Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezek alapján depressziós...

Ezek alapján depressziós vagyok. Mit kéne csinálnom?

Figyelt kérdés

Ma egy oldalon felugrott egy link, hogy a depresszió általános jeleit írták le, és nagyrészt ezek igazak rám. Kb 1,5 éve vágtam meg magam először, mostanában már ritkán, úgy havi egyszer. Inkább kerestem más dolgokat, amik még jó feszültséglevezetők, futás, cigi, alkohol, meg még egyéb amit nem írok ide. Az egész családommal nagyon rossz a kapcsolatom, nincsenek igaz barátaim, sok emberrel úgy elvagyok, de nincs senkim, aki fontos lenne, közel állna hozzám. Tehát senkit nem szeretek. Furán hangozhat, de évek óta nem éreztem szeretet. Volt barátom, de őt se szerettem, pedig akartam, de aztán inkább nem erőltettem a dolgot. Több fiúval is smároltam, de soha nem éreztem semmi "olyat". Annyira üresnek érzem magam, de nem tudom mit tehetnék. Tulajdonképpen semmi nem tesz boldoggá, csak az önpusztítás. Szar a suli, szar otthon, normális barátaim sincsenek, szóval tényleg nincs semmi értelme az életemnek, és évek óta ez megy. Legszívesebbek elmennék, itthagynám ezt az egészet és felköltöznék Pestre kollégiumba, hátha a környezetváltozás jót tenne, de nem engednének el..

Itt a lista amúgy:

az örömtelenség érzése ("semminek sem tudok örülni, nincsenek érzelmeim") igen

döntésképtelenség, rágódás lényegtelen dolgokon néha

dekoncentráltság és figyelemzavarok igen

csökkent érdeklődés a világ dolgai iránt igen

gátoltság, nehézkesség, meglassultság, "lustaság" igen

bűntudat, indokolatlan lelkiismeret-furdalás igen

szégyenérzés, gátlásosság, frusztráció érzése ("csak terhére vagyok másoknak") nem (annyira nem érdekel az se)

fáradtság érzése, fáradékonyság, passzivitás, csökkent energia igen

alvászavar, a szexuális működés zavarai igen

étvágyváltozás, általában étvágytalanság, fogyás, ritkán túlevés, az édesség fokozott kívánása ige

halálvágy, öngyilkossági gondolatok, igen

Megköszönném, ha kapnék valami hasznos választ:)

16/l

2013. nov. 9. 00:02
 1/1 anonim ***** válasza:
Erre elsőre azt írtam volna, hogy egy "rendkívül megbízható" internetes tünetleírás alapján még ne diagnosztizálj magadon depressziót... de amiket aztán leírtál, arra én is azt mondom, hogy segítségre van szükséged! Durva, hogy 16 évesen itt tartasz, hogy cigi, pia, önpusztítás... fordulj vissza addig, amíg lehet, minél előbb, annál jobb. Keress fel egy pszichiátert minél előbb!
2013. nov. 9. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!