Manapság menő mentális betegnek lenni?
Tele van az internet idióta oldalakkal, miszerint a különböző mentális betegséggel küzdők ilyen meg olyan angyalok, lefényképezzük ki hogy vágja a csuklóját, feltesszük internetre, rengeteg ember magát diagnosztizálja valamivel stb.
én értem, hogy jólesik az igazi mentális betegeknek a megértés, ha nyíltan beszélnek a problémájukról, de szerintem átestünk a ló túloldalára és a mai tinik már teljesen azt hiszik, hogy szeretetet kapnak azért, ha megvágják a kezüket, pedig szerintem jobb lenne az ami 10 évvel ezelőtt, hogy ha megvágod a csuklód, akkor önveszélyes vagy és zártosztály a legjobb hely. Máris nem lenne divat az ilyesmi, hanem az lenne ami valójában: egy teljesen helytelen dolog amit kezelni kell.
Láttam már olyat, akinek karcolás! (nem is vágás) van a csuklóján és szándékosan úgy teszi maga elé, hogy mindenki észrevegye.Más módja is van a figyelemfelkeltésnek, nem kellett volna egy ilyen mentális defektet szeretetigénylésre elterjeszteni.
Ez csak a csuklóvagdosás volt, aki lazán magára mondja, hogy olyan depressziós vagyok, vagy azt, hogy bipoláris vagyok, arra már nincsenek szavak, hogy mennyire felháborító.
Tényleg szégyen, mint az is, ahogy a tinilányok leszbinek tettetik magukat a srácok előtt, csak hogy húzzák az agyukat. Amikor valaki mindenkinek elmeséli az önmaga által felállított diagnózist, csak hogy azok sajnálják, megsérti azokat az embereket, akik valóban komoly problémákkal küzdenek.
De persze ez a fiatalok hobbija, akik valószínűleg kinövik. Szóval kár keseregni miattuk. Csak ki akarnak tűnni a tömegből, bár ez valami hihetetlenül pofátlan módja dolognak. Igazán meg is dolgozhatnának a figyelemért.
Nem divatos, de mar 1 ember az 5-bol mentalisan beteg.
Tudod, ne cigizz, de drog, alkohol, az OK.
"pedig szerintem jobb lenne az ami 10 évvel ezelőtt, hogy ha megvágod a csuklód, akkor önveszélyes vagy és zártosztály a legjobb hely. "
Igazad van, aki segítségre szorul, abba rúgjunk bele.
Te is villogsz a hülyeségeddel, hogy mások bólogassanak rá. Te is csak felhívod a figyelmet, hogy milyen hülye vagy...
Színtiszta baromság, amit leírsz.
1. egyetértek, én tényleg remélem, hogy kinövik és esetleg elmésélik a gyerekeiknek, hogy mennyire hülyék voltak, így jobb generációt nevelve, de szerintem ebből az lesz, hogy olyan rossz volt nekem régen, ezért vagdostam és vallottam mentális betegnek magam. Mindig könnyebb egy embernek mást hibáztatni és magát sajnálni, mint beismerni valamit.
3. igazuk volt!
4. ennyi erővel tagadd meg, hogy ezek az emberek nem normálisak, mert az empátia mindenek felett, csak éppen az hülyeség amit te írsz, pszihiátria kezeléssel ki rúg bele kibe? Próbálkozz újra
Drága kérdező, X évvel ezelőtt pontosan amiatt nem volt ennyire szem előtt a mentális betegségek kérdésköre, hogy ezeknek a betegeknek esélyük sem volt a segítségre. Beszélni sem volt róla divat. Voltak akkor is mentális betegek, csak sokkal inkább titokban.
A másik az, hogy változik a társadalmunk is, már a fiataloknak is sokkal-sokkal több frusztrációt és stresszt kell elviselniük, folyamatos nyomás alatt vannak a közösség divateszménye, az osztálytársaik véleménye stb. által. A szüleiknek meg nincs idejük biztonságos lelki hátteret nyújtani. (Ad abszurdum,a szüleiktől is ugyanezt kapják, hogy hülye vagy fiam, csak divatból vagy te stresszes, frusztrált, mentális beteg.)
"A másik az, hogy változik a társadalmunk is, már a fiataloknak is sokkal-sokkal több frusztrációt és stresszt kell elviselniük, folyamatos nyomás alatt vannak a közösség divateszménye, az osztálytársaik véleménye stb. által. "
Ez mekkora ... Régen a gyerekeket verhették a szülők, gyerekkorban megtapasztalta mindenki milyen dolgozni, az iskolában pedig ugyanúgy volt kiközösítés, csúfolódás mint most. Egyébként 25 éven aluli vagyok, mai ember, akit sz*rrá csúfoltak iskolában minden nap. Hát nem ez a legnehezebb dolog a világon.
Mindegy, nem ugyanazt látjuk, mivel nekem az a benyomásom, hogy ma már mindenki magára mondja, hogy depis bipoláris vagyok, neked pedig az, hogy ma több beteg szólal meg. SZERINTEM nem így van. Ha valakinek van igazán mentálisan sérült/beteg barátja, annak kicsit felháborító az ilyen szavakkal dobálózás.
Gyűlölet? Nézdd meg a 4.választ, az a gyűlölet, nem az amit én osztok, nagy igazságszolgáltató.
Kihangsúlyoztam, azt a szót is hogy: szerintem, ez mióta vall "mély gyűlöletre"?
és azt meg ki mondta, hogy nekem van mentális betegségem? Menjetek már a személyeskedéssel a ...ba ezen az oldalon legalább, ahol senki sem ír valós névvel, kicsit nevetséges, ennyi erővel én is írhatnám, hogy valszeg sose tapasztaltál gyűlöletet, ha ez neked mély gyűlölet... felháborítóan hangzik, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!