Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Azt mondták pszichózisom van....

Azt mondták pszichózisom van. Ez azt jelenti, hogy elvesztem az irányítást a tetteim felett?

Figyelt kérdés
Nem igazán tudom, hogy mikor voltam az, mert nem emlékszem rá...de félnek a családtagjaim és nem mertek egyedül hagyni.

ma 16:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Pszichózis alatt hozhatsz olyan döntéseket, amelyek per pillanat tök logikusnak tűnnek, pl ráírsz emberekre, vagy beolvasol valakinek akire haragszol, jogosan, es egyéb ilyesmik csak utána rájössz, hogy röhögtetted magad.

De akkor ott úgy tűnik h zseniális ötlet. Csaxólok

ma 16:49
 2/3 Phoney ***** válasza:

Elveszítheted, de nem azt jelenti.

Pszichózisban a valósággal veszíted el a kapcsolatodat, és/vagy mellé az identitásoddal is, kb. mint álmodban. Olyat láthatsz, hallhatsz, érezhetsz, ami nincs ott, olyanra "emlékezhetsz", ami nem történt meg, olyasmit gondolhatsz, amiről normális elmeállapotban tudnád, hogy baromság. Lényegében olyan, mintha nyitott szemmel álmodni kezdenél (és akár csak álmodban, pszichózisban is lehetnek racionálisabb és irracionaálisabb pillanataid).

ma 17:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
ma 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!