Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Évek óta minden nap öngyilkos...

Évek óta minden nap öngyilkos gondolatok, még akkor is ha jól érzem magam?

Figyelt kérdés
Volt pár kísérletem is, most 21 éves vagyok, de kb. 13 éves koromban jelentek meg először ezek a gondolatok. Egyszerűen nem tudok tőlük szabadulni, dilidokihoz is járok pedig, még akkor is az öngyilkosságra gondolok, ha egyébként az adott pillanatban épp jól érzem magam. Szó szerint minden nap, legtöbbször ez az első gondolatom reggel, és az utolsó este. Szinte már kényszeresen vissza-vissza kúsznak az agyamba. Nem idegesítene, ha sikerülne kivitelezni, de valahogy mégsem sikerül. (Gyávaság?)
2013. máj. 12. 15:34
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Nem vagyok több 25-nél, írtam a kérdésem Legelején, hogy 21 éves vagyok. Persze, vannak dolgok, amik nem rosszak, de ha valami szép még az is fáj meg szomorú leszek tőle, mert csak az jut róla eszembe, hogy az is csak arra jó hogy megnehezítse a dolgomat (már ami az öngyilkosságot illeti)
2013. máj. 15. 22:40
 22/25 anonim ***** válasza:

Tényleg írtad a korodat! Bocsánat, biztos nem olvastam el figyelmesen!

Jövök egy hasonlattal: egy nyári táborban vagy, kint az erdőben, egy versenyen veszel részt, ami alatt sok értékes, érdekes ajándékot tudsz összeszedni, ha ügyes vagy, és a végén esélyes vagy a fődíjra (ne szó szerint értsd!). Te már a verseny elején megunod és abbahagyod. Visszamész a házba szállásra, ahol hideg és sötét van. Melyiket választod mégis? A versenyt, vagy tényleg visszamész a házba?

"vannak dolgok, amik nem rosszak, de ha valami szép még az is fáj meg szomorú leszek tőle"

Igen, vannak ilyenek, de MAGADNAK kell eldöntened, hogy hogyan akarod érezni magad. Nekem van úgy, hogy eldöntöm. hogy nem akarok rosszkedvű lenni, de néha meg engedek a rossz kedvnek. Sok dologra megoldás lenne az öngyilok, de ez az egyszerűbb út és unatkoznál nagyon a végén, közben meg a többiek jól elfelejtenek és ők győznek a versenyen…

2013. máj. 15. 23:37
 23/25 A kérdező kommentje:
mindig utáltam versenyezni, általában részt se vettem, már az elején feladtam. Én vissza mennék a sötét házba és magamra rántanám a takarót
2013. máj. 16. 18:25
 24/25 anonim ***** válasza:
Ha eltökélt vagy, tedd meg! De ha csak beszélsz róla, akkor nem teszed meg.
2013. máj. 17. 00:09
 25/25 anonim ***** válasza:
Élsz még? :-)))
2014. jan. 27. 04:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!