Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem vesznek komolyan,...

Miért nem vesznek komolyan, ha van sejtésem arról, hogy mi lehet a gond, és kérem, hogy erre nagyobb figyelmet fordítva vizsgáljanak meg?

Figyelt kérdés
Ugyebár aki beteg, annak nincs betegségtudata. Akinek van, az nem beteg. Elvileg. 17 éves vagyok, nem érzem magamat kimondottan betegnek, csak azt érzem, hogy valami nagyon nincs rendben, és alig tudom már elviselni magam. Biztos, hogy ez már rég túllép azon, hogy kamasz vagyok, bár anyám előszeretettel fogja erre... Évek óta tart. Járok pszichiáterhez néhanapján, de egyszerűen mintha nem vennének komolyan. Lehet, hogy azért, mert nem tudom mutatni, mit érzek, mondani is csak igen nehezen, és objektívan nézve és sem biztos, hogy komolyan venném, ha valaki mosolyogva (önkéntelenül mosolygok mindig ilyen helyzetekben - de ettől még rosszul vagyok) beszélne a rossz érzéseitől. Igazából mikor még volt jövőképem és álmaim, mindig is pszichiáter akartam lenni, ezért nagyon sokat olvasgattam a témában. A problémáim már akkor is megvoltak, mikor még nem tudtam, mi az a borderline személyiségzavar, de mikor elolvastam a leírását, magamra ismertem benne. De tulajdonképpen lényegtelen, bármi más is lehet a bajom, magamnak nem tudok, nem is akarok diagnosztizálni (de ez például teljes mértékben stimmel), azt nem értem, hogy MIÉRT, MIÉRT, MIÉRT nem képesek komolyan venni? Senki, a szüleim, az orvosok, nem vesznek komolyan. Ma is megyek, és nem tudom, mit csináljak, hogy végre tegyenek valamit, mert egyszerűen képtelen vagyok egyedül megoldani ami bennem van, viszont az évek során már totálisan elegem van belőle. Most nincs kedvem részletesen leírni az érzéseimet és hogy miket művelek, de ha kimaradt valami, kérdezzetek... Szóval mit csináljak, hogy komolyan vegyenek végre? Mert én ezt már nem bírom! De ahova járok (Vadaskert) még csak ki sem vizsgálnak... És így főleg, hogy anyám bizton állítja, hogy semmi bajom. Sajnos őt komolyabban veszik, mint engem, aki ÉRZEM.
2010. jan. 11. 11:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az sem aranyszabály, hogy egy betegnek nem lehet betegségtudata.
2010. márc. 6. 17:01
 12/14 anonim ***** válasza:

én is a vadaskertbe járok,és engem sem vesznek komolyan,ott nem igazán figyelnek egy betegre aki már régóta jár oda

engem szó szerint kitiltottak onnan,mert jo kapcsolatot ápoltam az ápolókkal,és mellesleg az anorexiámat sem vették komolyan(amit máshol megállapítottak,és oda csak egyszer vittek),csak azért mert nem vagyok korosan lefogyva,de olvastam ebben a témában mert én pszichológus akartam lenni nagyon sokáig,és le volt írva h nem csak az lehet anorexiás aki kórosan sovány...

szal most ott tartok h feladtam mindent és nem segít a vadaskert..és itthon küszködöm egyedül az anorexiával,ami köztudott h segítség nélkül nem lehet megoldani,megadod az msned szívesen beszélgetnék veled nagyon magamra ismertem benned:)

2010. márc. 21. 01:09
 13/14 anonim ***** válasza:

utolsó válaszoló vagyok:)

és am én is 17 éves vagyok:D

és maximálisan megtudlak érteni

2010. márc. 21. 01:11
 14/14 anonim ***** válasza:

"Ugyebár aki beteg, annak nincs betegségtudata. Akinek van, az nem beteg. "

Jézusom..már az első mondatod nagyon manipulatív....A manipuláció pedig elég sok személyiségzavarban benne van...pfff....

2010. júl. 31. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!