Pszichológushoz szeretnék járni, mert depressziós, és zárkózott vagyok. Mit csináljak? Nincs elég pénzem Pszichológusra, pedig nagyon kéne.
Menj az SZTK-ba
Ott is szokott lenni pszichológus
Nem tudom merrefelé laksz
Dehogyisnem ér semmit, nagyon is sokat segít! Tudom, mert gyerekkoromban én is jártam.
Biztosan van ingyenes pszichológus is a környéketeken, kérdezd meg a házidokidat.
Szia!
Hasonló problémák miatt jártam SZTK-s pszichológushoz több hónapon keresztül, és nekem elég negatív tapasztalataim voltak, pl.: a "terápia" alatt egy 2 hetente sorra kerülő fél órás beszélgetést értenek, ami legtöbbször csak csevegés, hogy mit csináltál előző héten. De olyan ismerősöm is volt, aki (más helyen) havonta egy időpontot kapott csak.
Persze nem azt mondom, hogy minden SZTK-s pszichológus ilyen, de az ilyenek kiszűrése végett érdemes utánanézni mindenkinek. Neten elég sok pszichológust meg lehet már találni, van aki esetleg publikált is valamilyen témában. Ha valaki neve mellett látod megemlítve mondjuk a kognitív viselkedésterápiát, akkor az már mindenképp pozitív jel.
Vagy ha jófej háziorvosod van, akkor őt is kérdezgetheted, hogy tud-e valakit ajánlani, hozzá úgyis kell beutaló miatt menni.
Amúgy szerintem az is jó (kiegészítésként), hogyha keresel a témában könyveket, esetleg ilyen relaxációs CD-ket amik jól jönnek ha nagyon szorongsz/stresszelsz.
Ugyan szakember nem vagyok, de mivel hasonló problémákkal küzdök, nyugodtan írhatsz nekem, ha segítség kell vagy beszélgetni akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!