Szerintetek is pszichológusra lenne szükségem?
Elmondom, velem is így volt. Ha visszaszóltam, csak nevettek, ha mentem el a közelükből követtek. Volt hogy a "szűz vagy még?" kérdésekkel jöttek, nem tudtam hova meneküljek. Aztán a sarkamra álltam, megmondtam, hogy nem, kész slussz passz el lehet menni a fenébe. Aztán tovább kérdezősködtek, milyen az ágyban a fiúm. Mondtam, hogy jó ennyi, hagyjanak békén. Hazudtam, nem volt nekem senkim, de már untam őket.
Aztán kiderült, hogy ezt felvették kamerás mobillal, és elküldték majdnem mindenkinek az osztályban. Pörögtek a pironkodásomon, mosolygásomon, egyáltalán mindenen. Most hogy a kérdésed kapcsán eszembe jutott, belém is nyilallt ez az emlék, mert nem volt kellemes se előtte, se utána. :(
Nem, kell pszichológus. Ez alacsonyabb értelmi képességű embereknél mindig így van hogy keresnek valakit aki cseszegethetnek. Ezt azért csinálják, mert ez "összehozza" őket, amúgy ha nem lennél, valószínű, hogy hamar egymás ellen fordulnának. Ez ilyen "van közös ellenség tehát szövetségesek vagyunk" de amúgy marha primitív viselkedés. Ha pedig a magánügyeidről kérdeznek, egyszerűen rázd le őket: "Szerintem ez csak rám tartozik" vagy mondd azt hogy "Magánügy", lényeg hogy magabiztosan elküldöd őket a fenébe, mert most tényleg, van valami közük a magánéletedhez? Hát nincs. Tapasztalatból mondom.
Semmi esetre ne keveredj olyan társaságba ahol nem érzed jól magad! Nem kell lealacsonyodni hozzájuk. Amiatt pedig egy percig sem aggódj, hogy velük mi van, mit fognak rólad gondolni! Senki nem mondja meg, hogy akivel összehoz az élet, az a barátod, vagy kell jelentenie számodra valamit. Becsüld meg azt aki elfogad, szeret, aki pedig nem, azzal ne foglalkozz. Nem kötelező "beilleszkedni" egy közösségbe főleg olyanba nem amit nem te válogattál össze. Remélem érhető mindez és tudtam vele segíteni valamit! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!