Mi lehet ez? Skrizofénia?
Kimerítő válasz következik:
A skrizofréniát az agy dopamin rendszerének a zavara okozza - hiperaktív módon működik ilyenkor ez a rendszer. (Ennek az ellentéte a Parkinson-kór, amikor meg szinte inaktív dopamin-rendszerről van szó). Dopamin az egyik legfontosabb agyi hormon, aminek a feladata a mozgás, a tanulás, a függőség, a boldogság és egyéb dolgok szabályozása. Ez aktivizálja receptorain keresztül a Boldoság-központot és a Dopamin okoz utána függőséget a boldogság-forrás iránt. A Boldogság-központ fő hormonja a ß-Endorfin. Endorfin = ENDogenous mORPHINE, vagyis ez egy olyan anyag, ami az ópiumok/morfiumok családjához tartozik. ß-Endorfint használja fel az agy fájdalom-csillapításra, a fantázia növelésére (mivel fájdalom van a háttérben) és boldogításra (mivel itt is fájdalom van a háttérben). És mivel ópium/morfium származék, ezért túl nagy mennyiségben az ember egy álomvilágban él miatta, és az agya ezt fogja valóságnak tartani és nem a valódi valóságot. Így ez állhat a skrizofrén ember viselkedésének a hátterében, mert az agya egy fantáziavilágot vél valóságnak. És sajna a dopamin meg függőséget is kialakított eziránt így szerintem ennek a gyógyítása elég nehézkes lehet, mivel elvonási tüneteket produkálódhat a kezelés során. És mivel a skrizofrén állapot a beteg számára a normális, így emiatt betegség tudata sincsen. Skrizofrénia gyorsan kialakulhat kábítószerezés (mivel a kábítószerek durván beleavatkoznak az agyi Dopamin életébe) , szerelem (mivel ilyenkor az agy az Amfetamin istabil verzióját, a Fenil-Etil-Amint termeli nagy mennyiségben) vagy túlzott vallásosság során (a vallásos ember ß-Endorfin szintje magasabb az átlagnál!!!).
//Megjegyzés: A Dopamin az előanyaga a NorAdrenalinnak, ami pedig az Adrenalin előanyaga. És nem vagyok orvos, csak nemrég olvastam a Dopaminról.//
Vagyis az ismerősöd sajna tényleg skrizofrén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!