Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnék jobban koncentrá...

Hogyan tudnék jobban koncentrálni az órákra, tanulásra?

Figyelt kérdés
Harmadéves mérnökhallgató vagyok és nagyon csapongó a figyelmem. Nem tudok figyelni előadásokon sem és tanulás közben sem. Úgy elkalandozok meg kikapcsolok. Elég zavaró, mindig utána kapok észhez. Nagyon sok időt elvesztek és már télleg hátráltatja a tanulmányaimat. Hogyan tudnék segíteni magamon?
2012. okt. 17. 19:31
 1/7 anonim ***** válasza:
ez a probléma mindig fenn állt? Nem lehet, hogy figyelemzavaros vagy? (Egyébként eleget alszol, esetleg sportolszv alamit? stb)
2012. okt. 17. 23:03
 2/7 anonim ***** válasza:
Elöljáróban egy dolog, ami tuti nem árthat(ha csak nem vagy allergiás / cukros, stb..): Egyél napi 1-2 kocka étcsokit (60-90%-osat, nem ám kakaómasszát). Egészséges is, boldogsághormont is nyersz belőle, ééés nagyon nagyon finom!
2012. okt. 17. 23:04
 3/7 A kérdező kommentje:

A csokit kipróbálom.

Középsuliban kitűnő voltam. Bár akkor sem volt jó a figyelmem. Akkor az volt a baj, hogy egyszerűen unalmasak voltak az órák meg lassúak, most az egyetemen meg minden gyors és hamar lemaradok meg lefáradok.

A figyelemzavarodáson én is gondolkodtam. Nem tudom, hogy az vagyok-e. Sztem nem, de lehet akkor hogy mégis.

Mostanság nem alszom eleget, de sportolok rendszeresen.

2012. okt. 18. 10:43
 4/7 anonim ***** válasza:
én most kezdtem a mérnökhallgatást, de szerintem itt is van a vége
2012. okt. 23. 17:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy egyszerűen azért van ez, mert nem érdekel, amit tanulsz? Én is ezzel küzdöttem, 2 évig jártam egy szakra, amiről azt hittem, hogy érdekel, de szinte egy óra se kötött le, csak sudokuztam vagy rejtvényt fejtettem, de ha nem, akkor is 5 perc után kikapcsolt az agyam. 2-es átlagaim voltak, pedig egy elég kemény gimnáziumban kitűnő voltam.

Aztán fogtam magam és szakot váltottam, átgondoltam, hogy mi az, ami mindig is érdekelt, és most már 3. éves vagyok azon a szakon, imádom az óráimat, minden plusz előadásra bemegyek, amire tudok, a legrosszabb átlagom is 5,3 volt és ragadnak az információk az agyamban...

Szóval lehet, hogy neked is érdemes lenne elgondolkodnod, hogy talán valami más szak jobban lekötné a figyelmed. Meg a legfontosabb a motiváció.

2012. nov. 2. 20:24
 6/7 A kérdező kommentje:
De nem tudom mi lenne az a másik szak. Azt hittem, hogy ez az, amit akarok és most is azt hiszem. Csak mintha olyan unalmas lenne, nemértem hogy minek mi értelme, vagy inkább nem mondják el és csak öntik az elméletet.
2012. nov. 2. 21:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Az előző válaszoló vagyok. Én is ezt hittem az első szakommal, hogy ezzel akarok foglalkozni, csak untam az órákat és nem értettem, amit magyaráztak. Mintha nem is az elejéről kezdték volna, hanem úgy össze-vissza.

Rengeteget böngésztem a felvit, mire rátaláltam a másik szakra, bár szerintem csak a szerencsén múlt, hogy megtaláltam, amit szeretek...

De én általában úgy jutok túl az ilyen tanulási kríziseken, hogy előveszem a tankönyvet (ha van...) és elkezdem olvasni a legelejétől és kijegyzetelem (ez segít átlátni és kiemelni a lényeget). Ebből általában összeáll, amit az órán hallottam, de ott nem értettem... És amikor belemerülök, onnan már élvezem is, mert sikerélményt okoz, ahogy összerakom a dolgokat.

Remélem, valamennyit tudtam segíteni...

2012. nov. 5. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!