Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túl sok stressz és szorongás...

Túl sok stressz és szorongás okozhat szellemi leépülést?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 22. 11:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem így konkrétan nem, de mivel a szorongás/stressz félelmet, feszültséget eredményez, ezért az lehet h vki túl sokat foglalkozik mással, más gondolatai vannak és kevésbé tud szellemi tevékenységet végezni, figyelni vagy koncentrálni.
2013. ápr. 22. 12:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen. Meg visszafelé is.
2013. ápr. 22. 13:24
 3/5 Mandy1408 ***** válasza:

Elsősorban rákot, agyvérzést, szívrohamot okoz, attól függ, mire van hajlamod genetikailag.

De hosszú távon szerintem bele lehet őrülni a stresszbe. Embere válogatja.

2013. ápr. 24. 07:13
 4/5 anonim válasza:
A stressz csökkenti a szellemi teljesítményt, de azt nem tudom, hogy ez maradandó-e.
2013. ápr. 26. 13:07
 5/5 anonim válasza:

Sajnos igen, és ezt személyes tapasztalatra alapozva mondhatom.

Egyedül élő Apukám az elmúlt fél évben nagy mértékben leépült szellemileg, és ezért a súlyos magánéleti problémái (munkahely elvesztése, emellett magas devizahitel, plusz egyéb adóságok, ...stb.) okozta stressz okolható. Olyan szinten nem tudja feldolgozni, hogy közel negyven évnyi megfeszített munka, gürcölés után ide jutott, hogy folyamatosan szorong, stresszel. 60 éves korára szellemileg kb. azon a szinten van, mint a 90 éves - a demencia tüneteit erősen mutató - nagymamám.

2013. ápr. 29. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!