Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem szeretem az alkoholt,...

Nem szeretem az alkoholt, ezért inkább füvezek. Van ezzel valami probléma?

Figyelt kérdés
16 éves fiú vagyok, jó gimnáziumba járok, jól tanulok. A környezetemben sokan isznak alkoholt hétvégente, de pár baràtom nem. Mi inkább összejövünk, és elszívunk 1-2-3 jointot. Egyszerűen nem vágyom arra, hogy alkoholizáljak, betompuljak, szédüljek, másnap pedig rosszul legyek. Nekem egy joe sokkal nagyobb élményt ad, kreatívabb vagyok, jókat beszélgetünk, elgondolkodok minden féle mélységekben. Ez szerintem sokkal jobb mint inni. Tudom 16 évesen egyik sem tesz jót, de valami nekem (és a fiatalság 90%-ának) kell valami "segédeszköz" a péntek esti kikapcsolódáshoz, mert már idegileg is alig bírom azt hogy minden nap 7 óra +2nap amikor 8 óra +embertelen mennyiségű házi a mindennapokra és a hétvégére egyaránt. Mit gondoltok? Ez gáz? Én nem érzem annak az átlaghoz képest, de azért a laikusok véleményére is kiváncsi vagyok.

2014. dec. 22. 19:45
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Én is láttam már alkoholtól agresszív csövest aki a bicskájával követett minket. Mint mindenben, itt is van egy aurea mediocritas, amit ha az emer nem tart be lecsúszik. Ez egy tény. Szintén tény hogy a maffiát támogatjuk azzal a havi kb 5000 forinttal. Most nem lekicsinylem a dolgot mert valós probléma ma a drogmaffia de nem csak itthon hanem szerte a világon. Egyrészt ha végiggondoljuk mindketten rájöhetünk, hogy a gengszterek tengernyi pénze nem a fűből van, hanem inkább manapság a designer drogokból. Másrészt ha a marihuána legális lenne, az a pénz amit a fűvásárlással a fekete piacra irányítunk az államhoz jutna. Harmadszor pedig akárhogy is szigorítják a pszichoaktiv szerekre vonatkozó törvényeket, aki akar él vele, aki akar az eddig sem élt.

Negyedszerre pedig szüleim azt mondták hogy ők is voltak fiatalok, próbáltak dolgokat, amíg a jegyeim és a személyiségek nem változik szignifikánsan nem zavarja őket.

Hozzászólásom végére pedig mielőtt ócsároldnád a Révayt, nézz utána néhány ranglistának, az orszàg első 5 gimnáziumában mindig benne volt.

Imsételten várom válaszodat.

2014. dec. 22. 22:47
 12/40 anonim ***** válasza:

hát végülis mindenki azt csinál magával amit akar,ahogy előttem is írták.a te dolgod,a te döntésed,ha neked ez jön be akkor okés.én 17 vagyok,és mi haverokkal iszogatni szoktunk szintén alkalmanként kiülni valahova.nálunk az osztályban kialakultak ilyen klikkek is,hogy ki mit csinál:mi,akik csak néha alkoholizálnak kicsit,meg vannak akik szoktak füvezni,stb.

én még nem füveztem(nem is tervezek),de azért tanácsként azt írom,hogy óvatosan vele,nehogy nagyon rászokj.ja és inkább kéne valami kajába/innivalóba belerakni a füvet,mert szívva a tüdőnek elvileg rohadt káros.

remélem segítettem.

2014. dec. 23. 13:34
 13/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Szerintem egyszer ha lesz fölös pénzem megpróbálok összehozni egy green dragont(füves sör) vagy sütit vagy valamit, szívva én is köhögök tőle néha. Koszonom mégegyszer a valaszokat, most megyek is tekerni egyet. Adieu🎈🎈🎈
2014. dec. 23. 16:59
 14/40 anonim ***** válasza:

Szia!

Úgy gondolom, hogy ha -ne haragudj a durva fogalmazásért- óvatosan vagy hülye, akkor semmi bajod nem lesz belőle! :)

Nem leszel rosszabb, kevesebb ember, mint azok akik alkoholt isznak, ugyanakkora eséllyel vág tönkre az alkohol és a fű is. A lényeg, hogy ésszel csináld, nagyon könnyű rákattanni bármilyen tudatmódósítószerre, legyen az alkohol, fű.

Két dologra vigyázz, ha füvezel/bármilyen szert (alkohol, tabi, bármi) használsz.

1. Bármikor tudj nemet mondani, megállni. Nem szabad engedned, hogy ne te irányítsd az életed, maradj önmagad.

2. Tudd, hogy mit szívsz. Csak olyantól szerezd be a füvedet, akiben teljes mértékben megbízol. Nem lehetsz benne biztos, hogy mi van az anyagodban.

Sosem gáz segítséget kérni, ha baj van, akkor hívjatok mentőt, vagy szóljatok egy felnőttnek, akiben megbíztok. A mentők nem adhatják ki az adataidat a rendőrségnek.

Ésszel! :)

2014. dec. 23. 22:55
 15/40 anonim ***** válasza:
79%

Mint veterán tudatmódosító párti GYIK-es úttörő, gratulálok kérdező. 16 éves létedre tök jól vitázol :D

Nem olyan embernek tűnsz, mint akinek KOMOLY problémája lesz ezzel a témával. Olyan lehet, hogy egy ideig kicsit túlzásba viszed, szerintem azért ezen majdnem minden szerhasználó keresztülmegy. De ez nem baj, ha tanulsz belőle, sőt! Kár, hogy a legtöbb ember sík hülye.

2014. dec. 24. 01:55
 16/40 anonim ***** válasza:
91%
Dehogy is van ezzel problema!!!!! En is 17 eves lany vagyok, es inkabb eltolok egy dzsot, minden nap, minthogy alkoholizaljak. Peace ;)
2014. dec. 24. 15:47
 17/40 szamo77db ***** válasza:
Mi még jártunk szombaton is iskolába. Elit gimnázium volt, a város legjobb sulija. Azon gondolkoztam, hogy jobb volt nekünk, mert bár minket is hajszoltak, de napi 6 óránál nem volt több és szombaton meg csak 5 óránk volt. Kedves kérdező, abba belemenne a mai diákság, hogy szombaton is járjatok suliba?
2014. dec. 25. 08:39
 18/40 A kérdező kommentje:
Szamo77db: ambivalens dolog ez. Ha jól tudom a francia oktatási rendszerben a diákok délután 4-5 óráig bennt vannak, viszont házi feladat a nagy házidolgozatok kivételével nincs. A szombati iskola szerintem borzasztó lenne. A nővérem (koleszos volt) a budapesti Eötvös József gimibe járt, többségében 6 órájuk volt, azt hiszem egy héten 1 vagy 2(!) alkalommal volt 7 órájuk, mégis leérettségizett rendesen, és Angliába jár egyetemre. Szerintem ez egy ördögi kör, mert mióta a tanárok is így le vannak terhelve sokkal "színtelenebbül" , unalmasabbAn tanítanak. Ezzel párhuzamosan a legtöbb diák tevékenysége az órákon az unproduktív semmittevésből áll, mivel egyszerűen az ember 14-16 éves fejjel nem tud naponta 7 órát végigkoncentrálni. A szombati iskola pedig ezt a "péntek esti spanglizás" kompenzációt végleg tönkretenné, ráadásul vasárnap is tanulni kéne mivel másnap iskola van.
2014. dec. 25. 15:09
 19/40 A kérdező kommentje:
16-os csak biot soha meg keményebbet se! Béke veled teso🚬🚬
2014. dec. 25. 16:28
 20/40 anonim ***** válasza:
Semmi baj nincs vele ég adta világon. Csak nehogy rászokj, és ne csináld gyakran, ennyi az egész, mint alkoholnál :) Én is így vagyok ahogy te.
2014. dec. 26. 02:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!