Szociális fóbiával hogyan, hol lehetne barátkozni?
Az internet nem megoldás erre. Személyesen kell sokat gyakorolni a beszélgetést. Esetleg egy megértő ismerőssel, pszichológussal (ez sajnos jó drága) beszélgetni a kiváltó okokról és keresni a megoldást.
Magam is ilyen vagyok/voltam. Szerencsére sokat változtam, ma már a nőkkel elég jól elbeszélgetek, a férfiakkal még mindig nem. Nem tudok 10 percet értelmesen kitölteni ha férfival kell beszélnem. Barátaim egyátalán nincsenek. Próbálkoztam neten, mindenki messze lakik. Élőben leszólításhoz még nem gyűjtöttem elég bátorságot. Muszáj élőben beszélgetni a javuláshoz, neten egy könyvnyi beszélgetés után sem leszel egy cseppet sem nyiltabb. Arányaiban véve a neten találtam eddig a legtöbb zárkózótt embert, de ugye ott van a távolság. A való életben senkire sincs ráírva.
Énis teljesen ilyen vagyok.
A net nekem segített egy kicsit, ha jól csinálod megismerkedhetsz megértő fiúkkal, lányokkal, ha szerencséd is van akkor nem is 200Km-re laknak.
És velük sokkal könnyebb lesz személyesen beszélni. Ha van 1-2 barátod és összeszeded magad az Ő ismerettségükből könnyebb barátkozni/ismerkedni, mint egy teljesen idegennel.
Nekem eddig egyszer sikerült egy idegen lányt leszólítani, azt is előtte 1-2 napig terveztem, hogy milyen témák lesznek, ha az egyik nem jönne be, és nem sikerült rosszul!
Aki meg nem megértő azzal ne foglalkozz, csak a jófejekkel, és csak az Ő véleményük számítson!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!