok nem lehet velem beszelni. Ja persze mara mar egy baratom sem maradt nem beszelek az emberekkel csak dolgozok hazajovok es mindent felredobva rohanok szivni.. Nagyon kilatastalan a helyzet mar az ongyilkossagon gondolkozok egy ideje... Pedig nem lennek hulye. Az interneten talaltam egy Mensha alapu IQ tesztet azon 117 lett az eredmeny es mondanom sem kell, hogy a teszt alatt sem voltam tiszta ez nem tudom mennyire befojasolja ( szilveszter este volt 3 eleg eros extasy es rengeteg fu elfogyasztasa utan.) Ezt azert irom le mert latszik a megfogalmazasodon, hogy nem vagy hulye es hatha megrettensz egy kicsit. Ja es a jeghegy csucsa, hogy angliaban elek jol keresnek de mindet elszivom ami nem lakasra vagy kajara kell. Szval szerintem keress egy gyonyoru lanyt es tanulj amig csak megteheted!
2015. jún. 8. 23:57
 38/40 Monotropus válasza:
[link] Ez egy nagyon tanulsagos kis video es higy nekem nagyon konnyen eluralkodhat feletted a fu.
2015. jún. 9. 00:30
 39/40 anonim ***** válasza:

Ezzel az a probléma, hogy Magyarországon a fű illegális.

Amúgy tetszett a válaszod, #37-es.

2020. máj. 25. 16:01
 40/40 szamo77db ***** válasza:
Én is úgy vélem, hogy a mai tinik rettenetesen le vannak terhelve. Aztán a pia meg a fű a vége, hogy egy kicsit el tudjanak lazulni. Vigyázzatok magatokra nagyon!
2020. máj. 26. 08:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!