Ezek alapján depressziós vagyok. Mit kéne csinálnom?
Ma egy oldalon felugrott egy link, hogy a depresszió általános jeleit írták le, és nagyrészt ezek igazak rám. Kb 1,5 éve vágtam meg magam először, mostanában már ritkán, úgy havi egyszer. Inkább kerestem más dolgokat, amik még jó feszültséglevezetők, futás, cigi, alkohol, meg még egyéb amit nem írok ide. Az egész családommal nagyon rossz a kapcsolatom, nincsenek igaz barátaim, sok emberrel úgy elvagyok, de nincs senkim, aki fontos lenne, közel állna hozzám. Tehát senkit nem szeretek. Furán hangozhat, de évek óta nem éreztem szeretet. Volt barátom, de őt se szerettem, pedig akartam, de aztán inkább nem erőltettem a dolgot. Több fiúval is smároltam, de soha nem éreztem semmi "olyat". Annyira üresnek érzem magam, de nem tudom mit tehetnék. Tulajdonképpen semmi nem tesz boldoggá, csak az önpusztítás. Szar a suli, szar otthon, normális barátaim sincsenek, szóval tényleg nincs semmi értelme az életemnek, és évek óta ez megy. Legszívesebbek elmennék, itthagynám ezt az egészet és felköltöznék Pestre kollégiumba, hátha a környezetváltozás jót tenne, de nem engednének el..
Itt a lista amúgy:
az örömtelenség érzése ("semminek sem tudok örülni, nincsenek érzelmeim") igen
döntésképtelenség, rágódás lényegtelen dolgokon néha
dekoncentráltság és figyelemzavarok igen
csökkent érdeklődés a világ dolgai iránt igen
gátoltság, nehézkesség, meglassultság, "lustaság" igen
bűntudat, indokolatlan lelkiismeret-furdalás igen
szégyenérzés, gátlásosság, frusztráció érzése ("csak terhére vagyok másoknak") nem (annyira nem érdekel az se)
fáradtság érzése, fáradékonyság, passzivitás, csökkent energia igen
alvászavar, a szexuális működés zavarai igen
étvágyváltozás, általában étvágytalanság, fogyás, ritkán túlevés, az édesség fokozott kívánása ige
halálvágy, öngyilkossági gondolatok, igen
Megköszönném, ha kapnék valami hasznos választ:)
16/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!