Miért van ennyi súlyosan szorongó ember? Miért nem tudnak kilábalni belőle?
Én is szorongok, undorító egy dolog. De érdekelne, hogy szerintetek miért alakul ki ez egyre több embernél? Lassan tényleg ijesztő méreteket ölt. Valamint ha ennek mélyen eltemetett lelki okai vannak, akkor miért nem képesek sokan meggyógyulni?
Sokat olvastam a témában, mások tapasztalatait is. Többeknek csak ideig óráig hat a gyógyszer, vagy egyáltalán nem, nem segítenek a terápiák, nem javulnak. Csak azért mert nem akarják eléggé? Vagy tényleg ennyire legyőzhetetlen?
Ha hosszas kemény munkával megtalálja az ember a probléma gyökerét, akkor van esélye annak, hogy visszatér a félelem az életébe? Végleges megoldást jelent a dolog feltárása?
Nagyon érdekelne a véleményetek, én még látok reményt a gyógyulásra, de eddig csak ideiglenes javulást sikerült elérnem mindig (antidepresszánsokat és kedélyjavítókat nem szedek). Most jobb a helyzet, de ez olyan, mint egy kártyavár és nagyon félek, hogy egy erősebb "széllökés" megint a padlóra küld és szétszed mindent, amit eddig elértem.
Köszönöm a válaszaitokat előre is!
Nem tudom mennyire lehet általánosítani a példámat, de nekem a szar családi közegem generálta ezt az egész poklot. Ráadásul úgy, hogy külső szem számára nincs is egy feltűnően ordenáré, bántalmazó famíliám, de ami a négy fal között megy azért az megér egy misét.. Mindenesetre nem tudom, hogy az lehet-e a gyakori jelenség, hogy a generációk pusztítják egymást egyre erőteljesebben, vagy egyéb környezeti változások (illetve e kettő összhangjának) számlájára lehet írni, hogy sok a súlyosan szorongó ember.
"Valamint ha ennek mélyen eltemetett lelki okai vannak, akkor miért nem képesek sokan meggyógyulni?"
Pont amiért mélyen eltemetettek az okok, na meg egy valamire való terápiának az elvégzése iszonyat erőt és kitartást kíván. Pláne, ha a pszichológusra vetíted ki azt a sok mocskot, ami bánt téged, nem csoda, hogy előbb-utóbb úgy látod, hogy az egy rossz szakember, keresel mást, vagy abbahagyod. Szerintem iszonyat türelem és intelligencia kell, hogy az eltemetett lelki okokat érdemben feltárd és ne sértődj meg fél úton, vagy ne elégedj meg félmegoldásokkal.
De gondoljatok arra, ha ilyen pokollal együtt tudtok élni, hogy pl. egy egyszerű séta is iszonyú szenvedést, nehézséget okoz, akkor biztos van erő bennetek mindezek legyőzéséhez is!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!