Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan legyek túl ezen? újra...

Hogyan legyek túl ezen? újra élvezni akarom az ételt.

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy jó helyre írtam-e de én már tényleg mentális gondnak nevezném ezt ami velem van.Régebben sosem érdekelt, mikor mit mennyit eszem.Nem is híztam könnyen, de nehezen sem.Nme zabáltam sohasem kétpofára, mert akkor meghíztam volna énis, de ha volt itthon süti, eszembe nem jutott volna kihagyni, vagy este egy jó melegszendvicset megenni.Aztán valahogy elkezdtem ezzel a súly dologgal foglalkozni, és lefogytam,60-61 ről 53-54 re a 173centimhez!Nem akarok már fogyni, inkább megtartani, de már rettegek a kajáktól így egyre kevesebb leszek.Alma után is lelkiismeret furdalalásom van ha este hatkor eszem. Hogyan tudnám elfelejteni ezt az egész fogyókúra hülyeséget?Hogy ne azon agyaljak minden egyes falatnál, hogy ezt hogy fogom én leadni?!?!Újra élevezni akarom az ételt, lekiismeret furdalás nélkül. Lehetséges ez még valaha is?:(
2009. nov. 15. 18:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

uccsó voltam

megnéztem ezt az origós oldalt, amit belinkeltetek. a fotón jól látszik az, amit szakemberek mindig mondanak: az emberi test mindig tartalékol egy kis zsírt (az agyi működéshez szükség van rá!), ezért azt 100%-ig sosem lehet lefogyni. ehelyett a test elkezdi az izomszöveteket felélni: lehet látni, hogy a modellnek mennyire sorvadtak, aránytalanul vékonyak a végtagjai, főleg a felkarja.

egyéb negatív jellemzők még a menstruáció elmaradása (és sok esetben végleges meddőség), túlzott szőrösödés, pihésedés és ezzel párhuzamosan hajhullás, csontritkulás, csonttörés, koncentrációs zavar, beszűkült tudati állapot, egyéb kényszeres cselekvés (pl. a bevásárlás, az evés rítusaira).

nem valami jó dolog! ne akarjatok ilyenek lenni!

2009. nov. 18. 10:06
 12/14 A kérdező kommentje:

nem is akarok:( Csak azért próbálok normálisan enni, hogy ne hulljon a hajam és a mestruációs gondok miatt...egyébként folytatnám..

az egyébként tipikus , hogy imádok a kajárol bezsélni, recepteket olvasni, nézni ahogy a másik eszik, vagy megkérdezni mit evett és mennyit... de én magam nem eszem..??

2009. nov. 18. 16:56
 13/14 anonim ***** válasza:

szerintem ez azt jelenti, hogy a lelked mélyén nagyon is tiltakozol az ellen, hogy anorexiás legyél. az nem perverz kíváncsiság, hogy az ember érdeklődik az étel iránt - az normális.

nemrég láttam egy dokumentumfilmet egy anorexiás ikerpárról, az egyik asszem Gaultier-val dolgozott korábban. Nagyon megdöbbentő volt látni, hogy a személyiségük mennyire beszűkült, semmi másra nem tudtak gondolni, mint az étkezéssel kapcsolatos rituáléikra, szabályaikra.

2009. nov. 19. 10:38
 14/14 anonim ***** válasza:
megtaláltam, Liesbeth és Angelique Raevennek hívják őket. Az egyikük a riportfilm végére tolószékbe került, mert már olyan súlyosan károsította őt a csontritkulás és az izomsorvadás, hogy nem bírta megtartani magát.
2009. nov. 19. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!