Mentális egészség bajban, lelki betegség kialakulóban?
Eléggé labilis vagyok érzelmileg, bizonyos időkben könnyen elsírom magam. Hamar kiborulok, hirtelen indulatú vagyok, nem számolok el 10-ig, hogy lenyugodjak, sokszor rögtön „támadok”, s ezzel azokat bántom meg, akiket a legjobban szeretek. Ha csalódás ér, semminek nem látom értelmét. Ha veszekedés van itthon, detto ugyanígy. Sokszor előfordul, hogy már azon gondolkozok, hogy nem akarok élni, semmi motivációm nincs, értelmetlen körülöttem minden. Öngyilkossággal soha nem próbálkoztam, nem is merném! Csak a gondolat, hogy 'Minek vagyok én (még) a világban?' meg az állandó aggódás, mindenen csak stresszelek, a negatívat látom szinte mindenben (felkészítem magamat a legrosszabbra). Ilyenkor néha megkérdezem magamtól, hogy ha most ez van, mi lesz később??
Meg még annyi, hogy egyik időszakban ez van, hogy nincs kedvem élni, máskor meg majd' kicsattanok a boldogságtól.
Nem tudom mire vélni ezeket a hangulatingadozásokat.
Továbbá úgy érzem, hogy valamiféle kapcsolatfüggőség is kialakult már nálam.
Leszólást nem kérek, csak véleményt: forduljak szakemberhez, vagy agyban dől el, hogy változtatni tudok-e ezen vagy sem? Tehát hogy ha valakinek a fejében már ilyen megfordul többször is, hogy nem akar élni, kell-e oda szakember segítsége?
21
szerintem agyban dől el
ha nem vagy elégedett változtass magadon
a tanulás és a munka a legfontosabb
meg hogy legyen valaki, akit szerethetsz, akiben megbízol, aki segít és törődik veled (és átsegít ezeken).
egyébként testmozgás, napfény,
egészséges táplálkozás, meg ha
elfoglalod magad értelmes, hasznos
dolgokkal sokat segítene Neked!
Agyban dől el. És nagyon könnyü változtatni, hidd el nekem!
Keresgélj pár spirituális tanítást, az egész élet beléjük van rejtve, nem hókuszpók, csak annak hangzik ^^
Pszihológia az egész. Eckhart Tolle, Katie Byron tanításai rendkívül hatásosak. Nézd meg őket. Ha megérettél a változásra, akkor menni fog. Ahogy elnézlek te már unod az életed, mindenkinél így kezdődik, velem is így kezdődött. És ez remek táptalaja a változásnak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!