Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Más is érzett már így? (bővebb...

Más is érzett már így? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Néhány napja egyszerűen "semminek" érzem magam...nem akarok suliba menni, nem akarok tanulni, sokszor már élni se..mindenen csak sírni tudok, egész nap szomorú vagyok és nincs kedvem még a szobámból kimenni se. Azon gondolkozom éjjel-nappal hogy minek is élek, mi a célom, mit szeretnék, hol a helyem a világban, de mindenre a "nem tudom" a válasz. Mi történik velem?? :(( Eddig imádtam a sulit, 4,6-os átlagom volt tavaly, szeretem az osztályomat is, szerettem tanulni is. Van barátom és barátnőim is, mégis teljesen egyedül érzem magam... mintha kicseréltek volna. Mi történt velem? :( Segítsetek!!

16/L

2014. szept. 16. 20:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Tipikus serdülőkori tünet. Szerintem hamarosan kinővöd.
2014. szept. 16. 20:14
 2/16 anonim ***** válasza:
Ahan, ez valóban bevehető a serdülőkornak.
2014. szept. 16. 20:22
 3/16 A kérdező kommentje:

Én is erre gondoltam, de már attól félek, hogy depis leszek..

Mit tegyek, hogy újra a "régi" legyek? Mindig mosolyogtam, sőt erről voltam "híres", hogy én mindig mosolygok...életvidám voltam és boldogságot tudott okozni minden apróság is

2014. szept. 16. 20:35
 4/16 anonim ***** válasza:

Jah majd kinövöd, nálam már vagy 12 éve tart és csak egyre sz@rabb. A jó az, hogy tényleg pont ezek a kérdések zaklatnak már mióta. Nincs már ami felizgat, elpusztultak az értékek, minden unalmas és egyszínű, az emberek meg Fosäk magukból a közönyt...

Minden reggel felkelni, belekezdeni a munkába majd este abbahagyni (és ezt még a következő 36 évben minden nap... tejóég) . Eleinte még király hogy mennyi a lé meg milyen elismerés jár, aztán örülsz, hogy mit értél el, aztán, meg hogy na, majd most na, majd most jön az legjobb része az életnek. Aztán valahogy mindig elmarad ez a legjobb rész, de legsz@rabból lesz akár 10 is...

Tanács: az nincs, kezd el kutatni, hogy maradhatunk mind ártatlan kölykök, vagy hogyan lehet egyből a nyugdíj időszakába lépni.

Egyébként ne aggódj ez most tényleg egy ilyen időszak, bár szerintem 16 évesen egy kicsit későn jött és még 2-3 évig normális, ha megmarad. Majd jönnek hullámvölgyek meg olyan időszakok is, amikor azt sem tudod, hogyan örülj mindennek. DE ha már azt veszed észre, hogy bűntudatod van amikor örülsz, és amikor boldog vagy attól rettegsz hogy mikor jön az a bizonyos hullámvölgy. Akkor sürgősen kezdj el beszélgetni ezekről a dolgokról olyan emberekkel akik a legközelebb állnak hozzád...

2014. szept. 16. 20:41
 5/16 A kérdező kommentje:
Azért 2-3 évig nem szeretném, hogy ez megmaradjon..O.o Egyetemre szeretnék majd menni, és régen meg is tervezgettem a jövőmet szépen, amit meg akartam valósítani..de most...áh..
2014. szept. 16. 20:47
 6/16 anonim ***** válasza:
Nyugi, mondom nálad későn jött, lehet hamar is megy. Nálam 14-től 18 éves koromig tartott ez a kamaszos depressziós időszak aztán átfejlődött ezzé az életszemléletté, amim most van... Az egyetem meg hasonlók szép álmok, és ezt valóban így is kell csinálni, hosszú távú tervek kis részfeladatokkal, de arra számíts, hogy sok minden fog majd jönni, ami miatt majd újra kell tervezned az útvonalat. Egyébként sok szerencsét hozzá, és ami elég fontos próbálj meg valami nyugtató zenét hallgatni, sportolj a szobádban és éld bele magad valami nagyba. Ezek levezetik a felesleges feszültséget és segítenek koncentrálni. :)
2014. szept. 16. 20:57
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, kipróbálom! :/ :)
2014. szept. 16. 21:27
 8/16 A kérdező kommentje:
Csak attól félek, hogyha most nem fogok tanulni, meg lesz.rok mindent, elrontom az életem...de egyszerűen nincs kedvem semmihez.
2014. szept. 16. 21:28
 9/16 anonim ***** válasza:

Ha eddig jól tanultál, akkor úgysem fogod annyira elhagyni magad. Ismerek olyat, akinek elég viszontagságos élete volt tizenéves korában. Alkohol, dohány, drog, fiatalkorúként már orvgazdaság miatt büntették a suliban folyamatosan bukott stb.. végül a Phdig vitte Szociológián. Egy lány pedig 15 évesen elszökött otthonról és hasonlókkal foglalkozott, hogy megéljen. Ő most végez jogon és mellékesen lengyel szakos egy másik egyetemen, úgy hogy 25 évesen már 4 nyelven tud. Persze ismerek olyat is, aki általánosban végig kitűnő volt aztán középiskolát még 21 évesen sem fejezte be teljesen. Belőle nem is lesz semmi, a hozzáállásán tisztán látszik. Aztán ott vannak azok a közép sulis kitűnő osztálytársaim, akikről mindenki azt hitte, hogy sokra viszik. Ma az egyik egy elhagyatott tanyán él egyedül nyomorog, a másik meg aszem portás egy wellness szállóban. Az utóbbival persze semmi gond nincs normális meló az is, csak azért meglepő.

Ezekkel csak annyit szeretnék mutatni, hogy nem biztos, hogy a következő pár évtől függ az életed. És ha ezen agyalsz, hogy félsz hogy elrontasz mindent, akkor én már arra fogadnék, hogy nem fogod, mert amitől tart az ember az ellen általában tesz is, még akkor is ha látszólag ez nem így van.

2014. szept. 16. 22:05
 10/16 A kérdező kommentje:
És a rosszkedv, sírás mitől lehet?:/ 2 napja minden percben elsírom magam..
2014. szept. 16. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!