Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tudtok olyan fórumot, ahol...

Ann.nunu kérdése:

Tudtok olyan fórumot, ahol többet lehet olvasni az olyan pszichoszomatikus betegségről, ami akkor jelentkezik ha feladat elé kerül az ember? (több lent)

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy van-e ilyen ,,betegség", de kb úgy működik, hogy az embernek semmi baja nincs egészen addig, amíg nem kerül szembe valamilyen kötelező feladattal, amit szubjektív módon akkorának nem ítél, hogy betegség tüneteit produkálja, például egész éjjel hányingere van, és addig jut, hogy epét hány, vagy nagyon erős fej-vagy ízületfájdalmai lesznek. Pl nagyobb vizsga előtt, vagy ha nagyon korán fel kell kelni, vagy elígérkezett egy programra amihez nincs kedve, és itt nagyon fontos, hogy nem hisztiről és megjátszásról van szó, hanem a tünetek úgymond tudat alatt jelennek meg, és eléggé megkeserítik az életet. Van ennek a betegségnek valami konkrét neve, vagy foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel valahol? Az jutott eszembe, hogy talán a szülők kiskorában megerősítették ezt a viselkedést valamivel, pl csak akkor foglalkoztak a kisgyerekkel, ha beteg volt, vagy ha félt valamitől, akkor azt kínálták fel megoldásként, hogy otthon maradjon? Vagy pont ellenkezőleg csak akkor maradhatott otthon, ha lebetegedett és ápolásra szorult? Nem tudom, hogy mivel lehet magyarázni ezt a görcsöt és menekülést, de szeretnék kicsit többet tudni a témában, ha tudtok valamit, kérlek írjatok!

2014. aug. 16. 11:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez akar generált szorongás , pánikbetegség is lehet .
2014. aug. 16. 11:43
 2/3 anonim ***** válasza:
2014. aug. 16. 17:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Létezik ilyen betegség. Segíteni nem tudok sajnos, de én pont ilyen vagyok. A legutóbbi vizsgaidőszakban vizsgáztam le az utolsó tárgyaimból és bizony nagyon megviselt. Két hétig folyamatosan hányingerem volt, ment nagyon a hasam és rosszul voltam. Levizsgáztam mindenből és szépen el is múlt. Azóta akkor vagyok csak rosszul, ha a szakdolgozatomra gondolok.

"Vagy pont ellenkezőleg csak akkor maradhatott otthon, ha lebetegedett és ápolásra szorult?"

Szerintem ez lehet az oka. Régen nagyon sokat voltam beteg és általában így "oldottam meg" azt, hogy itthon tudjak maradni. Sokszor semmi bajom nem volt, mégis produkáltam a tüneteket... csak ami a szomorú, hogy ebből az orvosom semmit nem vett észre és most, hogy már tudja, hogy mentálisan problémák vannak nálam, nem igazán ajánlott segítséget... Szóval ha valakinek van valami ötlete, szívesen fogadom.

2014. aug. 17. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!