Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan bocsássam meg a barátnő...

Hogyan bocsássam meg a barátnőmnek akit nagyon szeretek, hogy nem nekem adta a szüzességét?

Figyelt kérdés

Könyörögve kérlek adjatok nekem valami jó tanácsot, mert lassan beleőrülök ebbe.

Tehetetlen vagyok az érzés elleni, hiába tudom, hogy nem kéne éreznem, mert hülyeség.

Akkor is fáj és nem bírom a szerelem, a modern szemlélet és az otthon tanult elvek hármas háborúját.

2009. okt. 23. 21:56
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Az én családomban is ilyen értékrend volt, sőt a férjemében is. Ezért is hagytam meg abban a hitben, hogy csak egy barátom volt előtte, minek feszegetni azt, ami fájdalmas. Női szemszögből úgy vélem, hogy a szerelmed agyára fogsz menni. Lehet, hogy most még tudsz benne kis bűntudatot gerjeszteni, de előbb - utóbb besokall. A további közös életeteket pedig ez be fogja árnyékolni. Már, ha lesz közös jövőtök. Fordulj szakemberhez, mert, ha már ezt sem tudod feldolgozni, akkor mi lesz később, amikor sokkal súlyosabb dolgokat kellene megbocsátanod. Hidd el nekem, ha szakítasz ezzel a lánnyal és találsz egy ártatlant ( érintetlent ), és elveszed és szereted őt, akkor is lesz bőven mit megbocsátanod ( kölcsönösen ).
2009. dec. 3. 22:30
 22/25 anonim ***** válasza:
Jó tudni, hogy egy konzervatívabb srác megbecsülne azért, mert az én koromban szűz vagyok. Hogy az erkölcseim miatt, vagy mert senkinek sem kellettem, inkább ne feszegessük:>
2009. dec. 3. 23:24
 23/25 anonim válasza:
100%
Szerintem inkább kezdj egy szűz lánnyal! Tudom, hogy a többség nem ezen a véleményen van, de higgyétek el, nekem van ebben tapasztalatom, és biztos vagyok benne, hogy hosszú távon nem lenne ennek jó vége! Igen,igazad van abban, hogy konzervatív neveltetést kaptál, közben próbálsz liberálisan gondolkodni és mellette még szeretedis a barátnődet,-de nem fogod tudni legyőzni a neveltetésedből származó beidegződéseket, hisz már most is ezen rágódsz! Ha pedig sikerül is és győz a szeretet és a liberalizmus az otthon tanult elvekkel szemben, keservesen meg fogod bánni, hogy te vele veszítetetted el, pláne, ha elmúlik a szerelem egy idő után. Szerintem egy életre tönkreteheted magadat és a lányt is meg fogod gyűlölni! Kérlek ne oltsatok le, a többség szemszögéből nézve teljesen igazatok van, mert a lány a múltjáról nem tehet, hogy más is szeretett és előtte azzal már lefeküdt, és nem tudhatta, hogy a kérdezőt meg fogja ismerni később, semmiben nem bűnös, de! Ezt a dolgot nem fogja tudni soha megértetni egy ilyn neveltetésben részesült emberrel és azt hiszem, ezt nem is lehet elvárni, hogy ez a két nézőpont találkozzon és egyszséget kössön! A végére még hozzátenném, hogy én ugyanezt a poklot megjártam, én sem kellettem, mert nem voltam már szűz, nekem ez előtt eszembe sem jutott volna a házasságig várni a szüzességem elvesztésésevl, de hozzátenném, hogy nem vagyok k sem, akin már csomóan átmentek, egyszerűen megtettem én is szerelemből. És bizony soha nem gondoltam volna, hogy jönni fog az életemben valaki, akit mindenkinél jobban szeretni fogok és csak vele tudnám elképzelni az életemet, és bizony az én fejemben is megfordult, hogy miért nem vártam meg őt, miért nem? :( Ettől függetlenül reméltem, hogy nem lesz akadály, de igen, az volt, eleinte nem értettem meg, de később rájöttem, hogy emiatt már nem illünk össze és különben is, hogy néz az az ki, hogy velem veszítse el a szüzességét? :( Szóval fel kell ismerni, hogy egy ember sosem állhat az iylen szokások és neveltetések közé, pláne, ha ez még vallásossággal is párosul, nem lehet elvárni, higgyétek el, még a XXI. században sem. nem akarok a barátnőd ellen beszélni, de ez tényleg sokkal súlyosabb gond, mint hinnénk. Hosszú távon egészen biztosan bánnátok! Bár a helyedben bele sem bonyolódtam volna, ez a te felelősséged, hogy ennek ellenére felvállaltad! De még most sem késő hlyesen döntened! Mondom én ezt úgy, hogy a mai napig szörnyen szenvedek, ha erre gondolok, hibáztatom magam és szívesen visszapaknám az "ártatlanságom", ha lehetne!Elnézést, ha van benne néhány hiba, de siettem.
2009. dec. 6. 16:16
 24/25 anonim ***** válasza:

Annak a szegény lánynak egyetlen bűne van veled szemben: az, hogy őszintén bevallotta, hogy már nem szűz!

Képzeld el, hogy most szűz lenne, ti ugyanígy szerelmesek lennétek egymásba és lefeküdnétek. Aztán, fél év vagy egy év múlva valamiért kihülne a kapcsolat és szétválnátok. Utána te mennyivel érnél többet a saját értékrended szerint, mint amennyire most ezt a lányt értékeled?! Túl kemény elveket képviselsz, így a saját boldogságod elé is akadályokat gördítesz! Nincs az a neveltetés, amit józan ésszel ne lehetne "felülírni".

2009. dec. 6. 17:21
 25/25 anonim ***** válasza:

16:16-nak: öröm olvasni a józan gondolataidat, egyet értek Veled.

A Kérdezőnek: ha már most ilyen probléma, akkor ez később csak fokozódni fog. Ahhoz hasonlítanám, mint, ha egy sebed lenne, amit eltakarsz, de közben nem gyógyítasz meg. Ne keresd a hibát , sem a környezetedben, sem a szerelmedben. Így alakult.

2009. dec. 7. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!