Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Halálfélelmet hogy kezeli egy...

Halálfélelmet hogy kezeli egy pszichológus? (gyógyszerek nélkül)

Figyelt kérdés

Pánikrohamaim vannak, mert mikor érzek belül valami furcsaságot (pl dobban egy nagyot a szívem, vagy egyszerűen érzem, hogy unatkozom és nem tudom magamról elterelni a figyelmem) elkezdek pánikolni. Félek, hogy ez rossz a szívemnek, a testem egészének és ennek nem lesz jó vége, és félek, hogy eddig kibírtam, miért épp ne most jönne a vég :(

Meg egyáltalán, sokszor álmodok halállal, hullákkal, egyszerűen rettegek a hulláktól, a temetésektől, nem is tudok elmenni soha. Ugye ezt ki lehet kezelni? Lehet ez a pánikolásom, szorongásom alapja? Én erre tippelnék, és szeretnék kigyógyulni belőle, de nem gyógyszerekkel.

(a 20-as éveim elején vagyok és lány)

2012. máj. 24. 13:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

ennek az egésznek valami olyan alapja van, ami veled valójában megtörtént, valószínűleg egy temetés, vagy halálhoz kötődik

szerintem egy jó orvos tud kezelni gyógyszer nélkül is, de tudnod kell, hogy nem minden gyógyszer gáz ilyen esetben

2012. máj. 24. 13:56
 2/12 A kérdező kommentje:

ezt eltaláltad :( konkrétan tudom is, melyik temetés volt az.

és ha gyógyszert kapok rá, azzal könnyebben "át lehet programozni" az agyam? olyan megoldás lenne jó, ami hosszú távú és nem kell hozzá mindig gyógyszert szedni, mert függő nem szeretnék lenni :(

2012. máj. 24. 15:00
 3/12 anonim ***** válasza:

szerintem erről sokat kellene beszélned, lehet már az is segítene, ha otthon, vagy barátokkal, vagy tényleg egy szakemberrel, az se biztos, hogy kell gyógyszer!

esetleg ha van olyan ismerősöd, aki szereti az ilyen lelki ügyeket...:)

onnan tudom, mert nekem van, és sokat segít, ha bármilyen gondom van

2012. máj. 24. 15:11
 4/12 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezők!

Ha a problémáitokat megbeszélitek egy sebésszel, azért nem biztos, hogy azonnal levágja a lábatokat.

Hasonlóképp a pszichiáternél! Hadd döntse el már a szakorvos, hogy mire van szükséged! Ha gyógyszer, akkor gyógyszer. De a nem kell, akkor nem is fogja rátok erőltetni. Sztem ez a nagy gyógyszerellenesség mögött inkább a valódi probléma megtudásának a félelme bújik meg. Pedig erre szükség lenne..

2012. máj. 24. 16:19
 5/12 A kérdező kommentje:

én azért nem szeretnék gyógyszert szedni, mert utána nem szeretnék függővé válni. ismerem magam, biztosan az lenne, hogy na akkor most minden szép és jó, de mi lesz ha le kell tenni a gyógyszert, megint visszakerülök a körforgásba. aki nem éli át ezt, az könnyen mond bármit is.

amíg lehet, kerülni kell a gyógyszereket, ez az én véleményem és ilyen úton szeretnék elindulni. ezért írtam ki a kérdést, hátha valakinek van már tapasztalata ilyen téren.

2012. máj. 24. 16:54
 6/12 anonim ***** válasza:
Miért lennél gyógyszerfüggő. Meggyógyulsz és szépen elhagyod a gyógyszert. Sajnos elég rossz idegállapotban vagy. Nem akarlak hitegetni, hogy ebből csak úgy gyógyszer nélkül meg lehet gyógyulni. Ha időben mész orvoshoz, akkor nem kell erős gyógyszer és nem kerülsz a pszihiátriára.
2012. máj. 24. 22:59
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy pár bogyó elnyomná a tüneteket. Pontosabban éppen, hogy elnyomja, de nem kezeli. Aztán ha 1 év múlva újra rámjön? megint szedjük be a bogyókat, hogy majd újra elnyomják?

Nem vagyok annyira rossz idegállapotban, hogy ne tudnék reálisan gondolkozni. Azért tettem fel úgya kérdést, hogy pszichológus, nem pszichiáter!! Tehát gyógyszer nélkül. Erre feleljetek légy szíves és ne mindjárt mindenféle bogyóval akarjatok tömni. Az első 2-3 válaszolónak köszönöm, ők megértették, mi a problémám, és tényleg segíteni szeretnének!

2012. máj. 25. 08:55
 8/12 anonim ***** válasza:

Valószínűleg van egy alapszorongásod, ami a halottaktól való félelemben csúcsosodik ki. Igazad van, erre nem gyógyszer kell, hanem megnézni, mi okozza a szorongást, és feloldani azt. Nem vagy egyedül, sokan szenvednek szorongásos zavaroktól. A pánik is ezért van. Nem érdemes szenvedni, menj el egy pszichológushoz, tudunk segíteni.

Egy pszichológus.

2012. jún. 3. 19:03
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztató választ! Megkérdezhetem, hogy mire kell készülni? Beszélgetés, kiderül az ok, de aztán hogy lehet ezt feloldani?
2012. jún. 3. 22:23
 10/12 anonim ***** válasza:

Most jártam erre megint. Szóval elmész egy pszichológushoz, az először beszélhet veled, azután a képzettségétől függően alkalmaz valamilyen technikát. Jómagam pl. integratív hipnoterapeuta vagyok, és a szorongás feloldására hipnoterápiát alkalmazok. Prímán működik.

Egy pszichológus.

2012. júl. 7. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!