Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mekkora hatása van a meditáció...

Mekkora hatása van a meditációnak?

Figyelt kérdés

Esténként nem tudom miért, de erősen csikorgatom a fogaim mások szerint. Már több ember ajánlotta, hogy próbáljam ki a meditálást, de tökre nem hiszek benne. És nem is érzem magam stresszesnek.

Milyen hatásai lehetnek a meditációnak? Én kicsit úgy látom, hogy aki hisz benne annak működhet, de tökre messze áll tőlem ez a spirituális téma.

ma 19:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Alapesetben folyamatosan megy a belső mozi, és az embert elviszik a gondolatai a jelenből. A meditációban próbáljuk elengedni a gondolati kivetítéseket, és csak úgy lenni. Igazából nem az ürességben levésről van itt szó, hanem hogy ha jönnek is a gondolatok, azok ne vigyenek el magukkal (ne szálljon el az ember). A meditáció tehát egyszerűen arról szól hogy egyre tudatosabban átéljük a jelent (a gondolatok álomvilága helyett).
ma 19:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Hm, ez erdekes. Es ezt hogyan lehet kontrollalni? Parzsor probaltam, en sem ereztem semmit,. De en mindig megyek a gobdolataimmal. Hallottam mar mastol is ezt a jelent megelni dolgot, de ez mit jelent? Hogyan tudom ezt alkalmazni? Honnan tudom h jol csinalom? Bocs, kicsit belekerdeztem a kerdezobe, de hatha ot is érdekli
ma 19:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Attól függően hogy milyen meditációról beszélünk van mindegyiknél egy módszer. Pl felveszünk egy kényelmes ülőpozíciót (vagy van fekvő is) általában a kezek összeérnek, és a köldök irányába koncentrálunk.

pl itt 3-4 linkjei válaszai közt van jópár módszer (elég jól körül van írva)

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..

A lényeg az hogy ez egy gyakorlás, és azért kell újra-újra-újra visszatérni a tudatos jelenlétbe hogy menjen. Ez olyan mint a biciklizés - hetek de inkább hónapok kellenek ahhoz hogy sikerüljön valami.

Az hogy ki mit hisz róla az abszolút nem számít. Amikor már jobban mennek az ülések lehet sétáló stb meditációkkal is kiegészíteni. Pl csak elsétálni egy pár kilométert és folyamatosan próbálni jelen lenni.

Ez tehát tömören egy jelenlét gyakorlás, és minél több helyzetben képes rá a gyakorló, annál tapasztaltabb lesz...

ma 20:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Köszönöm, probalkozom vele. Eleg neheznek tunik
ma 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!