Hogyan tudnék jobban koncentrálni az órákra, tanulásra?
A csokit kipróbálom.
Középsuliban kitűnő voltam. Bár akkor sem volt jó a figyelmem. Akkor az volt a baj, hogy egyszerűen unalmasak voltak az órák meg lassúak, most az egyetemen meg minden gyors és hamar lemaradok meg lefáradok.
A figyelemzavarodáson én is gondolkodtam. Nem tudom, hogy az vagyok-e. Sztem nem, de lehet akkor hogy mégis.
Mostanság nem alszom eleget, de sportolok rendszeresen.
Nem lehet, hogy egyszerűen azért van ez, mert nem érdekel, amit tanulsz? Én is ezzel küzdöttem, 2 évig jártam egy szakra, amiről azt hittem, hogy érdekel, de szinte egy óra se kötött le, csak sudokuztam vagy rejtvényt fejtettem, de ha nem, akkor is 5 perc után kikapcsolt az agyam. 2-es átlagaim voltak, pedig egy elég kemény gimnáziumban kitűnő voltam.
Aztán fogtam magam és szakot váltottam, átgondoltam, hogy mi az, ami mindig is érdekelt, és most már 3. éves vagyok azon a szakon, imádom az óráimat, minden plusz előadásra bemegyek, amire tudok, a legrosszabb átlagom is 5,3 volt és ragadnak az információk az agyamban...
Szóval lehet, hogy neked is érdemes lenne elgondolkodnod, hogy talán valami más szak jobban lekötné a figyelmed. Meg a legfontosabb a motiváció.
Az előző válaszoló vagyok. Én is ezt hittem az első szakommal, hogy ezzel akarok foglalkozni, csak untam az órákat és nem értettem, amit magyaráztak. Mintha nem is az elejéről kezdték volna, hanem úgy össze-vissza.
Rengeteget böngésztem a felvit, mire rátaláltam a másik szakra, bár szerintem csak a szerencsén múlt, hogy megtaláltam, amit szeretek...
De én általában úgy jutok túl az ilyen tanulási kríziseken, hogy előveszem a tankönyvet (ha van...) és elkezdem olvasni a legelejétől és kijegyzetelem (ez segít átlátni és kiemelni a lényeget). Ebből általában összeáll, amit az órán hallottam, de ott nem értettem... És amikor belemerülök, onnan már élvezem is, mert sikerélményt okoz, ahogy összerakom a dolgokat.
Remélem, valamennyit tudtam segíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!