Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kényszeríthetnek, hogy beszéljek?

Kényszeríthetnek, hogy beszéljek?

Figyelt kérdés
Ha bevisznek a pszichiátriára, és nem szeretnék a gondjairól beszélni, akkor kényszeríthetnek erre? És azt hogyan? Mi lesz ha nem beszélek, addig nem engednek ki?
2013. dec. 28. 17:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem fognak kényszeríteni, miért, mit gondoltál, ostorral vernek majd? Ha nem akarsz semmit mondani, nem tudják kihúzni belőled. De ne szorítsd magadhoz kétségbeesetten, két kézzel a gondjaidat. Ha már ott leszel, akár léphetnél pár lépést a gyógyulás irányába is, nem?
2013. dec. 28. 18:09
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem kényszeríthetnek és nem is fognak. Azon fognak igyekezni, hogy fel tudj oldódni annyira, hogy magadtól is merj/tudj/akarj beszélni a gondjaidról.
2013. dec. 28. 18:14
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem kényszerítenek semmire sem. De ha gondod van célszerűbb elmondani nem fognak ott tartani sokáig, 10 napot én is voltam bent, nyílt osztályon. Nem vészes
2013. dec. 28. 18:18
 4/15 A kérdező kommentje:

Jó, rendben.

Köszönöm a válaszokat, ez megnyugtató.

Nem hiszem, hogy fel tudnának annyira "oldani", hogy bármit is mondjak. Ezért is kérdeztem, hogy ebben az esetben benyugtatóznának-e, vagy valami, de ha nem akkor oké.

Nem tudom a pszichiátrián mennyire lehetne megoldani, a gyógyszerekben nem hiszek, a pszichiátrián meg azzal tömnek mindenkit gondolom.

2013. dec. 28. 18:21
 5/15 A kérdező kommentje:

Húú a 10 nap elég soknak tűnik, de végülis ha szabadon mászkálhatok jobbra-balra, akkor úgyse lennék ott nagyon.

És kit visznek a zárt osztályra? Aki közveszélyes? Remélem engem nem oda tennének.

2013. dec. 28. 18:23
 6/15 anonim ***** válasza:

Miért vinnének be?

Zárt osztályon minden öngyilkosságot megkísérelt ott van pár napig, tök normális emberek is egyébként, értékes, okos emberek..De vannak súlyos esetek is ott, akik jórészt ott laknak.

2013. dec. 28. 19:13
 7/15 A kérdező kommentje:

Szerintem közel járok hozzá, hogy összeomoljak, már csak idő kérdése talán. Másra mondjuk nem lennék veszélyes, bár magamra elképzelhető, megfordult már a fejemben.

És gondoltam előbb tájékozódom, hogy mire számíthatok, ha valaki elvitet.

2013. dec. 28. 19:16
 8/15 anonim ***** válasza:
Nem vitetnek el. Nehezebb bekerülni egy kórházba, mintsem elképzelnéd. És ha bekerülnél is: nem bántani akarnak, hanem meggyógyítani. És ehhez jó lenne a segítséged. Szóval inkább így álljál hozzá...
2013. dec. 28. 21:53
 9/15 A kérdező kommentje:
Jó, majd megpróbálom.
2013. dec. 28. 22:04
 10/15 anonim ***** válasza:
Jó lenne, ha elmennél egy orvoshoz magadtól. NEM fog beküldeni a kórházba, főleg ha látja, hogy tenni akarsz magadért (márpedig ha magadtól mentél hozzá, akkor erre következtet). Saját magamról is tudom, hogy milyen nehéz ez, már hónapok óta készülök elmenni egy pszichiáterhez, de félek nagyon... Mégis, jobb, ha magától megy az ember, mint hogyha viszik.
2013. dec. 28. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!