Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez milyen betegség? Beteg...

Ez milyen betegség? Beteg vagyok egyáltalán?

Figyelt kérdés

Pár hónapja kezdődött az egész nem is tudom, hogy hogyan is pontosan... De az a lényeg, hogy bolondnak érzem magam, mert szinte késztetést érzek ara, hogy nyílt agressziót létesítsek emberekkel. Teljesen mindegy, hogy kicsoda, néha úgy ingerem van megütni. Amúgy soha nem tettem ilyesmit. Mióta elkezdődött ez a dolog, egyfolytában mentális betegségekről olvasok, és (emiatt?) egyre inkább úgy érzem, hogy nem vagyok ura saját magamnak, és hogy egyszer elborul az agyam, és csinálok valami borzasztó dolgot.

Amúgy a külvilág teljesen normális embernek lát, csak az tud a problémámról, akinek beszéltem erről. Mindenki szerint magamban gerjesztem a dolgot, mert már más betegségeket is beképzeltem magamnak.

Amúgy pszichopata nem vagyok, mert soha nem tudnék kiterveltem bántani valakit, és szeretetre is képes vagyok nagyon is. Lelkileg amúgy baromira nem vagyok a topon, ha ez számít.

Rettenetes ez a félelem, hogy egyszer megbolondulok. A bolondok észre szokták magukon venni, hogy nem normálisak??

2009. dec. 11. 22:49
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Huhh nem vagy könnyű eset...:-D

Akkor lehet én is azt javasolnám, hogy keress fel egy pszichológust/pszichiátert. Nekem is voltak lelki gondjaim, és nem szégyelltem felkeresni. Végül össz-vissz 3 alkalommal voltam.

Nem írtad, hány éves vagy? Már csak azért, mert orvosi beutaló nélkül azért elég húzós ára van egy-egy alkalomnak.

2009. dec. 11. 23:16
 12/27 A kérdező kommentje:

18 éves vagyok, és lány.

A pénz nem annyira lényeg, mindenképp magánhoz mennék.

De máskor is beképzeltem mindenféle betegséget (nem mentálisat), és rohangásztam orvoshoz, és mindig kiderült, hogy semmi nincs. Ha pszichiáterhez mennék, és kiderülne, hogy megint minden az én hülyeségem volt, akkor eléggé elszégyellném magam.:S

2009. dec. 11. 23:19
 13/27 A kérdező kommentje:
De azt viszont nem is tudtam, hogy szimplán lelki dolog, okozhat ilyet...
2009. dec. 11. 23:22
 14/27 anonim ***** válasza:

Hidd el egy mentális betegség más! Azzal nem fog a pszichiáter csak úgy elküldeni! Szerintem egy próbát megér! Keress ki a telefonkönyvből egyet, vagy ha tudsz anélkül is, akkor hívd fel, és egyeztess egy időpontot.

Kérj meg valakit, akiben bízol, hogy kísérjen el!

2009. dec. 11. 23:24
 15/27 anonim ***** válasza:
Szorongás, vagy bármi hasonló lelki gond okozhat ilyet szerintem. Ott meg úgyis kiderül majd, hogy mitől van. Lehet egy régi trauma, amit te úgy érzed nem is éltél meg olyan rosszul, és mégis! Kitudja!
2009. dec. 11. 23:26
 16/27 A kérdező kommentje:
Szerintem senkit nem küld el. Amúgy itthon elég rosszul áll a pszichiátria,mert mindenre adogatják a gyógyszereket, aztán nagyobb galibát okoznak, mint amilyen eredetileg volt... Ha pedig engem gyógyszerekre akarnának fogni, akkor iszonyúan szomorú lennék, és sosem tudnék azzal a tudattal együtt élni, hogy rászorulok.
2009. dec. 11. 23:29
 17/27 anonim ***** válasza:
Az hogy elmész a pszichiáterhez, nem azt jelenti, hogy szedned kell bármit is! Én is azzal a feltétellel mentem el, hogy a gyógyszer semmit nem old meg! Megkérdezte ugyan, hogy szeretném-e ha felírna nyugtatót, de én mondtam hogy nem, és nincs rá szükségem. Az okot kell megkeresni, és meglesz a válaszod, hogy mért van ez, és lehetőleg azt az okot megszüntetni! De én sem vagyok híve a gyógyszernek!
2009. dec. 11. 23:32
 18/27 A kérdező kommentje:
Ha nem túl indiszkrét kérdés, te milyen problémával fordultál pszichiáterhez?
2009. dec. 11. 23:35
 19/27 anonim ***** válasza:
Én szorongtam, mert egyszer rosszul lettem a munkába menet, az ájulás kerülgetett, és egyszerűen rettegtem ettől az érzéstől, mert halálfélelmem volt. Ez csak egyszeri eset volt, de aztán annyira féltem tőle, hogy újból bekövetkezik, hogy saját magamnak produkáltam többször is hasonló rosszulléteket. De azóta, hogy egy szakemberrel beszéltem sokkal jobb lett, és ahogy mondtam, még gyógyszert sem szedtem!
2009. dec. 11. 23:38
 20/27 A kérdező kommentje:
Akkor nálad is hasonló a helyzet. Nekem is mindig az van, hogy a félelem még rosszabbá tesz mindent.Többször volt olyan, hogy olvastam valami betegségről, és egyre jobban féltem, majd elkezdtem a tüneteket is produkálni...
2009. dec. 11. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!