Nem tudok semmire koncentrálni, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Már középsuliban is nehezen ment, de akkor áthidaltam azzal, hogy amúgy elég okos vagyok, tehát nem látszott a jegyeimen, bár a tanárok mindig veszekedtek velem, az osztálytársaim meg kiröhögtek, ha már megint nem tudtam, hol tartunk. Egyetemen folytatódott a dolog, iszonyat sok időt töltök tanulással, de csekély eredménnyel.Miért? Mert így telik egy óra, amit tanulással töltök: beteszek egy zenét, kinyitom a könyvet, tíz percig tanulok, majd elvesztem a türelmem, felállok, csinálok egy teát, másik zenét teszek be, újra leülök, tanulok tíz percig, rájövök, hogy nem tudom, mit jelent az egyik fontos szakkifejezés, bekapcsolom a gépet, rákeresek a szóra, közben meglátok valami érdekeset a neten, ami újabb érdekes dolog felé visz, újra tanulok egy kicsit, majd eszembe jut a pasim, hogy milyen jó volt vele stb. Ha bezárnak egy üres szobába, az sem segít , mert elég élénk a fantáziám, a "belső mozim" lefoglalja az agyamat. Egyébként is állandóan álmodozom, a múlt és főleg a jövő sokkal jobban foglalkoztat, mint a jelen. Attól félek, nem tudom így befejezni a sulit, meg igazából nagyon el is ment tőle a kedvem a kudarcok hatására. Pedig nem vagyok hülye, három idegen nyelven beszélek, most tanulom a negyediket, de a tanulás akkor sem megy. Kaptam egy külföldi állásajánlatot nyárra, kutyakiképzéssel foglalkozhatnék, ez az egyetlen dolog, ami igazán leköt. Azon gondolkodom, hogy ott hagyom az egyetemet és folytatom kutyakiképzőként, de a szüleim belehalnának, ha nem szerezném meg a diplomám, meg az én önbecsülésemnek sem tenne jót a dolog. Meg aztán még jól jöhet, ha van egy diplomám. Mit tegyek, már állandóan sírok, hogy lehetek ilyen béna?2013. febr. 24. 15:20
1/4 anonim válasza:
Ha van rá lehetőség keress egy olyan helyet ahol távol vagy a gépedtől, próbálj meg 25 perc tanulás 5 perc pihi 5 perc ismétlés 25 perc tanulás... ütemben haladni. A pihenés közben ne netezz hanem mozogj, beszélgess valakivel. Ne igyál túl sok koffeint és lőjj be magadnak reális célokat egy napra, írd fel egy lapra hogy aznap mit akarsz teljesíteni, lefekvés előtt nézd meg hogy ebből mit teljesítettél. Szerintem ne stresszelj rajta próbáld ki a kutyaképzést ha nem tetszik folytathatod az egyetemet.
2/4 A kérdező kommentje:
Próbálkozom ezzel, de mostanában gyakran 10 perc a max amennyit figyelni tudok.
2013. febr. 24. 21:14
3/4 A kérdező kommentje:
Egyébként az órán sem bírok figyelni.
2013. febr. 24. 21:19
4/4 anonim válasza:
Kérdés, hogy mikor kezdted az egyeteme, vagyis még mennyi lenne hátra. Mert ha még nagyon az elején vagy, akkor tényleg úgy néz ki, nem neked való. De ha már csak 2-4 félév van hátra, mindenképpen folytasd. A koncentráláshoz kell a motiváció az biztos, hogy legalább kicsit érdekeljen amit tanulsz. Emlékezz vissza, te választottad ezt és hogy örültél, mikor felvettek rá, ugye? Erre gondolj gyakran. Próbálj net nélkül tanulni, ahogy írják, és tarts óránként negyed órás szünetet, de azt mozgással töltsd, fekvőtámaszok, ugrókötelezés, gyertyaállás, stb, amitől az agy oxigénhez jut és nyiss gyakran ablakot. Ha megtanulsz egy részt, akkor jutalmazd magad, édességgel, fél óra szabad netezéssel, játékkal. Képzeld bele magad a jövőbeli éned helyzetébe, hogy milyen lesz, ha a megszerzett tudással majd jól kereső ember leszel, lesz szép házad, kerted, netán kertészed. :) Ez adjon erőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!