A gyógyszerek mitől képesek a tudatot befolyásolni?
Köszi a választ!
De hogyhogy nem a szellem irányítja a tudatom, és a testem? Teljesen olyan, mintha én, vagyis a szellem irányítaná a testem, és az agyam.
Azok a gyógyszerek egyébként a szellemet is módosítani tudják?
2.nak igaza van, az agyadban elektrokémiai és sok érdekes folyamatot lehet módosítani külömböző anyagokkal.
Hivalalos álláspont szerint nincs szellem vagy lélek, az egész lényed a belsőd, tudatod, minden ilyen tulajdonságod csak kémiai reakciók és kicsiny elektromos impulzusok az agyadban.
Az, hogy most belevisszül a lélek fogalmát nehezíti a dolgot, hiszen egy kézzel megfoghatatlan dolgot hogyan befolyásolhatnánk vegyületekkel. Elgondolkodtató.
"Azok a gyógyszerek egyébként a szellemet is módosítani tudják?"
Ha jobban belegondolsz teljesen hétköznapi dolgok befolyásolják a szellemet, az egódat, azt, hogy ki vagy. Mert ugye van az egó és van a lélek. A te személyiséged aminek érzékeled magad az az egód... a lelked egy másik téma. Szóval minden ami téged benyomásként ér befolyásolja az egód. Egy veszekedés... egy örömteli pillanat.. egy lényegtelen szemkontaktus... mind mind valamilyen irányban fejleszti az egód.
A gyógyszerek mint már mondtam, befolyásolhatják az agyadnak azon részeit, melyek az érzékszervekkel vannak összefüggésben. Lehet halucinálsz, szédülsz stb. De ezek nem a szellemed befolyásolják hanem az érzékszerveiddel felfogott valóságod. Mert mi a valóság? Amit látsz? Nem... hiszem tudjuk, hogy a fénynek vannak olyan spektrumai amit mi nem látunk. Amit hallasz? Nem... hiszen csak bizonyos tartománybeli hangokat hallunk meg. Tehát mi a valóság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!