Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez pánikroham? Hogyan kezelhető?

Ez pánikroham? Hogyan kezelhető?

Figyelt kérdés

Szülés után a kórházból hazaérve majdnem elájultam, legyengültem, hánytam, enni nem tudtam, hidegrázásom volt és elzsibbadt az állkapcsom és erős fájdalmat éreztem a mellkasomban. Nagyon megijedtem, halálfélelmem volt. Egyből kórházba mentem, ahol megvizsgálták a szívem, pulzus vérnyomás minden rendben volt, azt mondták egyek igyak pihenjek, ez szülés utáni gyengeség. Pár napig tartott ez az állapot. Utána egy héttel megint előjött, tejláznak tudtam be.

Aztán 3héten, ujra rám jött, majd 2 nap alatt elmult, ma is reggel. Nagyon rossz érzés... És észrevettem h ha a babam sír akkor előjön a tünet egy gyengébb változata. amugy hihetetlen keveset sír, csak eszik s alszik szinte :)

Ma olvasgattam kicsit neten h mégis mitől lehet, és egyből szorongást, pánikbetegséget dobott ki. Sosem voltak ilyen problémáim, csak kamaszkorban volt pár dührohamom, pl asztalt feldöntöttem meg ilyenek.

Szülés után pedig történt egy olyan h összeesett a keringésem, férjem kiküldték a szobából és egy csomó orvos futott be és körbeálltak, én meg ájuldoztam a vérnyomáseséstől. Abban a pillanatban biztos voltam benne h meghalok. Lehet h ennek a nyomán most ezek az itthoni tünetek pánikrohamok? S ha igen, mivel orvosolható? (persze semmiképpen nem gyógyszeres kezelésre gondolok)

köszi annak aki végig olvasta :P

2014. ápr. 25. 19:00
1 2
 1/12 anonim válasza:
Szia! Én pánikbeteg vagyok...és igen ez pánikroham sajnos..
2014. ápr. 25. 19:11
 2/12 anonim válasza:
Én most 18 éves vagyok és nekem is voltak ilyen tüneteim! Persze nem szültem de nekem is volt hidegrázás hányás nem is egyszer és halálfélelmem volt aztán a háziorvosomnak mikor mondtam nagyon hosszan és meggyőzően elmagyarázta hogy ez csak a saját fejemben dől el! És hogy nincs szükség hozzá gyógyszerekre.. és mióta ezt elmondta megpróbáltam saját magam leküzdeni ezeket a rohamokat és főleg az is segített ha voltak mellettem de eldöntöttem fejbe hogy nem lesz semmi baj és hogy meg akarok gyógyulni azóta már jobban vagyok és ha mégis kezdem rosszul érezni magam akkor mindig csak jó dolgokra próbálok gondolni és elterelni a figyelmemet :)
2014. ápr. 25. 19:15
 3/12 anonim válasza:
Mindenkinél más váltja ki ezeket a tüneteket.A probléma okát kell megtalálni és azt leküzdeni.
2014. ápr. 25. 19:21
 4/12 A kérdező kommentje:

Első! neked hogyan alakult ki?mivel kezeled?

Második válaszoló én is ilyensmire gondoltam, jó lenne önkontrollal kezelni. ez vissza-visszatérő dolog amugy? vagy h működik? nálad mi volt a kivalto ok?

és akkor ez biztos pánikroham?

2014. ápr. 25. 19:21
 5/12 anonim válasza:
2. vagyok Nekem azt mondták nem szabad magamnak bebeszélni hogy pánikroham mert akkor a saját sorsomat fordítom magam ellen.. magamba persze tudom hogy az volt de már nem nevezem így és nekem a háttere egy rossz kapcsolat volt az is segített hogy kiléptem belőle és igen sajnos ez egy visszatérő dolog nem múlik el teljesen főlegelalvás előtt szokott előjönni vagy egyszerűen csak ha rossz dolgokra gondolok ha nagyon rosszul lennék beveszek egy nyugtatót de igazából mindig próbálom megnyugtani magam de tényleg nagyon fontos a probléma gyökerét megtalálni
2014. ápr. 25. 19:29
 6/12 A kérdező kommentje:

tényleg nálam is este szokott lenni. az elsőnél úgy voltam h 3 napig nem aludtam, képtelen voltam aludni. életem legrosszabb éjszakái voltak,minden másodperc.

köszönöm a válaszokat!

amúgy nekem szerintem épp az fog segíteni h tudom h pánikrohamok, mert eddig komolyan azthittem meghalok, ezután ha tudom h ez pszichés eredetű és elindulna akkor könnyebben leküzdöm, mert tudom h én produkáloma tüneteket

2014. ápr. 25. 19:51
 7/12 anonim válasza:
Nem mindenkinél pszihés eredetű örökölni is lehet minden ember más nincs 2 egyforma betegség mindenkinek saját magának kell rájönnie hogy mi okozza
2014. ápr. 25. 22:50
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Itt senki nem fog tudni diagnosztizálni, ahhoz el kell menned orvoshoz.

Nekem ilyenkor pl. a szívem soha nem fáj. Plusz hipochonder vagyok, a kettő együtt pedig kész.

A múltkor bedagadt a torkom. (Mint később kiderült, egyszerű torokgyulladás.) De nem, a hipochondria miatt 100%-osan biztos voltam benne, hogy ez anafilaxiás sokk, a pániktól meg csak még jobban összeszorult a torkom.

Egyébként buszon szoktam rosszul lenni, mert ha látom, hogy nincs nyitva ablak, azonnal leizzadok, és elkezdem kapkodni a levegőt, hogy meg fogok fulladni. Nálam egyébként ez a baj: hiperventilálok, és érzem, hogy egyre könnyebb a fejem, közel az ájulás... na, ez se nyugtat le.

Ami nekem ilyenkor bejön, az valami tudományos, érzelemmentes dolog. Úgy okoskodtam, hogy mivel a pánik egy irracionális, érzelmi reakció, ezért valami racionálissal nyugtatom le magam. Persze nem olyan, mint egy kapcsoló, de szépen lassan lenyugszol.

Matekkal kezdtem, magamra kiabáltam, hogy 654 mínusz 276 az mennyi? Sudokuztam is, először a számokat sem láttam, aztán egyre jobb lett. Vagy sorban kigugliztam a samponom összetevőit. Edgar Allan Poe verseket tanultam, de úgy, mint régen a suliban - ez azért jó, mert az éjszaka közepén is tudsz mit csinálni, ha rosszul vagy. Felmondasz a fejedben egy verset: máris mással van elfoglalva az agyad. (Érdekes módon a dal nem jó, abban van érzelem.)

Már ott tartok, hogy ha éjjel jön rám a páni félelem, akkor olyan érzésem van, mintha egy kerítés tetején egyensúlyoznék, és ha a baloldali kertbe esem, akkor szabad a pánik, ha a jobboldaliba, akkor megnyugszom.

Furcsa érzés, de szerintem innen csak jobb lesz.

Bocs a sok béna hasonlatért. Amit tudsz, azt itt írd ki magadból, már attól is jobb lesz, ha tudod, hogy nem vagy egyedül.

2014. ápr. 26. 05:10
 9/12 anonim válasza:
1. vagyok. Hát nekem sajnos örökletes, mert nagyapám is meg anyukám is pánikbetegek... 17évesen kezdődött nálam agorafóbiával,ami azt jelentette,hogy SEHOVA nemtudtam utazni,nemtudtam bejárni iskolába(pótvizsgáznom is kellett,de szerencsére sikerült).Pszichiáterhez jártam, gyógyszerekkel tömött,de semmi értelme nem volt..utána Anya elvitt természetgyógyászhoz,na ott már egy nagy előrelépés volt,csak az is ahogy hozzámálltak.Aztán végülis rá kellett jönnöm lassan, hogy csak is magamon segíthetek, magamtól leraktam a nyugtatókat gyógyszereket, elkezdtem meditálni és másképp nézni a világot!és sikerült!:)(Szerencsére a barátom teljesen megért ebben,együtt élünk és Ő is pánikbeteg..) Mondhatom ,hogy teljesen jól vagyok! Neked is sikerülhet én szorítok!
2014. ápr. 26. 13:18
 10/12 A kérdező kommentje:

8-as, tényleg így van, nem örülök h vannak pánikosok, de megnyugtat h nem vagyok egyedül, főleg az h ha más letudja küzdeni ezeket a félelmeket akkor én is! És nagyon jó tippeket adtál! A verstanulás is nagyon tetszik, én is verseket írok. A sudoku pedig tényleg lefoglalja a gondolatokat. Köszi az ötleteket!

9-es neked is köszi a hozzászólást, máscsak h olvasom a válaszokat máris jobban érzem magam.

Ma elmentünk a babámmal sétálni egyet, rég éreztem ilyen jól magam, aztán mikor tudatosult bennem h milyen jól érzem magam, nem is érzem magam gyengének, nincs ájulásérzetem, úgy megszédültem, kezdtem már pánikolni mikor ara jött egy ismerős megszólított, szóba elegyedtünk, szal abba is maradt a rossz érzés :)

Örülök h írtam ide, nem tudom h hogyan, de biztos vagyok benne h ki fogom védeni magam a pánik elől. (csak kicsit be kell csapjam az agyam :P )

2014. ápr. 26. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!