Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Matek órán amikor dolgozat...

Matek órán amikor dolgozat van az elméletet tudom de a számolásnál rontok és a nem tudok koncentrálni milyen szert tudnék szerezni hogy ne legyen ez?

Figyelt kérdés

2013. máj. 8. 16:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Semmilyent. Gyakorolj sokat, és akkor vizsgahelyzetben is jobban fog menni a számolás.
2013. máj. 8. 16:10
 2/7 A kérdező kommentje:
hiába mert akármennyit gyakorlok mindig elvétek valamit a számolásba
2013. máj. 8. 16:14
 3/7 anonim válasza:
100%
Mintha csak magamat hallanám. Lehet hülyén hangzik, mikor a gimit elkezdtem, s magasra lett téve a mérce (legerősebb suli a környéken), én is pont ilyen gonddal küszködtem. 9.-ben, 10.- elején gyomorgörccsel írtam a fizika, matek, biosz stb. teszteket, de legtöbbször nem azért hibáztam, mert nem tanultam, hanem mert nem tudtam koncentrálni, olyan ideges voltam. Sokszor nem is tudtam éjszaka aludni Most fejezem tizediket, s elmondhatom nem is izgulok már. A lényeg, hogy HIDD el, hogy tudod, s meg tudod csinálni! Lehet gyagyásnak tartasz miatt, de pl. menj el futni, az is ellazít, vagy tégy olyat ami megnyugtat téged s tudsz elmélkedni magadba. Néha azt is csinálom, hogy pl. ellenőrző előtt 10perccel már elő se veszem a füzetet, arra gondolok, ha eddig nem tudtam megtanulni, akkor sosem fogom. Én sokat tudtam változni ilyen téren, remélem segíthettem neked. A LEGFONTOSABB A HIT! Gyenge hármas első félévi osztályzatról feljavítottam magam stabil 4-esre! ;)
2013. máj. 8. 22:13
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
Diszkalkulia is lehet a háttérben.
2013. máj. 10. 00:01
 5/7 anonim ***** válasza:
A begyakorlást semmilyen drog nem helyettesítheti. Csak az odafigyeléses ismételgetéssel tudod begyakorolni a rutin számítási feladatokat. Fejleszd a technikádat, írj mellé köztes számítások, és használd nyugodtan az ujjaidat is akár, ha kell! :) Legtöbbet a saját korábbi hibáidból tudsz tanulni, úgyhogy nézd át a korábbi tévedéseidet, hogy mi a közös hiba bennük. Csökkentsd a nyomást is magadon, mert minél kevésbé feszülsz azon, hogy "rossz matekos vagy", annál kevésbé fogsz rontani, mert akkor a feladatra figyelsz és nem magadra.
2013. máj. 21. 21:07
 6/7 Irving válasza:
Elég fura hogy ma már mindenki "szert" keres a problémáira. Ne idegeskedj, ne kapkodj, figyelj önmagadra, légy tudatos, tanulj még többet! Nem létezik "Csúcshatás" (film) - bár nekem is jól jönne most az államvizsgára :D
2013. máj. 22. 15:44
 7/7 anonim ***** válasza:
@Irving: Pont hogy nem fura, hanem alap! Nézd meg a reklámokat: mindenféle gondra "vegyi" megoldást ajánlanak, a hashajtótól az izzadáson át a hüvelygombáig! Soha nem ajánlanak olyasmit, hogy mondjuk ne zabálj összevissza, kerüld a müszálas ingeket, vagy gyakrabban moss puncit! :D
2013. máj. 23. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!