Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongás depresszió mi segíthet?

Szorongás depresszió mi segíthet?

Figyelt kérdés

Voltam pszichiáternél scippa antidepresszánst és frontint írt fel

A frontint már évek óta szedem alváshoz. Aludni nagyon jól alszom néha hülyeségeket álmodom de más problémám nincsen. A scippa is segített abba kb 1hónap szedése után hogy nyugodtabb legyek nem ordibálok annyit nyugodtabban tudom kezelni a helyzeteket. Viszont a belső szorongásom nem javul egyre rosszabb főleg mióta ilyen rossz idők vannak folyton aggódom valamim belső idegem van napközbe is ajánlotta a pszichiáter hogy vegyek be frontint ha érzem a szorongást de már úgy érzem az se segít lenyugszom de a szorongás belül meg marad nem találom a lelki békémet. Úgy érzem egyedül vagyok itt van a kisfiam ő is mindig összeszed valamit itthon vagyok vele ilyen időbe ki se tudunk mozdulni nem tudom mi segitene. Sok mindenen mentem keresztül állandóan más betegségeket diagnosztizáltam magamon voltak is egészségügyi probélámaim azon is aggódom mindig. A reggel a legrosszabb felkelni sincs kedvem nem találom a helyemet. Mi segítene,hogy meg tudjam találni a lelki békémet és kiegyensúlyozotabb legyek? A családom sem ért meg. Párom külföldön vagy.Pszihoterápian eddig egyszer voltam majd februárba megyek megint nem tudom mitől tudnák kevesebbet szorongani. A gyógyszer csak a dühkitöréseimen segített kevesebbet veszekedek de belül még mindig szorongok. Egyre többet cigizek de le akarok arról is szokni mert nagyon köhögök tőle. Rajtam az ilyen orbáncfű ilyesmi nem segít. Lehet erősebb gyógyszer kellene már az én állapotomra? Vagy bekellene feküdnöm a pszichiátriára? Már az is meg fordult a fejemben.

jan. 23. 15:59
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Én nem látom az állapotodat, de nem úgy néz ki, mint akinek kórházi kezelésre lenne szüksége. A gyógyszerezésed nem jó. Mondtad az orvosnak? Ha nem mondod, nem tudja kitalálni. De nem egy újabb Frontin a megoldás, hanem valami más, antidepresszáns.

Mért van külföldön a párod? Tök egyedül vagy, ráadásul otthon, és még megértő családod sincs, és gondolom, eleve szorongásra hajlamos, még jó, hogy rosszul vagy. A pszichoterápia havi 1 alkalom? Mert az nem elég. Mennyi idős a fiad? Nem tudsz visszamenni dolgozni?

jan. 23. 16:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudok vissza akartam de most kezdte az ovit és 1hétig megy aztán lebetegszik. Párom kb 3hónaponta jár haza ott talált jobb állást. A pszichoterápián utoljára december 15.én voltam most pedig február végén megyek szóval gondolom gyakoribb lesz ő is mondta. Az orvoshoz a pszichiáterhez is most február 3.án kell vissza mennem. Természetesen emliteni fogom neki lehet azon kellene emelni az antidepresszáns adagján vagy fogalmam sincs. Háztartást is egyedül vezetem nem nagyon van senkim se akivel tudnék beszélgetni. Nem tudom mi segithetne :(
jan. 23. 16:35
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
Az, ha a férjed hazajönne, te meg visszamennél dolgozni. Amennyivel többet keres a férjed kint, annyit te is megkeresnél. Minden óvodás kéthetente beteg, a munkahelyek ezt kénytelenek benyelni, emiatt kár nem visszamenni. Tök egyedül egy kisgyerekekkel bezárva abnormális állapot. Nem ezért választottál párt. Nem vagytok házasok? A nagyszülők hol laknak? Szomszédok, barátnők, hogy legalább valakivel beszélj?
jan. 23. 16:44
 4/5 A kérdező kommentje:

Anyukám mindennap feljön délután pénteken el is szokta vinni a kisfiamat.

Szeretnék én is dolgozni de már ahol régen voltam ott ezt nem fogadták el. Szinte 1héten 4napot megy utána 2hétig itthon van most pl nagyon csúnya sipolo legzese volt az orvos a tüdőjén durva vegyes zörejeket hallott. Már 2hete itthon van kúpokat gyógyszereket kell neki adnom. Egyébként nem vagyunk házasok már beszéltünk erről hogy ha következőnek hazajön itthon marad a gyerek is szereti hiányzik is neki az apja. Ő fiú jobban el tud vele játszani mint én.Én is probálok amennyit csak tudok de az nem olyan az apja csak férfi fius játékokhoz jobban ért :) Viszont kimozdulni sehova nem tudok gyerekkel főleg nem így hogy beteg. Ahova eljutok az mindig csak az orvosok majd a belgyógyászatra is mennem kell máshova nem tudok. Anyukám is dolgozik egyébként. Apukámmal mem tartom a kapcsolatot. A párom családja nem itt lakik az édesapja elhunyt.

jan. 23. 16:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Mennyivel keres többet az élettársad kint, hogy amiatt megérje tönkretenni a te testi-lelki egészségedet? Ez nem kapcsolat! Nem egyedül vállaltál gyereket!
jan. 23. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!