Csak én nem szeretem az alkoholt?
alkoholos italokat? nem is az, hogy nem ízlik, vagy semleges, inkább rossz ízűnek mondanám ezeket
más meg odavan értük, várja a hétvégi berúgásokat
Nézőpont kérdése a dolog. Én pl nagyon szeretem a finom whisky-t tisztán jéggel vagy kevés szódával.
Tipikus kezdő piák a kevertek, ezeket úgy hígítod ahogy akarod, vodka narancs, whisky kóla. Sör pl abszolút nem alkohol ízű 5% alatt, annak sör íze van.
Borból vannak olyanok amik szó szerint a szörpökre hasonlítanak nulla alkohol íz.
Kedves Hetedik!
Nálad nem tudom mit jelent az alkoholista fogalma, de szerintem el vagy tévedve.
Ha eddig nem hallottál még róla, elárúlom neked, hogy létezik kultúrált alkohol fogyasztás, ami az alkoholizmustól nagyon messze áll
Miért szerethetik egyesek az alkoholt?
Az alkohol egy legális drog, ami ellazít és felfrissít. Ezért is szeretik az emberek fogyasztani. Ezekre az érzésekre más módon is rá lehet találni, de ez a legősibb módszer, amit több, mint 6000éve alkalmaz az emberiség. Továbbá oldja a gátlásokat, oldja a feszültséget, segíti az emésztést, immunrendszert is erősít, sok ásványt, vitamint tartalmazhat, altatónak is hathat. Stb. Sok hatása van, ami nem egészségkárosító, sőt egészségesnek mondható, ha mértéket betartják. Ellenben a berúgás már túlzás és ott inkább rongál. De még ekkor is élvezetet jelent. Néhányan a tudatuk elnyomására használják, hogy a tudatalattiukból tudjanak táplálkozni (ezt több filozófus is megfogalmazta). Vannak, akik önpusztítás céljából isznak. És vannak, akik a gasztronómiai különlegességeket keresik. Szerintem még számos oka lehet az alkohol fogyasztásnak, de ennyi jut eszembe.
Nem ízlik, amit eddig kóstoltál? Elhiszem.
Szeretnél olyat találni ami ízlik? Ehhez jó lenne tudni, hogy mi az, ami eddig nem ízlett. Milyen ételeket szeretsz? Milyen ízeket látnál szívesen egy alkoholos italban? Édes, sós, savanyú, keserű?
Tudtad, hogy csak a borban több, mint 1000 féle természetes aroma és több, mint 90 íz található meg. És akkor még nem beszéltem a sörökről, likőrökről, a 40esekről, hogy a koktélokat már ne is említsem. Ha keresel egy ízvilágot és érdekel, hogy abban milyen italok felelnek meg az ízlésednek, akkor tudunk segíteni, mert vagyunk néhányan, akik otthon vannak a témában és szoktunk válaszolgatni.
Úgyhogy keresd meg a megfelelő kérdést, ami érdekel, és válaszolunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!