Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez lehet fófia?

Ez lehet fófia?

Figyelt kérdés

Már jópárszor volt olyan h este nem az miatt nem tudtam aludni, mert pl nem voltam álmos,hanem mert sötét van.És nemtudom.Állandóan valami problémák vagy mittomén akármi olyan jár az eszembe h nem tudok aludni.És ez rémisztő.Ami a legfurcsább,ha felkacsolok egy kis fényt magam melett,ABBAN A PILLANATBAN megnyugszok és tudok aludni..?

Valaki tudna segiteni???

2013. jún. 6. 13:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Gondolom fóbiára gondoltál.Félelmeid vannak a sötétben,azért nyugszol meg,ha felkapcsolod a lámpát. Hagyd égve a lámpát addig,amig azt érzed, most már aludni fogsz.

Hány éves vagy, szólj a szüleidnek is errõl a félelmedrõl. Es ne nézz olyan filmeket,amelyek felkavarnak és ott maradnak a gondolataidba!

2013. jún. 6. 13:06
 2/12 A kérdező kommentje:
De figyu.Én nem nézek rémisztő filmeket.És épp az a baj,h ha lekapcsolom NEMVAGYOKKÉPES elaludni hiába nem aludtam pl mar reg ma este is csak 5 órát sikerult aludnom mert felkapcsoltam a lámtmat. most lehet h ez villanypazarlásnak tűnik,De EGYSZERŰEN NEM TUDOK ALUDNI. Az anyam szerint csak bemeselem escsak provbaljak meg aludni sötétben... :(
2013. jún. 6. 13:11
 3/12 A kérdező kommentje:
15 vagyok
2013. jún. 6. 13:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Azzal nincs elintézve, hogy csak aludj és bemeséled magadnak. Mondd anyudnak, hogy beszélgessen veled, hogy melyek azok a gondolatok, amelyek nem hagynak aludni. Ez rémes, hogy csak 5 órát alszol, ha anyud nem tud segiteni vigyen szakemberhez, mert ebbõl komoly problémáid lehetnek.
2013. jún. 6. 13:28
 5/12 A kérdező kommentje:
de nemtom milyen gondolatok.egyszeruen csak jönnek es pánikolok ls.....:(((
2013. jún. 6. 13:30
 6/12 A kérdező kommentje:
sztem št ezt nem annira črdekli.....igaz h ez nem mindennapos...de amikor van egszeruen meg komolyan meg a furdobe is tudnek aludni fenynel.. :(((
2013. jún. 6. 13:33
 7/12 A kérdező kommentje:
na segitene valaki :(((
2013. jún. 6. 13:45
 8/12 anonim ***** válasza:
Lehet valami alvásparalízis-szerű jelenség, szerintem olvass utána. Ha úgy gondolod, nincsen köze hozzá, akkor pszichológussal kellene beszélned. Valami trauma lehet tudat alatt, ami ilyenkor jön elő.
2013. jún. 6. 13:55
 9/12 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem tűnik fóbiának. Menj el az iskola pszichológushoz, kérd meg, hogy tanítson meg relaxálni. A NETen is megkeresheted az autogén tréninget.
2013. jún. 6. 14:22
 10/12 anonim ***** válasza:

én nem tudok sötétben egyedül lenni egy házban, de még szobában sem, maximum kollégiumban vagy kórházban, de ott is úgy, ha ég villany. pánikolok ha sötét van

szerintem noctifóbiám van

2013. jún. 10. 00:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!