Mit gondoltok azokról, akik vagdossák magukat?
Elítélnétek őket? Szánalmat éreznétek? Ha látnátok valahol egy embert vágásokkal a karján, mit gondolnátok? Barátkoznátok vele vagy távol tartanátok magatokat tőle?
Kort és nemet is írjatok kérlek.
Egy kis történet. Egy nyári program játékokon vettünk részt ahol rengeteg ember gyűlik össze. Ott sétálva az árusok között, láttam egy fiatal lányt aki pólóban volt, és mindkét karján csúnya hegek, vágások voltak. Nagyon csúnya volt, mert lehetett látni hogy van régi és új vágások is. Én simán hangosan mondta, hogy ez a lány egy idióta..Mondhattam mert a páromon kívül senki sem tudott magyarul. Viszont nem én voltam az egyetlen aki mondta. Több embertől hallottam amikor mondták, hogy
-"ez a lány de undorító a vagdalt kezével"
- "ekkora bolondot! Mit keres itt egy ilyen alak?"
- "na lányom, ha meglátom, hogy a te karod is ilyen lesz, addig ütlek míg mozogsz"
Hidd el, az össze ilyen beszólást hallotta a lány..
Nos, most ha megkérdezed mi a véleményem azokról akik vagdossák magukat..
A válaszom: A hülyékkel nem foglalkozom. Nem tudom sajnálni őket, sem szánni őket.
Egyszerűen csak lenézem őket, ahogy sokan mások is..
A társadalom ahogy tapasztaltam ha észreveszi kiveti magából..
38/N
Azt gondolom róluk, hogy bajban vannak, viszont a problémájuk megoldására nem a jó módszert találták meg.
Amikor már rájöttek, hogy ez nem megoldás és folytatják onnantól már szánalmasak.
Jobb lenne elmenni pszichológushoz és feldolgozni az alap bajt. Igaz szembekerül saját magával, az értékeivel és a hibáival is, viszont megerősödik és talpon marad.
Soha nem tudtam megérteni ezt a fajta önpusztítást. Ezért inkább elkönyveltem egy lelki betegségnek. Nem befolyásolna, ha valakinek a kezén vágásokat látnék.
20/L
Nem tudom megérteni. Jómagam is mély depresszióval küzdök, de az nem megoldás, hogy vagdossa magát az ember. Mire jó? Ha csak egy-két ilyen eset lenne, akkor komolyan venném, de az a baj, hogy manapság már minden 2. tini lány ezt csinálja, elég körbenézni itt gy.k.-n ebben a témában. Így hiteltelenné vált számomra az egész.
Kor: 22
Én nem ítélem el őket. Valóban nem megoldás, de biztos nem ok nélkül csinálja.
Hogy barátkoznék-e vele, az attól függ, hogy amúgy milyen ember. Ez pedig nem azon múlik, hogy vagdossa-e magát vagy sem. (De megpróbálnám rávenni, hogy ne csinálja.)
Van olyan, akiről tudom, hogy nagy trauma érte és ebbe fojtja bánatát, őt megértem. De ismerek pár olyan tinilányt is, aki poénból - "menőségből" vagdossák az ereiket.
ŐKET elítélem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!