Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem látok más megoldást csak...

Nem látok más megoldást csak az öngyilkosságot. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Egyszerűen màr évek óta semmi nem jön össze. Se suli, se munka, se párkapcsolat terén. A családi és anyagi helyzet is elég rossz. Tele vagyok szorongásokkal és félelmekkel. Nem tudok sehova beilleszkedni,folyton az az érzésem, hogy kinéznek, lenéznek. Pszichológust kerestem màr fel, nagyon rendes volt de mégis valahogy szorongtam és egy idő után nem mertem oda se visszamenni. Pszichiáterhez járok évek óta, de sok hasznát nem látom.

Nem látok semmi kiutat.

Valójában én csak kiegyensúlyozott és nyugodt életet szeretnék, de mindig csak kudarcok érnek és az évek során elfáradtam. Valamiert nem tudok örülni semminek és ha tehetném átaludnám a mindennapokat. Hajszolom a boldogságot, dr csak csalódások érnek.

Konkrétumokat azért nem írok, mert ismerőseim is járnak fel ide és nem szeretném, hogy rám ismerjenek, nem szeretném, hogy tudják, hogy egyre többet gondolkodom azon, hogy mégis hogyan vessek véget ennek az életnek nevezett büntetésnek.

25/N

2014. júl. 8. 23:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
27%
Hülye vagy b*szd meg. Jelentkezz apácának, vagy menj el Afganisztánba harcolni. De ha végképp az öngyilkosságot választod, lődd le előbb a Gyurcsányt.
2014. júl. 8. 23:30
 2/22 anonim ***** válasza:
0%

Hát ha nem muszáj ne öld meg magad, inkább kérj segítséget.

De ha nem tudlak lebeszélni, akkor valami emberséges módját válaszd neki, de tanácsokat nem fogok adni.

2014. júl. 8. 23:50
 3/22 anonim ***** válasza:
Most mit vársz a gyakori kérdésektől? Mire van szükséged?
2014. júl. 8. 23:58
 4/22 anonim ***** válasza:
68%
Neked büntetés az élet?? Én elhiszem, hogy sokszor érzi az ember úgy, hogy nincs értelme az életének, vagy hogy boldogtalan folyamatosan. Az élet egy csoda. A legnagyobb csoda, ami létezik. Sokan cserélnének a Te "életnek nevezett büntetéseddel". Mondjuk azok a gyerekek, akik rákosak, és hónapjaik vannak hátra. Idős emberek, akik még látni akarják az unokáikat felnőni. Emberek Szudánban, Afganisztánban, Irakban, a háború sújtotta országokban, ahol napi 10-szer az óvóhelyre kell rohanni, mert bombázás van, és úgy mész ki az utcára, hogy bármelyik pillanatban fejbe lőhetnek "csak ok nélkül", mert ott ehhez kell hozzászokni. Életed egy van. CSAK EGY! Nem lesz több. Menj ki az utcára. Nézz körül. Nézz fel az égre, nézd a felhőket, nevess azon, hogy néha milyen valós formákat alkotnak, hunyd be a szemed, és halld a madárcsiripelést, fordítsd az arcod a nap felé, érezd, mennyire kellemesen simogat a napfény. Nézz rá a fákra, és hogy milyen szép, ahogy a levelei között átszűrődik a napfény. Szagold meg a virágokat, milyen kellemes illatúak. Sétálj, lassan, vegyél mély levegőt, érezd, ahogy áramlik az egész testedben, átjár, és milyen jó érzés ez valójában. Nézd a virágokat, vagy az egyszerű fűcsomót a járdaszegélyen, és gondolkozz el, milyen csodás is a természet valójában. Éjszaka hajolj ki a nyitott ablaknál, csukd be a szemed, és hallgasd a tücskök ciripelését, nézd a holdat, a csillagokat. Nevess, ahányszor csak alkalmad adódik rá, sőt, még akkor is, ha minden kilátástalan. Járj nyitott szemmel a világban, hiszen olyan csodálatos körülöttünk!
2014. júl. 8. 23:59
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom rettentően örül neki, milyen csodás a természet, miközben ő lelkileg romokban hever. Másrészt azzal se lesz kint a vízből, ha arra gondol, hogy szegény rákos kisgyereknek mennyivel rosszabb...igen, szomorú, nyilván mindig van egy rosszabb sors, de mindenkinek a saját problémái a legnagyobbak.

Kiutat sajnos én sem igazán látok. Ez van, vannak emberek, akik nem tudnak beilleszkedni a mai elkorcsosult társadalomba, az irónia az egészben az, hogy általában ők olyan értékekkel rendelkeznek, amikre büszkének kéne lenni...de nincs ez így, marad a kirekesztettség és a magány keserű érzése, ami elkezdi emészteni a delikvenst, míg szép lassan elpusztítja önmagát. Véleményem szerint az egyetlen dolog, ami segíthet, a szeretet, az elfogadás, egy pár. Üröm az örömben, hogy a rengeteg kudarc és megvetés után van, aki a boltba is csak lesütött szemmel tud lemenni, szóval egy ilyen párt találni szinte egyenlő a lehetetlennel. De tarts ki a végsőkig, küzdj, amíg csak bírod. S nyugtasson a tudat, hogy nem vagy egyedül a problémáiddal...

2014. júl. 9. 01:10
 6/22 Makra Péter Endre ***** válasza:
100%
Azt a néhány kommentet olvasva, amiket válaszként kapott, észlelheti, hogy az itt jelen levő emberek nagy többsége hasonló problémákkal küszködik, mint Ön. Frusztrált, szorongó, helyét nem találó emberek vagyunk, mert ez egy ilyen világ! A boldogság bennünk van, legbelül, és meg kell azt teremteni. Az idős nénikék azért a pár perc napmelegért kelnek fel minden nap, a fiatalabbaknak kicsit több kell. Szeresse magában ami jó, és próbálja levetni a rosszat. Lassan, okosan, türelmesen. Mintha a maga pszichiátere lenne. Szurkolok magának!
2014. júl. 9. 08:40
 7/22 anonim ***** válasza:
66%

Kedves 5. válaszoló! Pont ez a baj az emberekkel, hogy nem veszik ezt észre. Mert nincs más számukra, mint a saját problémái. Nekem is vannak/voltak gondjaim. Nem kis gondok. De nem fogom azzal elintézni, hogy véget vetek az életemnek. Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy élet csak egy van. Használja ki, hogy megadatott neki ez a csoda.

Ez a baj, hogy mindent minél hamarabb akar mindenki megoldani. Rosszak a dolgok? Öngyilkosság, ez a legegyszerűbb. Ahelyett, hogy elgondolkozna, mi is az, amit rosszul csinál, min kellene változtatni, vagy ha egyszerűen kívülről jönnek ezek a problémák, akkor megtanulni úgy élni, hogy tudja értékelni a körülötte lévő dolgokat, és teljesen biztos vagyok benne, hogy ha ezt megtenné, jobbra fordulna, és boldog lenne.

Milyen kommentet kellett volna írnom?? "Jaaj ne tedd, az nem megoldás semmire", meg efféle közhelyes dolgokat. Azt már megtették előttem. Úgyhogy igenis szükség van azokra a dolgokra, amiket leírtam. Nem csak azoknak, akik öngyilkosságot akarnak elkövetni, hanem MINDENKINEK. Mert egyszer élünk, akkor igazán ÉLJÜNK.

2014. júl. 9. 09:44
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

#7:

Semmi probléma ezzel, csupán számomra az is elég közhelyes, amit Te írtál. :) Emellett elég idegesítő, mert tételezzük fel, egy hét leforgása alatt kirúgnak a munkahelyedről, a feleségedről kiderül, hogy megcsal, rájössz, hogy a fiad drogfüggő, stb...gondolom Te se azzal a megnyugtató gondolattal hajtanád párnára a fejed, hogy "milyen szép az életem, bezzeg szegény afrikai éhező bennszülöttek mennyit szenvednek"...:)

Nehéz téma ez, sokan belegondolhatnának, milyen nehéz 1-1 ilyen embernek, mikor látja, hogy a barátai/barátnői felnőnek, sikeresek a munkájukban, boldog párkapcsolatban, esetleg már házasságban élnek, gyereket várnak, miközben neked 25 évesen gyakorlatilag semmid nincs. Én viszonylag szerencsésnek mondhatom magam, mert találtam egy nőt, aki fontos számomra, és úgy érzem, ez visszafelé is igaz. Bár a fájó rész, hogy relatíve távol lakunk egymástól, alig tudunk találkozni és barátja is van. De mégis, jobb, mintha még ő se lenne.

2014. júl. 9. 11:43
 9/22 anonim válasza:
Tudom hogy nehéz. Regisztrálj tumblr-re! "Aki valóban megtenné, nem beszél róla"
2014. júl. 9. 22:02
 10/22 A kérdező kommentje:

Eléggé nagy összevisszaság van bennem..

Tisztában vagyok azzal, hogy rengeteg embernek sokkal rosszabb, mint nekem és egy időben valamilyen szinten vígasztalt is ez, de ma már nem.

Gondolkodtam olyasmiken, hogy miért nem lehet az életet csakúgy odaadni ajándékba valakinek, akinek szüksége van rá és értékeli azt. Pl egy halálos betegnek, aki élni szeretne, de nincsen választása.

Nyilván másoknak is voltak és vannak gondjai és nem adják fel olyan könnyen, mint amilyen könnyen legszívesebben én tenném (de nem teszem) viszont szerintem nem is teljesen egyedül kellett szembenézniük azzal a ténnyel, hogy minden elromlik körülöttük, aztán kezdhetik előlről, de ugyanaz a körforgás vagyis ha nem is teljesen, de hasonló. Egy idő után belefárad az ember az eredménytelen küzdésbe, főleg ha azt látja, hogy körülötte sokak nem tesznek semmit , mégis jól alakulnak a dolgaik.

Ismerek egy lányt akinek még egy érettségije sincsen mert lusta volt elvégezni az iskolát, dolgozni sem akart, egy jó ideig azt csinálta, hogy anyagiak miatt jött össze különböző férfiakkal, kihasználta őket, szeretőket tartott.. Gusztustalannak tartottam az egészet és nem akartam megérteni, hogy miért van az, hogy ő boldog? Mostanra már megváltozott, mert végül beleszeretett az egyik férfibe. Semmi végzettsége és tapasztalata nincsen és kritikán aluli életvitelt folytatott sokáig, mégis protekción keresztül lett egy jó állása és már közel két éve boldog kapcsolatban él, pontosabban már házasok is.

Nem egy hasonló esetet látok és igazságtalannak tartom azt, hogy aki becsületes az sokszor csak a pofonokat kapja, bezzeg aki lelkiismeretfurdalás nélkül átgázol másokon az él, mint marci hevesen.

Egyébként, attól függetlenül, hogy jelenleg az öngyilkosságon kívül nem nagyon látok más megoldást, nem jelenti h meg is teszem. Sőt, nem áll szándékomban.

Egyszerűen csak megakadtam, megállt az élet, belefáradtam abba, hogy akármibe belekezdek, semmi sem sikerül..

Szeretnék ebből kimászni, de fogalmam sincs hogyan kezdjem, mi legyen az első lépés..

Ezek a szorongások és félelmek annyi mindent megnehezítenek.

És tényleg egyelőre senki sincsen akire számíthatnék, aki jobban átlátná a helyzetemet kívülről és mondaná h mit kell tennem.. Lassan már azt sem tudom, fiú vagyok e vagy lány.

És a sorozatos csalódások miatt már azt is nehezen hiszem el, amit látok.

2014. júl. 10. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!