Hogyan lehet eldönteni, hogy pszichiáterre vagy pszichológusra van szükség?
Figyelt kérdés
2009. máj. 21. 19:01
1/5 anonim válasza:
Szerintem akár pszichiáterhez, akár klinikai szakpszichológushoz mész, az képes lesz diagnosztizálni a problémádat, és megmondja, hogy milyen kezelésre van szükséged.
2/5 anonim válasza:
Pszcihológushoz menj ha csak kissebb problémáid vannak, olyan ő mint egy jó barát, csak kész válaszokkal. Ha mondjuk már komolyabb, mint pl te lelkeden szárad anyukád halála vagy hasonlók olyankor szoktak pszcihiáterhez menni. Akkor már kapsz gyógyszeres kezelést.
3/5 anonim válasza:
én úgy tudom, a pszichológus szaketrülete a lélek, míg a pszichiáteré az elme.
4/5 anonim válasza:
pszichiáterhez akkor kell menni, ha betegséged van pl skizofréni v kényszerbetegsé v pánikbet. v depresszió vagy ha úgy érzed, vmi gyógyszerre pl nyugtatóra lenne szükséged. a pszichológussal meg beszélgetni lehet a problémáidról. de ha "rossz" helyre mész, akkor egyzserűen átküldenek a másikhoz, nem kell ebből nagy ügyet csinálni! :)
5/5 anonim válasza:
Engem depresszióval pszichológushoz küldtek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!