Ugye a pánikbetegségből ki lehet gyógyulni?
1/21 A kérdező kommentje:
Ha járt valaki hasonló cipőben, akkor tippeket szívesen veszek. :)
jelen!
engem anno rendesen elkapott ... a doktornő közölte velem: Én gyógyszerrel annyit tudok segíteni, hogy a tünetek kezelhetőre enyhülnek, de ezt magának kell megoldania! ... egy évig kínlódtam vele, kb addig szedtem a szorongásoldót is (Grandaxin), aztán magamtól kezdtem csökkenteni az adagot és abbahagytam (akkor már nem jártam dokihoz) ... utána még legalább egy évig jött rám a halálfélelem, ha beültem egy moziba és leoltották a villanyt, ha elhagytam az országhatárt, ha beértem kocsival egy alagútba, ha tömegbe kerültem (rosszullét, kéz izzadás, beszűkült tudat) ... aztán szép lassan elmúlt
a doktornő tanácsa az volt, hogy tanuljak meg relaxálni, elengedni magam, és a problémákon ne rugózzak ... azóta a leszart szar is le van szarva számomra, és rendbe jöttem ... ez már vagy 20 éve volt ... szóval van esélyed
2014. dec. 1. 10:00
3/21 A kérdező kommentje:
Örömmel olvasom a sorait. Engem legtöbbször az őrülettől való félelem kap el. Meg a tömeget én sem bírom. Igyekszem egy ideje én is mindent "leszarni" de ez önmagában nem elegendő. Annak sincs semmi értelme, hogy iszogatom esténként. Nem a lerészegedésig, csak 1-2 ital. Ha sportolni kezdek valamit az segíthet?
4/21 A kérdező kommentje:
Valójában nem kis aggodalommal tölt el az sem, hogy orvoshoz kell fordulnom. De azt hiszem ennek ez a rendje.
az ivás nem (én sem próbáltam), a sport az segít ... most hogy írtad, tényleg volt olyanom, hogy "mennem kell, mert megőrülök!" ... tehát nem bírtam egy helyben megmaradni, mozognom kellett
2014. dec. 1. 10:19
Az alkohol, kávé ronthat a pánikbeteg állapotán. Minél több sportot, fizikai aktivitást javasolok. Meg kell tanulni relaxálni, és helyesen lélegezni. Pánik esetén a légzőgyakorlat csodákra képes. Én is gyógyult pánikbeteg vagyok, 4 évig küzdöttem generalizált szorongással.
2014. dec. 1. 11:41
7/21 A kérdező kommentje:
És hol indultál el? Na és hogy? Ha esti 1 sör marad, az még rossz hatással lehet?
8/21 A kérdező kommentje:
Mi van azokkal a dolgokkal, amik lekötik az ember figyelmét? Mennyire segíthet egy könyv, vagy egy számítógépes játék? Erről van tapasztalata valakinek?
Pánik szerű hangulat engem is kapott el néhányszor, de nem voltam hál Istennek pánikbeteg. Egyébként a netes játékok, a kockulás sok pánikbetegen segített már, mert az nagyon el tudja venni a figyelmet, el is felejtkezel a dolgokba, ha átengeded magadat a virtuális világnak. Én is beletudok temetkezni rendesen az mmorpg-be pedig már igen csak kinőttem a gyerekkorból. Póbáld ki, téged mi zökkent ki a parából, foglald le magad olyannal, amit szeretsz csinálni, sokat segít, mert amikor érzed hogy kezd rád jönni a para akkor arra gondolsz amit szívesen csinálsz, vagy abban mit fogsz még csinálni. Próbáld nem engedni hogy elhatalmasodjon a félelem benned, kapcsolj be zenét, vagy kezdj el valamit olvasni, vagy gondolj olyanra amit szeretsz.
2014. dec. 1. 12:14
10/21 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ezen a fázison már egy ideje túl vagyok. Itt a folyamatos félelemérzet már nem játék. :(
Kapcsolódó kérdések: