Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez pánikroham? Hogyan kezelhető?

Ez pánikroham? Hogyan kezelhető?

Figyelt kérdés

Szülés után a kórházból hazaérve majdnem elájultam, legyengültem, hánytam, enni nem tudtam, hidegrázásom volt és elzsibbadt az állkapcsom és erős fájdalmat éreztem a mellkasomban. Nagyon megijedtem, halálfélelmem volt. Egyből kórházba mentem, ahol megvizsgálták a szívem, pulzus vérnyomás minden rendben volt, azt mondták egyek igyak pihenjek, ez szülés utáni gyengeség. Pár napig tartott ez az állapot. Utána egy héttel megint előjött, tejláznak tudtam be.

Aztán 3héten, ujra rám jött, majd 2 nap alatt elmult, ma is reggel. Nagyon rossz érzés... És észrevettem h ha a babam sír akkor előjön a tünet egy gyengébb változata. amugy hihetetlen keveset sír, csak eszik s alszik szinte :)

Ma olvasgattam kicsit neten h mégis mitől lehet, és egyből szorongást, pánikbetegséget dobott ki. Sosem voltak ilyen problémáim, csak kamaszkorban volt pár dührohamom, pl asztalt feldöntöttem meg ilyenek.

Szülés után pedig történt egy olyan h összeesett a keringésem, férjem kiküldték a szobából és egy csomó orvos futott be és körbeálltak, én meg ájuldoztam a vérnyomáseséstől. Abban a pillanatban biztos voltam benne h meghalok. Lehet h ennek a nyomán most ezek az itthoni tünetek pánikrohamok? S ha igen, mivel orvosolható? (persze semmiképpen nem gyógyszeres kezelésre gondolok)

köszi annak aki végig olvasta :P

2014. ápr. 25. 19:00
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Jajjhs s 8-as, a férjem mindig mondja h túl sokat gondolkozok, ne gondolkozzak annyit, ne idegeskedjek, ne féljek, Nem tudja felfogni h én nem azért -gondolkozok annyit, idegeskedek, félek- mert ezt akarom csinálni. Pl a jogsim megvan, de nem merek a kormány mögé ülni s sokszor haragszik ezért, mert egyszerűen nem érti meg a félelmeimet, "kicsi butának" tart.

Van ötleted h lehetne megértetni vel h a félelmeim valósak?

2014. ápr. 26. 17:56
 12/12 TheHope ***** válasza:
A pánikbetegség bármilyen furán hangzik,egy olyan jelenség,ami addig kínozza az embert,amíg az figyelmet szentel neki. Mintha lenne saját személyisége. Én is voltam pánikbeteg. Ha rosszulléted van,ülj le,végy egy nagy levegőt és lassan lélegezz,az megnyugtat. Használj citromfű és orbáncfű teát,alvásra és tünetkezelésre is kifogástalan. Add ki magadból,írd ki,sírj,vallj egy embernek,vagy bármilyen formában tedd meg,ahogy szeretnéd. Ne szégyelld az érzéseid,ha attól félsz,más is megtudja,csak írd le egy lapra és égesd el. Írd le milyen mérges vagy,esetleg mennyire szomorú,vagy tán elkeseredett,dühös,haragos,szerelmes,bármi. Nem ismerlek,mint személyt,de a pánikbetegség általában a túlzott stressz miatt jön ki túlnyomó részt. Viszont azért ajánlottam ezt a kiírásos dolgot és a teákat,mert bizony minden ember magába fojtja az érzelmei egy részét és hajlamosak vagyunk azt hinni,hogy egy régi sérelem amit elkönyveltünk lezártnak és kiderül utólag,hogy csak a szőnyeg alá lett besöpörve nem tud lyukat ütni a lelkünkön. Jobbulást és viseld gondját a kicsidnek :)
2014. ápr. 29. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!