Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen módszerekkel lehet a...

Milyen módszerekkel lehet a leggyorsabban kipihenni a mentális fáradtságot?

Figyelt kérdés
Vizsgák, megmérettetések, idegesebb pillanatok után 1-2 órával iszonyatosan elálmosodom és "elfáradok". Nem fizikailag,mert akár egy maratont is le tudnék futni, hanem agyilag. Mit lehetne tenni, hogy ez ne ilyen brutálisan következzen be, ill. minél gyorsabban regenerálódhassak?
2013. júl. 4. 14:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindig más esik jól nekem, van amikor elnyúlok a kanapén és megnézek egy jó filmet, vagy olvasok, van amikor az kapcsol ki, hogy leülük egy tópartra és nézem vizet, de van, hogy a friss hegyi levegőn való kirándulás, de egy jó kis bringázás is felfrissíthet.
2013. júl. 4. 14:36
 2/4 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb módszer erre a problémára az alvás.xD

Nyilván ha ilyen egyszerű lenne, nem tetted volna fel a kérdést. Azt javaslom, minden ilyen megmérettetés után igyál egy keveset, vegyél nagy levegőket, próbálj egy kicsit kikapcsolni. A szemlehunyás is sokat lendíthet a dolgon.

Próbáld meghosszabbítani azt az időt, amit éjszaka alvással töltesz. Nem tudom, mennyit alszol, de ha mondjuk 7 óránál kevesebbet naponta, akkor érdemes jóval megnövelni az alvási időt. Ha ennél többet alszol, akkor is igyekezz minél előbb nyugovóra térni. Nem tudom, az esti teendőid mennyire fontosak, próbáld inkább előrébb hozni őket. Aki eleget alszik, az nehezebben fárad le agyilag napközben bizonyos megmérettetések után.

2013. júl. 4. 14:36
 3/4 A kérdező kommentje:

4-6 órákat alszom, de érzem, hogy max. ennyire van szükségem. Soha nem is tudtam többet.

Ráadásul sajnos, ha én épp "lemerültem", akkor főleg nem tudok elszundikálni, mivel folyamatosan kattog az agyam, és szó szerint "beszél". Tehát ilyenkor csak vergődöm az ágyban és mindenféle szellemi tevékenység nehezemre esik.

2013. júl. 4. 14:52
 4/4 anonim ***** válasza:

A legjobb a relaxáció, azokból is az autogén tréning.

https://www.youtube.com/watch?v=EfMA04nU2Fo

2013. júl. 5. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!