Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek is pszichológusra...

Szerintetek is pszichológusra lenne szükségem?

Figyelt kérdés
Viszahúzodó, csendes lány vagyok akit a többi osztálytársa szeret cikizni. Fogalmam sincs hogy miért csinálják ezt hiszen én soha nem szóltam senkinek egy rossz szót sem.Az osztályfőnököm mégis azt mondja hogy szükségem lenne egy pszichológusra.
2011. júl. 15. 13:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nálunk volt az osztályban egy olyan lány, aki nem szólt senkihez, és minden szünetben ugyanazon a padon ült egyedül...

Egy páran mindig beszólogattak neki, ő akkor sem mondott semmit. A többiek csak úgy szimplán nem szóltak hozzá, és a háta mögött kibeszélté. Én néha próbáltam vele beszélgetni, de nem igazán mondott akkor sem semmit.

Mindig azt mnndtuk neki, hogy nyugodtan beszéljen velünk... ha kicsit bátrabb lenne, jobban szeretnék.

Régen én is elég csendes voltam. Nem nagyon nyílok meg egyes embereknek. Csak azokkal tudok igazán beszélgetni, akiket már jobban ismerek.

Az egyik lány ezért utált engem, és ezt ki is mutatta. Egyszer viszont elkezdtem vele beszélgetni valamiről. Aztán már nem is utált annyira, megjegyezte mosolyogva, hogy megváltoztam. Utána tök jóban lettünk :)

Szerintem egyáltalán nem kell pszichológus. A beszólogatós bunkókkal ne is törődj. Szerezz olyan barátokat, akik megérdemlik, hogy foglalkozz velük :)

2011. júl. 16. 23:03
 12/18 anonim ***** válasza:

Pszichológus csak akkor kell, ha úgy érzed, egyedül nem tudsz megbirkózni a körülményekkel, akkor viszont jobb ha keresel egyet, mielőtt esetleg depresszióba, vagy ki tudja mibe süllyednél. :)

A többiek azért piszkálnak, mert érzik, hogy bánt téged, hogy zavar, rosszul érzed magad tőle. Ez minden közösségre, főleg a tiniknél, jellemző. Valami bűnbakképzés féle. Addig folytatják, amíg látják, hogy zavar téged.

Az ofő négyszemközt mondta, hogy menj pszichológushoz? Mert akkor biztos, hogy jószándékból mondta, a Te érdekedben. Ha viszont az osztály előtt, vagy bárki más előtt mondta, akkor egy tanárnak nem való, frusztrált egyén lehet.

Remélem hamar megoldódnak ezek a dolgok. :)

2011. júl. 20. 09:37
 13/18 anonim válasza:
én is pontosan ilyen csendes nem beszédes vagyok. engem is folyton piszkáltak hogy miért nem beszélek sokat,dehát minek pletykáljak meg beszéljek ki másokat nem? a lányok ilyenek voltak de én valahogy nem figyeltem rájuk és ezt látták és már nemvolt nekik érdekes most megyek gimibe úgyhogy remélem itt jobb lesz. ne foglalkozz velük akkor egyszer úgyis abba haggyák. 14/L
2011. júl. 20. 11:18
 14/18 A kérdező kommentje:
A szüleimnek mondta hogy szükségem lenne pszichológusra, nem is személyesen nekem.
2011. júl. 20. 12:45
 15/18 anonim ***** válasza:

A téged kínzó osztálytársaknak volna szükségük pszichiáterre (még csak nem is egy lightos pszichológusra). Nem viccből írtam, az olyan agybetegek a frusztrációjukat vezetik le rajtad és úgy űltalában a többi gyengébb gyereken (vagyis akiken ezt megtehetik). Szerintem ezt közöld velük és fejezd ki a sajnálatodat, amiért verik őket otthon, vagy netán erőszakolják, vagy mert iszik a családfő, vagy veri az anyukát. NE hagyd magad, mert ez az egész életedre ki fog hatni!

Az osztályfőnököddel sincs rendben valami, ha rögtön téged küld pszichológushoz és nem azokat, akik bántanak. Az ilyen okostojás osztályfőnökökre általában jó hatással tud lenni, ha bemegy valamelyik szülő és balhézik egyet, szerintem beszélj először a szüleiddel otthon, majd ha rendes szüleid vannak, elintézik a dolgot.

Egy biztos, ha az én gyerekemnek mondja azt a tanár, hogy még ő menjen pszichológushoz, akkor véletlenül elcsúszna egy banánhéjon...

2011. júl. 20. 17:44
 16/18 anonim ***** válasza:
A szüleinek mondta a pszichológust, nem? Nem biztos, hogy rossz szándékból.
2011. júl. 20. 22:05
 17/18 anonim válasza:

Egyetértek az elöttem hozzászólókkal..:)

Szerintem az osztályfőnök nem mondhatna ilyet..:/ Szüleid mit szóltak rá?

Többi osztálytársaddal szerintem ne foglalkozz..:S ha van bnőd akkor azért nemtudnak teljesen kiközösíteni:) Amugy ha 14 éves vagy hamarosan új iskolába is mész nem? :)

2011. júl. 21. 19:27
 18/18 A kérdező kommentje:

A szüleim nem mondtak rá semmi különöset. Az osztályfőnököm azért akar pszichológushoz küldeni, mert azt mondta hogy más vagyok, mint a többi gyerek, tehát ezzel arra célzott hogy csendes vagyok, és ezért nem vagyok teljesen normális.

Nem így mondta a szüleimnek, de ez volt a lényege.

2011. júl. 22. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!