Hogyan küzdhetném le a maximalizmusomat tanulás terén?
Mindig is sokat tanulós, az élre törő, tanulás terén túl szorgalmas voltam. Ráadásul ehhez még az átlagnál rosszabb memóriájú és logikai képességekkel rendelkező is vagyok.
Csak hátrányát látom ennek...
Na jó, előnyét is, ösztöndíj formájában. De más előny abszolút nincs.
Nehezebben alakítok kapcsolatok, túl jövőt alapozó vagyok, a mának élés és a jövőre való tekintés egyensúlya nálam el van tolódva a jövő felé. Kevésbé van időm dolgokra, kevesebb programot is már megterhelőnek tartok.
Bár nekem lenne ennyi akaraterőm...
Meglesz a jutalma a szorgalmadnak meglátod, ne aggódj.
Én meg mindig húzom, halasztom a tanulást, a zh-kra mindig utolsó napon kezdek tanulni.
Kérlek segítsetek!!
Részben kishitűségből, részben pont a maximalizmusom miatt (minden tárgyra hajtottam gimiben, nem csak arra, amire kellett volna) büfészakra kerültem. De itt is hajtom magam.
Nincs ennek semmi értelme, de... kimondhatatlan, hogy mennyire semmi.
Ez egy gépies, beteges, rossz felfogás és félelmek táplálta maximalizmus, amivel magamnak és másoknak is ártok!!!
a szorgalom pont olyan értékes készség, mint a memória vagy a logika. annyit kell tenned, hogy erre kell építened. minden rendben van. szóval, ha nincs szárnyad, akkor butus vagy, ha azért pityeregsz, hogy nem tudsz repülni, miközben van két erős lábad és futhatnál. Vedd észre, hogy neked a szorgalmad a lábad. Az, hogy kevesebb időt cseszel el, mint más. Hatékonyabb vagy. Ezt használd és örömmel.
http://www.youtube.com/watch?v=aPFdfJJqlSM
vedd észre, hogy azt amivel rendelkezel, más szép szavakkal is le lehet írni. amik nem annyira iskolásak, hanem emelkedettek és komolyak: Kitartás, Állhatatosság, Elkötelezettség, Rendíthetetlenség. Ezek az erényeid. Szép erények.
Fogadd el magad jó?
Igazán, majd akkor derül ki, hogy másban is az vagy e, ha majd más dolog lesz a feladatod.
Nah, mi a szakod, nem lehet oly ciki? Gondolom valami bölcsész dolog. de azért az nem biztos, hogy egy rossz dolog, max pénzt nem hoz majd annyit. de emberként lehet többet ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!