Már jópárszor volt olyan h este nem az miatt nem tudtam aludni, mert pl nem voltam álmos,hanem mert sötét van.És nemtudom.Állandóan valami problémák vagy mittomén akármi olyan jár az eszembe h nem tudok aludni.És ez rémisztő.Ami a legfurcsább,ha felkacsolok egy kis fényt magam melett,ABBAN A PILLANATBAN megnyugszok és tudok aludni..?
Gondolom fóbiára gondoltál.Félelmeid vannak a sötétben,azért nyugszol meg,ha felkapcsolod a lámpát. Hagyd égve a lámpát addig,amig azt érzed, most már aludni fogsz.
Hány éves vagy, szólj a szüleidnek is errõl a félelmedrõl. Es ne nézz olyan filmeket,amelyek felkavarnak és ott maradnak a gondolataidba!
2013. jún. 6. 13:06
2/12 A kérdező kommentje:
De figyu.Én nem nézek rémisztő filmeket.És épp az a baj,h ha lekapcsolom NEMVAGYOKKÉPES elaludni hiába nem aludtam pl mar reg ma este is csak 5 órát sikerult aludnom mert felkapcsoltam a lámtmat. most lehet h ez villanypazarlásnak tűnik,De EGYSZERŰEN NEM TUDOK ALUDNI. Az anyam szerint csak bemeselem escsak provbaljak meg aludni sötétben... :(
2013. jún. 6. 13:11
3/12 A kérdező kommentje:
15 vagyok
2013. jún. 6. 13:13
4/12 anonim válasza:
Azzal nincs elintézve, hogy csak aludj és bemeséled magadnak. Mondd anyudnak, hogy beszélgessen veled, hogy melyek azok a gondolatok, amelyek nem hagynak aludni. Ez rémes, hogy csak 5 órát alszol, ha anyud nem tud segiteni vigyen szakemberhez, mert ebbõl komoly problémáid lehetnek.
2013. jún. 6. 13:28
5/12 A kérdező kommentje:
de nemtom milyen gondolatok.egyszeruen csak jönnek es pánikolok ls.....:(((
2013. jún. 6. 13:30
6/12 A kérdező kommentje:
sztem št ezt nem annira črdekli.....igaz h ez nem mindennapos...de amikor van egszeruen meg komolyan meg a furdobe is tudnek aludni fenynel.. :(((
2013. jún. 6. 13:33
7/12 A kérdező kommentje:
na segitene valaki :(((
2013. jún. 6. 13:45
8/12 anonim válasza:
Lehet valami alvásparalízis-szerű jelenség, szerintem olvass utána. Ha úgy gondolod, nincsen köze hozzá, akkor pszichológussal kellene beszélned. Valami trauma lehet tudat alatt, ami ilyenkor jön elő.
2013. jún. 6. 13:55
9/12 anonim válasza:
Egyáltalán nem tűnik fóbiának. Menj el az iskola pszichológushoz, kérd meg, hogy tanítson meg relaxálni. A NETen is megkeresheted az autogén tréninget.
2013. jún. 6. 14:22
10/12 anonim válasza:
én nem tudok sötétben egyedül lenni egy házban, de még szobában sem, maximum kollégiumban vagy kórházban, de ott is úgy, ha ég villany. pánikolok ha sötét van
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!