Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan küzdhetném le a maximal...

Hogyan küzdhetném le a maximalizmusomat tanulás terén?

Figyelt kérdés

Mindig is sokat tanulós, az élre törő, tanulás terén túl szorgalmas voltam. Ráadásul ehhez még az átlagnál rosszabb memóriájú és logikai képességekkel rendelkező is vagyok.

Csak hátrányát látom ennek...

Na jó, előnyét is, ösztöndíj formájában. De más előny abszolút nincs.

Nehezebben alakítok kapcsolatok, túl jövőt alapozó vagyok, a mának élés és a jövőre való tekintés egyensúlya nálam el van tolódva a jövő felé. Kevésbé van időm dolgokra, kevesebb programot is már megterhelőnek tartok.

2013. okt. 25. 19:33
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
48%

Bár nekem lenne ennyi akaraterőm...

Meglesz a jutalma a szorgalmadnak meglátod, ne aggódj.

Én meg mindig húzom, halasztom a tanulást, a zh-kra mindig utolsó napon kezdek tanulni.

2013. okt. 25. 19:40
 2/35 A kérdező kommentje:
És mivel rosszabb úgy? Ezt próbáld meg megmagyarázni :D
2013. okt. 25. 19:42
 3/35 anonim ***** válasza:
Az benne a rossz, hogy tudom hogy tanulni kellene, tudom hogy kötelezettségeim vannak, mégis képtelen vagyok időben nekiállni. Közben gyötör a lelkiismeret, depis vagyok, és mégsem tanulok az előző hibákból újra és újra elcseszem.
2013. okt. 25. 20:04
 4/35 A kérdező kommentje:

Kérlek segítsetek!!

Részben kishitűségből, részben pont a maximalizmusom miatt (minden tárgyra hajtottam gimiben, nem csak arra, amire kellett volna) büfészakra kerültem. De itt is hajtom magam.

Nincs ennek semmi értelme, de... kimondhatatlan, hogy mennyire semmi.

Ez egy gépies, beteges, rossz felfogás és félelmek táplálta maximalizmus, amivel magamnak és másoknak is ártok!!!

2013. okt. 25. 20:23
 5/35 anonim ***** válasza:
szia! így hírtelen nemtudok erre mit mondani, de ha szeretnél erröl valakivel picit mélyrehatóbban beszélgetni akkor mondjuk én szívesen chatelnék veled! legjobbakat!
2013. okt. 26. 02:42
 6/35 anonim ***** válasza:

a szorgalom pont olyan értékes készség, mint a memória vagy a logika. annyit kell tenned, hogy erre kell építened. minden rendben van. szóval, ha nincs szárnyad, akkor butus vagy, ha azért pityeregsz, hogy nem tudsz repülni, miközben van két erős lábad és futhatnál. Vedd észre, hogy neked a szorgalmad a lábad. Az, hogy kevesebb időt cseszel el, mint más. Hatékonyabb vagy. Ezt használd és örömmel.

http://www.youtube.com/watch?v=aPFdfJJqlSM

vedd észre, hogy azt amivel rendelkezel, más szép szavakkal is le lehet írni. amik nem annyira iskolásak, hanem emelkedettek és komolyak: Kitartás, Állhatatosság, Elkötelezettség, Rendíthetetlenség. Ezek az erényeid. Szép erények.

Fogadd el magad jó?

2013. okt. 26. 03:04
 7/35 anonim ***** válasza:
ja és milyen szakos vagy egészen konkrétan?
2013. okt. 26. 03:05
 8/35 A kérdező kommentje:
Csak a tanulásban vagyok kitartó, legalábbis igazán csak abban.
2013. okt. 26. 06:40
 9/35 anonim ***** válasza:

Igazán, majd akkor derül ki, hogy másban is az vagy e, ha majd más dolog lesz a feladatod.

Nah, mi a szakod, nem lehet oly ciki? Gondolom valami bölcsész dolog. de azért az nem biztos, hogy egy rossz dolog, max pénzt nem hoz majd annyit. de emberként lehet többet ad.

2013. okt. 26. 12:59
 10/35 anonim ***** válasza:
De, igazából nem látom abból amit írsz, hogy miért látod ennyire negatívan magad. Abból amit leírsz pusztán a tényekből nem tűnne úgy, hogy itt valami nincs rendben. Szóval lehet ez valahogy a benned van, te adsz olyan jelentést az eseményeknek, hogy ez rossz dolog. Lehet azon kellene gondolkodnod, hogy akkor ha fene tudja miért ez neked nem finom, akkor mi lenne finom. Olyan dolog ami el is érhető a számodra és tetszene. Valami hosszú távú cél segít értelmet adni a jelennek.
2013. okt. 26. 13:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!