Mit gondoltok azokról, akik vagdossák magukat?
Elítélnétek őket? Szánalmat éreznétek? Ha látnátok valahol egy embert vágásokkal a karján, mit gondolnátok? Barátkoznátok vele vagy távol tartanátok magatokat tőle?
Kort és nemet is írjatok kérlek.
Ez egy betegség tünete, ezért nem kell elítélni senkit. Biztosan nem azért csinálja, mert minden rendben van vele. Eszerint a logika szerint ne álljunk szóba, nézzük le és utáljuk a bulímiásokat, mert hát mekkora hülyeség hánytatni magunkat és gusztustalan is. Utáljuk a depressziósokat, mert minek rinyálnak és szomorkodnak mindenen.
Semmi tolerancia nincs bennetek. Több jó ismerősöm vagdossa magát, ez egy dolog, ettől még nagyon is jó emberek, csak beteg a lelkük, ezért pedig nem bántani kellene őket...
Azért jó látni, hogy van egy-két ember, aki emiatt nem ítéli el őket:)
1-es: Igazából még ez a gondolkodásmód az, ami nem tud felidegelni, mert te legalább nem hordod el őket azonnal minden szarnak:)
2-es: ... ha te mondod.
3-as: "hülyék társaságát". ne aggódj, én se fogom szerintem a tiedet.
4-es: 38 éves létedre elég nagy tapló vagy már megbocsáss, de azért tiszteletben tartom a véleményed, mégiscsak én kérdeztem rá.
5-ös: Szerintem azért mind tudják, hogy ez nem jó megoldás, ritka eset, hogy ezt önmaguknak ne ismernék be (ismétlem, szerintem).
6-os: mint ahogy a legelején említettem, örülök, hogy vannak ilyen emberek is:)
7-es: hát, én nem igazán néztem itt körbe, lehet már volt hasonló kérdés is, nem tudom. De azért a minden 2. szerintem kicsit túlzás.
8-as: Én is úgy gondoltam, hogy azért ha egy bunkó tapló az illető, akkor természetesen nem barátkozol vele.
9-es: Egyetértek. Neked nehéz volt leszokni róla?
10-es: Ezeket a divat-vagdosókat én is mélyen elítélem, talán pont ezek miatt az emberek miatt gondolkodnak a többiek úgy ahogy, mint ahogy feljebb is olvasható volt egy-két durvább válasz.
11-es: Teljes mértékben osztom a véleményed! Néhány embertől néha rosszul leszek, hogy mennyi utálat, elítélés rejtőzik bennük.
Én azt gondolom, hogy poénból senki nem vagdossa magát.
Én azt gondolom, ha valaki vagdossa magát, akkor valamiért gyűlöli magát. El bírom képzelni, hogy olyasmi miatt, mert mondjuk az édesapja vagy a mostohaapja már kiskorától, rendszeresen megerőszakolja őt.
Ebben az esetben a gyermeknek tudnia kell, hogy nem ő a hibás! és teljesen normális, ha ettől ki van készülve. és még azt is kell tudnia, hogy névtelenül és ingyen tudja hívni telefonon a NANE egyesületet, aminek neve: Nők a nőkkel az erőszak ellen egymásért.
Meg lehet találni a telefonszámukat a neten. (Vonalasról biztosan ingyenes, de talán máshol is.)
Amúgy ilyen esetben be lehet menni azonnal a rendőrségre is. Ha valakit (pláne kiskorút) bántanak, úgy tud megszabadulni legkönnyebben a bántalmazójától, ha lecsukatja. És ne legyen lelkiismeret furdalása. Megérdemli az ilyen.
(és bárkit ismersz, aki vagdossa a saját testét: beszéld le róla! a testünk csodálatos! Nem szabad bántani!)
Azt gondolom, hogy egyáltalán nem "gázak",hogy nem gyökerek..
Én is vagdosom Magam..
Ezért teljesen megbírom érteni őket..Én sem csak hobbiból csinálom, nem csak azért, mert jól mutat a kezemen, vagy éppen a lábamon..
Szerintetek az a tini, vagy felnőtt, vagy bárki aki a világon él, és kétségbe van esve, és szinte már emészti belülről a fájdalom..Az elkezd gondolkozni, mielőtt pengét fog.?
Ugyan már..Ideje sincsen végiggondolni, hogy ez most rossz, és hülyeség, mert a problémáit sem oldja meg.
Csak úgy érzi meg kell tennie..És megteszi..Utálom, ha egy ember elítélnek a cselekedetei alapján, a rossz cselekedetei alapján, mert ha nem ismerik Őt, addig nem tudhatják, hogy voltak-e jobbak..Jobb cselekedetei neki..
Ha Én meglátnék valakit vágásokkal a kezén, valószínű ez lenne az első gondolatom:
"Szegény, mit tehettek vele, hogy úgy látta, ez az egyetlen megoldás.?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!