Azt hiszem, szükségem lenne egy pszichológusra. Mit tegyek?
Nem vagyok kifejezetten depressziós, bár pár éve volt olyan időszakom, mikor nagyon sokszor volt rossz kedvem, és úgy általában nem éreztem jól magam. Már mostanában igyekszem jól érezni magam, de ma például megint eléggé kiborultam, és úgy érzem sok dolog van bent a lelkem mélyén amit inkább elnyomok, de nem tudok a gondoktól teljesne megszabadulni. Nem érzem magam boldognak.
Szóval úgymond komolyabb probléma hiányában is érdemes elmenni? 17 évesen lehet menni rendes felnőtt pszichológushoz? Továbbá, kell tudnia róla a szülőnek?
Nem kell tudni a szülőnek róla. Viszont úgy tudom, hogy vannak iskolai pszichológusok is. A sulitokban nincs?
Érdemes lenne őt felkeresned, mert az nem kerül pénzbe!
Kedves első válaszoló! óriásit tévedsz! a pszichológus nem írhat fel gyógyszer. Azt a pszicháter szokta.
ha valaki úgy érzi, hogy pszichológusra van szüksége az igen is kérjen segítséget!
De a felnőttekkel foglalkozó pszichológus tényleg pénzbe kerül. Ezért is írtam az iskolait.
A pszichológus csak akkor javasolhatja a pszichiátert amikor már mentális betegség is fennállhat, tehát testi tünetek is mutatkoznak a kliensen.
A pszichológus a lélek, elme és személyiségek komplexumával foglalkozik. Azokat elemezi. Pszichológiai teszteket végezhet a kliensen, és utána azokat értékeli. Illetve pszichoterápiás üléseket vezethet.
Nem írhat fel gyógyszert!!!
azt csak a pszichiáter szakvizsgával rendelkező szakorvos teheti meg! nézz utána!
Nekem szociális munkás diplomám van. 4 évig tanultam, hogy mi a különbség közöttük!
Kedves kérdező!
Úgy gondolom, hogy nagyon fontos a kliens-szakember közötti bizalom, ezért ha te nem tudnád elfogadni az iskolait. Nézz körül a környékeden ki rendel, másoknak mi róla a véleménye. Esetleg a nevelési tanácsadót is tudnám ajánlani. Ott is dolgozik pszichológus.
Egyik tanárom azt mondta: - aki rászánja magát és felkeres a lelki problémái miatt egy szakembert, az elindult a gyógyulása felé.
Tele van az élet különféle krízisekkel. Vannak olyan emberek akik könnyedén túl jutnak ezen, de vannak olyanok is akik segítségre szorulnak. Soha sem szégyen segítséget kérni!
Meg tudlak érteni. Én is sokszor érzem úgy, hogy beszélgetnem kell valakivel, de nem lelkiznem kell egy nálam általában nem érettebb kortársammal, hanem egy szakembertől kell segítséget kérnem.
Nos, én már több pszichológusnál is voltam. Ugyanígy voltam, mint te: felgyülemlett bennem sok dolog, aminek a végére akartam járni és meg akartam osztani egy szakemberrel, de amikor ott voltam, akkor elkezdtem gondolkozni azon, nem szégyen-e, hogy ezt csinálom, tényleg ennyire nehéz-e a helyzet. És a magánpszichológusokat szerintem is felejtsd el, az átlagos órabérük 8000 forint körül van. Szerintem ez még milliomos mértékkel is rengeteg, egyszerűen szerintem nem ér meg ennyit.
Az SZTK-s dolgokról nincs tapasztalatom, de biztos vagyok benne, hogy a válaszadónak, aki erről beszélt igaza van, hallottam már róla, hogy hogy mennek ott a dolgok, valószínűleg többet árt, mint használ. Meg hát ugye miért lenne igényes az, ami ingyenes?
Szerintem is keresd fel az iskolapszichológust. Tudom, hogy nem akarod, hogy mások tudomást szerezzenek róla, de szerintem meg lehet oldani, hogy titokban maradjon. Biztos vagyok benne, hogy a pszichológusnak nem gond, hisz a munkája része a titoktartás, és ha van ehhez érzéked, meg lehet úgy oldani, hogy mások se jöjjenek rá. Szerintem. Én elég titkolózós típus vagyok, mindig megoldottam az ilyen helyzeteket. Gondolkozz el ezen a lehetőségen.
Kedves kérdező!
Ha úgy érzed, hogy nem tudsz egyedül megbirkózni a terheiddel, érdemes szakember segítségét kérni, és ráadásuk minél előbb, mert így nem terhelődik túl a "lelki puttony". Ha úgy érzed gond van, akkor nyilván gond van, és nem feltétlenül lehet tudatilag is összekapcsolni a negatív érzést és a problémát - ezért van a pszichológus, hogy ebben segítsen neked.
Egyébként egy konkrét ötlet,m ahol válogathatsz is - van aki skype-s beszélgetést is vállal:
www.figyelem.net
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!