Tenyleg nincs szuksegem pszichiaterre/pszichologusra?
Pedig csak magán tud az ember segiteni!
Kérdező, látszik a valaszaidbol, hogy a kifogást keresed, ezt felejtsd el! Változtatnod kell mert a te életed! Most ne írd h nem azt keresed meg h nem tudom milyen érzés mert pontosan tudom, kivel ugyanebben a betegségben szenvedek es a tünetek amiket leírtál mintha csak en irtam voltam. K...a sz.r érzés az tény, es nem mindig sikerul kezelni, de nem szabad emiatt elzárni magunkat a külvilágtól. Johet akármikor, nem lehet ra készülni.
Ja es nekem a sport rengeteget segített... Ha jon az érzés elkezdek valamit csinalni, szibabicikli, séta, takarítás, fizess, beszélgetek valakivel.. Kerlek döntsd el magadban es hidd el jobb életed lesz!
En tisztaba vagyok vele, hogy nem fogok meggyogyulni egyik naprol a masikra, nem is varo, felolem tarthat 2 evig is a gyogyulas ha utana elhetek.normalisan. Komolyan mar else tudom.kepzelni, hogy milyen enelkul elni.
Az, hogy kifogast keresek...hat nem.tudom, epp az, hogy megoldast keresek azert szeretnek dokihoz menni, mert egyedul mar probaltam.annyi mindent es nem hasznalt
Én pánikbeteg vagyok nagyon régóta és sokat tudok a betegségről. A háziorvosod, vagy gyermekorvosod teljesen hülye, az orvosszakma szégyene, hogy ennyire egyértelmű tünetekkel nem küld a pszichiátriára. A folyamatos szorongás valóban tönkreteheti a gyomrodat, szívedet, bármit, éppen ezért ha valaki pánikbeteg akkor azt kezelni kell valahogy. Nem feltétlen gyógyszerrel, de azzal is lehet, viszont ebben csak a pszichiáter tud segíteni, ő tud ebben a kérdésben dönteni.
Ott ahol biztonságban érzed magad, ott jön rád kevésbé a roham, nálad ez úgy tűnik, hogy a lovardára igaz. Én pl. csak itthon vagyok viszonylag jól.
Mivel szerintem kell a beutaló, anélkül nem fogadnak, két dolgot tehetsz:
- odatelefonálsz a pszichiátriára, beszélsz a pszichiáterrel és megmondod, hogy a háziorvosod nem ad neked beutalót, pedig ezek és ezek a tüneteid vannak
- visszamész a házidokidhoz és megmondod neki, hogy minden tüneted pánikbetegségre utal és szeretnél egy beutalót, mert egyáltalán nem megnyugtató a helyzeted és valahogy kezelni kellene.
Azért az nagyon durva segítség nyújtás, hogy oldja meg magának meg minden agyban dől el. Hát pont ez az, hogy minden agyban dől el és nála rosszul, abban kéne neki segíteni, hogy jól tudjon dőlni az agyában és ne így. Nekem édesanyámnak is és bátyámnak is volt pánikbetegsége. Bátyámnak elmúlt, saját magától küzdött ki belőle, úgy hogy tudta hogy mi okozza ezt nála és szembe ment vele. Mondta hogy iszonyatos rosszullétek voltak, volt amikor leszállt a buszról, metroról, járművekről. Úgy érezte elhányja magát, vagy rögvest elájul. Ezek nem vicces dolgok és nagyon kemény egyedül végig csinálni hosszú hónapokon keresztül. Tudok olyanról aki bizony el is ájult és nem tudták mi a baja mindennel vizsgálták, mert nem értették az ájulása okát és akkor derült ki, hogy pánikbeteg. Édesanyámnak is gyomor problémái lettek, meg öklendezett is, rettenetesen rosszul volt ezektől a pánik xaroktól. Én is azt mondom keress fel egy pszichológust, ne pszichiátert! Gyógyszert ne szedj rá, az okát kéne megtudni, mi váltotta ezt ki nálad. Csak így tudsz vele megküzdeni, szerintem.
Hívd fel őket, ingyenes, hátha tudnak ötletet adni, szüleiddel hogyan értesd meg magad, vagy mit csinálj ha ők ennek ellenére sem akarnak megérteni: 116-111
Sok sikert! Ne hagyd hogy elhatalmasodjon rajtad ez a betegség vagy mi.
Koszonom szepen a valaszokat!
Igazabol tudom mire vezetheto vissza, iszonyatosan felek a hanyastol(emetofobia) es ezzel kezdodott aztan jott a tobbi.. Nem tudom, hogy nezhetnek vele szembe, direkt hanyni.nem fogok, ha pedig hanyok, mert nem.tudom visszatartani akkor az egy leirhatatlan remalom.es a kovetkezonel ugyanugy felek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!