Milyen hatásai lennének a magyar társadalomra, ha a magyar általános iskolákban kötelező meditációs órákat vezetnének be, illetve lenne-e egyáltalán megfigyelhető változás, jótékony hatása a társadalom egészére nézve?
Figyelt kérdés
2022. márc. 28. 16:30
1/7 anonim válasza:
Biztosan lenne pozitív hozama a dolognak, de ezeket az órákat ki tartaná meg? Mert ha 1000-ből 1 tanár van, aki ért ehhez, szerintem sokat mondok.
2/7 anonim válasza:
A meditáció nem tanári munka, ezt nem tudnák megcsinálni az iskolákban. Nincs kellő számú oktató, további plusz órákat kellene beiktatni, a tanterveket át kellene alakítani. Biztos vagyok benne, hogy nem menne a dolog.
3/7 anonim válasza:
Szerintem semmi hatása nem lenne - így is inkább csökkenteni kellene az óraszámot, nem növelni.
4/7 anonim válasza:
Szerintem mindenki máshogy kezeli a stresszt, én személy szerint nem szeretek meditálni, nekem a futás az amikor ki el tudom picit engedni magamat.
Egyébként is szerintem a meditációhoz egyfajta érettségre van szükség ami az általános iskolások többségében nincsen meg
5/7 anonim válasza:
Konfliktust váltana ki, az egyházak összefognának egymással azért, hogy megakadályozzák, hogy pogány kultuszokat kényszerítenek a gyerekekre, még azokra is, akik náluk tanulnak.
6/7 anonim válasza:
Biztos lenne pozitív hatása a társadalomra, ha tudnának meditálni. De ahhoz olyan helyszín kell, ahol rá tudnak hangolódni. Az iskola pont az ellenkezője. Meg ahogy az előző válaszoló írta, nem összeegyeztethető a társadalmi felépítéssel.
7/7 anonim válasza:
Mikor én voltam gyerek, az alsós tanár agykontroll meditációt oktatott nekünk, nap elején és dolgozat elején elmondta a szokásos szövegét, mi meg vagy odafigyeltünk vagy nem, csak szundikáltunk.
Többiekkel is megbeszéltük hogy nem érdekes és uncsi a meditáció.
Ehhez belső akarat és igény kell, szerintem ebben a formában felesleges
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!