Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szükségem lenne pszichológusra...

Szükségem lenne pszichológusra vagy pszichiáterre. Debrecenben hol kapok ingyenes "ellátást"?

Figyelt kérdés
Valamint aki lenne olyan kedves elmondani, hogy lépésről lépésre mit mikor és hogyan csináljak, nagyon hálás lennék érte, sajnos fogalmam nincs, merre & hogy.
2009. febr. 21. 17:55
 1/7 anonim ***** válasza:
A háziorvosodhoz menj el, ő tud beutalni szakrendelésre.
2009. febr. 21. 17:58
 2/7 anonim ***** válasza:

:)

nem vagyok ismerős debrecenben, így helyet nem tudok mondani.

időpontot kérsz, odamész, szépen bemutatkozol az orvosnak, és elmondod, mi a problémád. kérdezgetni fog, te pedig válaszolj a kérdéseire. valószínűleg teszteket (pl depresszió-teszt) is fog veled kitöltetni.

fontos, hogy a lehető legőszintébb legyél vele. ha valami gond van az orvossal, például nagyon ellenséges, vagy csak nem szimpi, és úgy érzed nem tudsz megnyílni, inkább menj egy másikhoz! ők is emberek, többfélék, és ha elsőre talán nem is, de előbb-utóbb biztos megtalálod azt az embert, aki segíteni tud, és tudsz vele őszintén beszélni.

egy rossz orvos miatt sosem szabad elveszíteni a hitedet az összesben! ez olyan lenne, mint hogy találsz egy kukacos almát, és inkább többé nem is eszel.

különben nem mindegy, hogy pszichológus, vagy pszichiáter. a pszichológus csak arra van, hogy beszélgess vele, és életviteli tanácsokat ad, ha viszont komolyabb a gond, pl súlyos depresszió, vagy ilyesmi, akkor pszichiátert keress.

2009. febr. 21. 18:05
 3/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segített :)
2009. febr. 21. 19:01
 4/7 anonim ***** válasza:

a második válaszoló vagyok.

pszichiátriai ambulancia

debrecen, varga u. 1.

felnőtt: 416-261, 430-945

gyermek: 416-261, 534-429

2009. febr. 21. 20:08
 5/7 A kérdező kommentje:
borzasztóan hálás vagyok a gyors segítségért :)
2009. febr. 21. 22:27
 6/7 anonim ***** válasza:
9%

Csak azért hogy teljes legyen a kép, hadd tegyem hozzá, sajnos a realitástól ne rugaszkodjunk el, ingyenesen végül is sehol. Állami helyeken is ugyanúgy elvárja az X orvos vagy pszichológus a borítékota zsebbe, ha meg nem, akkor kb úgy is fog hozzád állni, tisztelet a kivételnek, ha van.

Na akkor meg felmerül a kérdés, nem jobb, ha kapásból egy magán pszichológust keresel? Sztem tuti eredményesebb!

2009. febr. 28. 13:35
 7/7 A kérdező kommentje:
természetesen az a legjobb, kérdés, erre kinek mennyi pénze van :P
2009. márc. 2. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!