Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Más is fél ennyire a haláltól?

Más is fél ennyire a haláltól?

Figyelt kérdés

1 hónapja volt egy autóbalesetem, amikor csúszós időben belecsúsztam félig egy árokba és kb 1,5 méteren múlt, hogy nem a fának csapódtam. Én nem sérültem meg, barátnőm csuklója viszont eltört. Nekem még sosem volt ilyen balesetem, nem voltam nagyon beteg sem, el sem vesztettem még senkit. Eléggé sokkot kaptam, ráadásul azóta minden apró dolog miatt kiborulok és halálfélelmem lesz. A barátnőm rosszul érezte magát egyik nap és egyből arra gondoltam, hogy meg fog halni. Ha megyek át egy zebrán, rettegek, hogy mi van, ha elgázol valami. Nem depresszió, ami történik velem, csak iszonyatosan félek attól, hogy valamelyik családtagomat, barátomat vagy a barátnőmet elveszítem. Rosszul leszek, ha a TV-ben azt hallom, hogy valaki meghalt ilyen balesetben vagy olyan támadásban. Mindenhol azt mondják, hogy a halál természetes folyamat, de ha olyan természetes és az élet olyan rövid, akkor ez nem lehangoló? Van egy ember érzésekkel, célokkal, vágyakkal és mégis olyan hamar véget érhet az élete. Ez nem borzalmas? Más is fél a haláltól vagy mások ezzel nem foglalkoznak?

20/L

2010. jan. 23. 16:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
nekemis volt már autóbalesetem, az autó totálkárra tört. ezenkívül is fordultak elő velem szerencsétlenségek az utakon. megcsúszás, ilyesmik. én jobb helyzetben vagyok, mert én nemfélek a haláltól. ha meghalok, már úgyis halott vagyok, nem,érzek semmit, azt sem tudom h meghaltam. úgy meg nemszabad éklni h mindennap attól rettegsz h mivan ha aznap meghalsz, mert az borzasztó lehet. felejtsd el azt az autóbalesetet, énis elfelejtettem. vagy gondolj arra h nemte vagy az egyetlen, másokkal is elő szokott fordulni, éshogy temég szerencsés is voltál h csak így végződött. vezess óvatosan, gyakorolj sokat, visszajön az önbizalmad, és nemlesz halálfélelmed sem.
2010. jan. 24. 01:32
 12/14 anonim ***** válasza:
90%
Én nem félek a haláltól, számomra megváltás lesz ha meghalok ! :)
2010. jan. 24. 21:12
 13/14 anonim ***** válasza:
Egyszer-kétszer nekem is voltak halálközeli élményeim:egyszer majdnem elütött egy kamion,mikor iskolába mentem biciklivel-én körülnéztem,de a kamiont nem láttam sehol..egy szerencsém volt,a kamion lassított,majd fékezett.Másodjára meg az történt,hogy rántott sajtott ettem,és a sajt ilyen jó tömör,nyúlós volt..a sajtot nem sikerült lenyelnem,és már azt hittem,hogy megfogok fulladni,mert annyira nehéz volt lenyelni..de most jobban esne,ha meghalnék..:S:( a felvételi nagyon rosszul sikerült(a matek) és így nem sok esélyem van arra,hogy felvegyenek az általam elsőnek megjelölt iskolába...:S:(:(
2010. jan. 25. 14:52
 14/14 anonim ***** válasza:
Én pontosan így érzek,mint te.Rettegek,hogy a szeretteimmel vagy velem,bármelyik percben történhet valami.Régen azt hittem,h ez velem úgysem történhet meg,pedig...Én nem hiszek Istenben,azok után,hogy kis koromban egy hét alatt vesztettem el a nagypapámat és nagymamámat,egészen addig hittem benne,h létezik.Nem hiszem,hogy létezik,amíg olyan katasztrófák,mint Haiti,ártatlan emberek halála megtörténhet.De én is rájöttem,h élveznünk kell az életet,mert iszonyatosan rövid,viszont sajnos néha még ma is gyötörnek ilyen gondolatok.Nem régen láttam a tévében,hogy olyanokkal beszélgetnek,akik a klinikai halál állapotába kerültek.Elmondásuk szerint,olyan megnyugvást és biztonságot éreztek,ami után már nem féltek a haláltól.Most ebben próbálok hinni és akarok is...
2010. szept. 13. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!